Press Tour: Cable

Το μεγαλύτερο γεγονός του τηλε-καλοκαιριού λαμβάνει χώρα μακριά από τις οθόνες, σε μεγάλο ξενοδοχείο του L.A., όπου για δύο εβδομάδες μαζεύονται κριτικοί από όλες τις Η.Π.Α. προκειμένου να παρευρεθούν στις παρουσιάσεις του προγράμματος των δικτύων για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Το ζουμί έρχεται την επόμενη εβδομάδα με τις παρουσιάσεις των networks, αλλά για την ώρα έχουν προκύψει λίγα ενδιαφέροντα από ΗΒΟ και FX μεριά.

Στο ΗΒΟ περνάνε την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας τους, καθώς με το κλείσιμο των "Sopranos" το κανάλι έχει μείνει χωρίς κάποιο μεγάλο draw για τους συνδρομητές του, χωρίς κάποια από τις ήδη υπάρχουσες σειρές να δείχνουν ικανές να πάρουν τη θέση του Tony. Επιπλέον, και δημιουργικά αν το δούμε, η τριανδρία των David (David Chase, David Milch, David Simon) έδωσε στο δίκτυο και στον κόσμο αυτό που μπορεί και στο μέλλον να θεωρείται ως η σπουδαιότερη τριάδα στην ιστορία του τηλεοπτικού δράματος, αλλά τώρα όλα είναι παρελθόν. Οι "Sopranos" τελείωσαν, το "Deadwood" κόπηκε (περισσότερο για αυτό σε μισό λεπτό), το "Wire" έχει ακόμα μια σεζόν που θα προβληθεί πιθανότατα χειμώνα ή άνοιξη του 2008. Και τώρα, τι?

Εκτός των σταθερά αποδοτικών "Entourage" και "Big Love", το δίκτυο θα έχει του χρόνου να προσφέρει ένα νέο δράμα που ήδη κάνει κόσμο να παραμιλά. Το δράμα σχέσεων "Tell Me You Love Me" είναι στην ουσία ένα σπονδυλωτό δράμα με πρωταγωνιστές τρία ζευγάρια τις ιστορίες των οποίων ενώνει η ίδια ψυχίατρος αλλά κατά τα άλλα δεν έχουν καμία επαφή. Και όταν λέω "καμία επαφή" εννοώ το ένα ζευγάρι με το άλλο, γιατί μεταξύ τους έχουν και παραέχουν: η σειρά λέγεται πως διαθέτει τις πιο ωμές σκηνές σεξ στην ιστορία της τηλεόρασης. Περισσότερα θα πούμε όταν γίνει η αντίστοιχη συνέντευξη τύπου, αλλά πέραν αυτού τα νέα δεν υπήρξαν πολύ ενθαρρυντικά. Ο νέος πρόεδρος του δικτύου, Richard Plepler, πρακτικά ομολόγησε πως οι τηλεταινίες του "Deadwood" δε θα συμβούν εκτός απροόπτου. Και ποιο μπορεί να είναι αυτό το απρόοπτο?

Στην ερώτηση για την τύχη του νέου δράματος του David Milch, "John From Cincinnati", τα κουστούμια του ΗΒΟ σχεδόν κρυβόντουσαν ο ένας πίσω από τον άλλον, πριν καταλήξει ο Plepler οτι θα περιμένουν να δουν "πού θα μας πάει ο David [Milch] και θα παρθεί απόφαση στο τέλος της σεζόν." Κοινώς? Αντίδραση κριτικών, διατήρηση κοινού, θεαματικότητα για το "Tell Me You Love Me" που έρχεται το Σεπτέμβρη, όλα αυτά περιμένει το ΗΒΟ για να αποφασίσει για την τις τύχες του "John." (By the way, δεν έχω παρατήσει τη σειρά, απλά αυτές οι μέρες είναι ιδιαιτέρως πιεσμένες και, ακριβώς επειδή μου αρέσει, προτιμώ να την αφήσω για καμιά δεκαριά μέρες μέχρι να μπορώ να της αφιερώσω το χρόνο και την προσοχή που αξίζει.)

Μια γρήγορη αναφορά και στο FX, που έκανε τις παρουσιάσεις για τα "Nip/Tuck" και "Damages." Το πρώτο θα επιστρέψει το Σεπτέμβρη για την 5η σεζόν του που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πώς, και αν, θα μοιραστεί. Υπενθυμίζω πως η παραγγελία είναι για 22 επεισόδια. Guest stars θα είναι, μεταξύ άλλων, η Rosie O'Donnell που θα επαναφέρει το χαρακτήρα της Dawn, καθώς και οι Oliver Platt και Bradley Cooper στα πλαίσια ενός show-within-a-show. Το δε "Damages", δικαστικό δράμα με την Glenn Close που κάνει πρεμιέρα μέσα στο μήνα, είδε μια θετικότατη αντίδραση από το σύνολο των κριτικών.

5 σχόλια:

  1. Ektos apo pornografiko, to Tell Me You Love Me akougetai, krinontas apo to arthro stous NYT, kai kapos psyxoplakotiko. (So there, omos!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΒΟ + ψυχοπλάκωμα + άγριο σεξ = Must-See TV!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Episis diabasa here and there apospasmata apo tin syntenteuksi tou Larry David pou eixe poly gelio giati den apantouse, apla se ebrize gia tin ilithia erotisi pou tou ekanes.

    QUESTION: Was there some question that you weren't going to come back after last season?

    DAVID: Every season that I do is my last season. That's the only way I can get through the season. If I thought that I had to come back and do it again, I would never do it in the first place.

    QUESTION: How many groups do you hear from each season who've been offended?

    DAVID: Nobody seems to be offended except for the people who just hate me in general.

    QUESTION: One last question. Do you think you've made --

    DAVID: Why don you get two? [Bleep] this guy. There's a lot of people here. Shut up. That's enough from you.

    ***

    QUESTION: Why are you so willing to portray yourself --

    DAVID: Careful, careful.

    QUESTION: -- you are portraying yourself --

    DAVID: Careful.

    QUESTION: -- as such a shmuck?

    DAVID: I'm portraying you, shmucko....I'm Jesus Christ. I'm Jesus Christ. I'm sacrificing myself for the betterment of humanity.

    ***

    QUESTION: Larry, can I ask, how do you think you've grown as actor?

    DAVID: Not at all.

    ***

    QUESTION: I wonder if things happen to you in life now when you're looking for ideas for your scripts where you're angry at what's happening to you but you're glad because you're going to get your revenge by acting them out?

    DAVID: Yeah, if something happens, if I'm angry or something, I'll go, "I'm going to use that." Yeah, so it works like that. Does that answer your stupid question?

    QUESTION: How does your Jewish identity inform your comedy?

    DAVID: Oh, Jesus.
    (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σχεδόν προσβλητικό το οτι δεν έχω δει ακόμα "Seinfeld" και, σε μικρότερο βαθμό, "Curb Your Enthusiasm".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai einai. Otan teleiosoume me Harry Potter tha se louso me DVD Seinfeld kai Curb. Tha xreiasteis kati gia na syneltheis apo to sok.

    6 days to go. Klaps. Snif. And yay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή