Musical Montages, Day Two

Καθώς διαπιστώνω οτι η δεκάδα μου μάλλον θα εξελιχθεί σε 11άδα (γιατί οι επί έτη σπουδές στο Μαθηματικό evidently δε σε μαθαίνουν να μετράς σωστά μέχρι το 10) συνεχίζω με δύο ακόμα αγαπημένα montages. Υπενθυμίζω, huge spoilers.

"Devil Town" - Tony Lucca (Bright Eyes version)
(Friday Night Lights, season 1)

Αυτή το μοντάζ με την εκτέλεση του Tony Lucca κλείνει υπέροχα μια από τις αγαπημένες μου σεζόν οποιασδήποτε σειράς, δημιουργώντας ταυτόχρονα bookend με την χρησιμοποίηση του ίδιο κομματιού και στο δεύτερο επεισόδιο. Clear eyes, full hearts, can't lose λέμε! (Και το slow clapping στο τέλος? Hell. Yeah.)

"Chasing Cars" - Snow Patrol
(Grey's Anatomy, season 2)

Grey's Anatomy fatigue? Ναι, μαζί σας, αλλά το πόσο πολύ με είχε σφάξει αυτό εδώ το φινάλε δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Team Denny! (Όσοι είχαν δυσκολία να καταπιούν τη νίκη της Heigl στα προχθεσινά Emmy, ας θεωρούν οτι κέρδισε γι'αυτή τη σκηνή, και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!)

9 σχόλια:

  1. Chasing Cars? Πάντα υπεραγαπημένο, μάλλον κολλούσε τέλεια στη σκηνή (We'll do it all / everything / on our own / we don't need / anything / or anyone? Υλικό για δάκρυα!), ακόμη κι αν δεν έχω δει ούτε καρέ από Gray's με "ψάρωσε". Thumbs up για την Heigl...

    Δεν ήξερα την κομματάρα στο FNL, αλλά σ' αυτή τη σειρά, ίσως το καλύτερο new entry όλων των εποχών (ή, ίσως, της δικής μου εποχής), και σ' αυτό το φινάλε ήταν ταμάμ.

    Η είσοδος του coach στο τέλος, την ώρα που ακόμη μιλάει ο Street και πριν την αμερικανιά με το χειροκρότημα, το close-up στο βλέμμα και το πλάνο με τα κάδρα των άλλων coaches στον τοίχο;

    Ο Barney θα 'λεγε legendary, εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ λέξη γι' ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί με την guest εμφάνιση του Kyle Chandler λίγα επεισόδια πιο πριν, το φινάλε με αυτή τη σκηνή ήταν η απόλυτη κορυφή για το Grey's Anatomy. Και το "Chasing Cars" έγινε αυτό που είναι επειδή ακριβώς η δημοφιλέστερη σειρά το χρησιμοποίησε στο αποκορύφωμά της. Όπως και με το "Breathe Me" της Sia (hint, hint!) έχει συνδεθεί τόσο ολοκληρωτικά με ένα συγκεκριμένο φινάλε, που σχεδόν αδυνατώ να τα σκεφτώ ως ανεξάρτητα κομμάτια.

    By the way: πόσο αστείο είναι που ο Kyle Chandler πήρε υποψηφιότητα Emmy για την εμφάνισή του σε 2 επεισόδια του Grey's Anatomy ενώ στο FNL δίνει μια από τις μεγάλες ερμηνείες των καιρών μας? Μόνο το βλέμμα του στην αγαπημένη μας αυτή σκηνή, δηλαδή! Καταραμένη δημοφιλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν έβλεπα το Early Edition (κάτι ξημερώματα στο Mega), ο Chandler δεν με έπειθε ότι είναι ηθοποιός της προκοπής.

    Χωρίς να έχω δει ούτε καρέ του Gray's, επαναλαμβάνω, δεν μπορούσα να ξέρω πώς εξελίχθηκε -γι' αυτό με χάλασε πολύ η αρχή του FNL, με αυτόν ως frontman.

    Αλλά την πήρε στην πλάτη του τη σειρά (παρέα με τον Street και την Connie) και τη σήκωσαν κανονικά!

    Hats off...

    P.S.: Six Feet Under μού μυρίζει; Δίνεσαι μόνος σου για το mixtape! LOL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ξέρω κι άλλο κόσμο που δηλώνει hater, ή έστω δήλωνε. Εγώ δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ Early Edition (ή αν το είχα κάνει δεν είχα συναίσθηση του πρωταγωνιστή για να τον θυμάμαι όταν είδα FNL) οπότε τον πρωτοείδα στο King Kong (πολύ αστείος) μετά Grey's όπου ήταν εξαιρετικός, και τώρα FNL. Ιn my book, το Early Edition δεν υπήρξε ποτέ, και ο Chandler είναι αψεγάδιαστος! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DENNYYYYYYYYYY!!!

    Krima pou meta apo auto sixathika tous Snow Patrol kai tin Izzie (ligo).
    O Kyle Chandler einai o logos gia ton opoio arnoumai na do FNL. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. izzie,chasing cars japlomeni me to forema....apla apsogo(trello klama)
    fnl den exo dei akoma!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορίστε, δεν πρόλαβα να παραγγείλω μια hater και τσουπ! ξεπήδησε. (LOL) Aλλά Snow Patrol κι εγώ τους έχω βαρεθεί, εξαιρουμένης της κομματάρας με τη Martha.

    H Izzie με το κόκκινο φόρεμα είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου. :)

    Flash-ιά. Απλά, πόσο αστείο είναι το οτι η Katherine Heigl έπαιζε και στο Roswell μια Izzie, η οποία τουλάχιστον στον πρώτο κύκλο τραβιόταν με έναν... Alex?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ροζ ήταν το φόρεμα ;-)

    ο Denny ήταν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχουν περάσει (και ηθοποιάρα ο Jeffrey Dean Morgan, και κούκλος)

    το φινάλε ήταν όντως heart breaking.
    Παρόλα αυτά, μου άρεσε και το φινάλε της τρίτης σεζόν, γιατί μου αρέσει πολύ η Sandra Oh. Η τελευταία σκηνή που λέει "I am free".

    (απορώ γιατί έχουν κάνει την Pompeo κύριο χαρακτήρα, μόνο εγώ τη βρίσκω ατάλαντη;)

    όσο για το φινάλε του Six feet, όλη η σειρά απλώς σου αλλάζει τη ζωή.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φινάλε της 3ης με άφησε γενικά λίγο κρύο, αλλά η σκηνή της Cristina που περιγράφεις ήταν απλά φανταστική και το deliverance αυτής της μιας φράσης από τη Sandra Oh σχεδόν μου έκοψε τα πόδια. Φανταστικό τέλος στην ιστορία της με τον Burke.

    ΑπάντησηΔιαγραφή