Pilot Watch '07: Lipstick Jungle (NBC)



Συντελεστές. Βασισμένο σε βιβλίο της Candace Bushnell ("Sex & the City"), με τις Kim Raver ("24"), Lindsay Price ("Beverly Hills, 90210") και Brooke Shields ("Nip/Tuck", εφιάλτες του Tom Cruise) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τη στιγμή αυτή το NBC έχει απολύσει τις 2 showrunners και συγγραφείς του πιλότου, επιχειρώντας να στείλει το show σε διαφορετική κατεύθυνση. (όπως θα διαβάσετε παρακάτω, πολύ καλά κάνει.) Κατά συνέπεια, όσα ακολουθούν μπορεί εν τέλει να αποδειχτούν άχρηστα. Ή και όχι.

Premise. Τρεις όμορφες, επιτυχημένες, ισχυρές Νεοϋορκέζες βρίσκουν το χρόνο μέσα στο πηγμένο τους πρόγραμμα να παίρνουν μια ανάσα για να τα λένε. "Sex & the City"-style. Ahem.

Yada-Yada. Άουτς, αυτό δεν πήγε καθόλου καλά. Δεν ξέρω αν σε μια σεζόν τόσο πηγμένη σε δράματα με όμορφους, επιτυχημένους, ισχυρούς 40άρηδες θα μπορέσει να έχει επιτυχία ένα ακόμα τέτοιο, ειδικά αν (εκτός των μισών νέων shows της χρονιάς) θυμίζει τόσο έντονα και ένα από τα σημαντικότερα dramedies στην ιστορία. Από την άλλη μπορεί να ευνοηθεί από το οτι η SatC-mania (αν υπάρχει ακόμα τέτοιο πράγμα) θα είναι φέτος ξανά στα ύψη, με την παραγωγή της ταινίας από την New Line. Εν τέλει όλα αυτά είναι άσχετα, αλλά πραγματικά δεν έχω τι να πω για το "Lipstick Jungle". Δεν είναι απλά πως όλα τα έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές, και σίγουρα όχι μόνο στο "Sex & the City". Τα αστεία δεν είναι καθόλου αστεία, οι δραματικές καταστάσεις είναι ανυπόφορα κλισαρισμένες, και το καστ χωρίς την παραμικρή υποψία χαρίσματος. (πολύ απλά, μου είναι αδύνατο να δω σαν επιτυχμένες Νεοϋορκέζες την Audrey του "24", την τύπισσα που παντρεύτηκε τον Steve Sanders στο "Beverly Hills, 90210" και την... Brooke Shields.) Η πλήρης κατάρρευση έρχεται εκεί που η Bushnell αντιγράφει ξεδιάντροπα τον εαυτό της, στη σκηνή-σήμα κατατεθέν του "Sex", όπου οι φίλες κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και συζητούν τα ερωτικοεπαγγελματικά τους. Π ό ν ο ς . Μηδενική χημεία, ανύπαρκτος ρυθμός και διάλογοι που, αντί να κυλούν φυσικά, ακούγονται σαν πρόβα όπου κάθε ηθοποιός περιμένει τον άλλον να τελειώσει την ατάκα του, και παίρνει ανάσα για να πει τη δική του. Δεν αναδύεται άρωμα "Sex & the City"-- περισσότερο αυτό που βλέπουμε μοιάζει με 3 τυχαίες τύπισσες που προσπαθούν να αναπαραστήσουν σκηνές εκείνου του show. Αποτυχημένα. Επίσης, πόσο αστείο ήταν που η πλοκή του πιλότου έχει να κάνει με τη γνωστή κατάρα/μανία του Hollywood να τα παράγει όλα εις διπλούν, τη στιγμή που από το ABC έρχεται ένα πανομοιότυπο show από τον έτερο δημιουργό του "Sex", Darren Star?

(By the way ναι, στη σκηνή όπου ο χαρακτήρας της Brooke Shields αποφασίζει να απολύσει τον προβληματικό σκηνοθέτη, παίζει από πίσω το "Miss Independant". Ούτε η subtlety ανήκει στις αρετές αυτού του show, κατά τα φαινόμενα.)

4 σχόλια:

  1. Aργησα να το δω αλλα από ένα σημείο και μετά είχα απομονώσει τον εγκέφαλο να ακούει τα τραγουδάκια που παίζανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το καλό με τους πιλότους είναι οτι επειδή ακόμα δεν έχει προσληφθεί κανονικός συνθέτης, είναι γεμάτοι με χιτάκια. Οπότε και μάπες να είναι (καλή ώρα) ακούμε κανά καλό κομματάκι να παίζει. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει άλλος ένας άνθρωπος εδώ που να το έχει δει και να έχει γράψει για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή