...travels to 2010

To BBC σε μια πρωτοφανή του κίνηση, ανανέωσε το "Doctor Who" μέχρι και το 2010, όχι όμως με τον τρόπο που θα περιμέναμε. Μετά την προβολή της 4ης σεζόν την ερχόμενη άνοιξη, και το παραδοσιακό πλέον Christmas Special τα Χριστούγεννα του 2008, για τον επόμενο χρόνο η σειρά θα κάνει διάλειμμα. Η παραγωγή θα ανασταλεί προσωρινά, εκτός από 3 Specials που θα μοιραστούν μέσα στο 2009, για να επανέλθει με την πλήρη 5η σεζόν την άνοιξη του 2010. Η παρουσία του showrunner Russell T. Davies και του πρωταγωνιστή David Tennant είναι επιβεβαιωμένη μέχρι και τα specials του 2009. Από εκεί κι έπειτα, κανείς δε γνωρίζει.

Η κίνηση γενικότερα μοιάζει με κάτι που θα έκανε το ΗΒΟ, καθώς ιδιαίτερα στην Αγγλία οι σειρές δεν ανανεώνονται με μαζικά pick-ups πολυάριθμων σεζόν όπως αρκετές φορές συμβαίνει στην Αμερική. (πρόσφατα με το "Lost".) Η επερχόμενη 4η σεζόν "Doctor Who", για παράδειγμα, είχε ανακοινωθεί τη μέρα της πρεμιέρας της 3ης-- τώρα ξέρουμε οτι η σειρά θα υπάρχει 3 χρόνια από τώρα.

Στα μάτια μου αυτό μοιάζει με κίνηση εμπιστοσύνης από το BBC, τόσο προς την παραγωγή του show γενικότερα, όσο και συγκεκριμένα προς τους δύο βασικούς συντελεστές του αυτή τη στιγμή. Ο Davies eίναι λίγο-πολύ γνωστό πως θέλει να φύγει μετά την 4η σεζόν, και πως ο Tennant θέλει να επεκτείνει το ρεζουμέ του. Το BBC προφανώς θέλει να τους κρατήσει, οπότε τους δίνει ένα χρόνο διάλειμμα να το σκεφτούν, να δουλέψουν και σε άλλα projects χωρίς conflicting schedules, να γεκμίσουν τις μπαταρίες τους, και... εδώ είμαστε μετά να τα ξαναπούμε, τους λέει.

Αυτά όλα θα ήταν υπέροχα, μόνο που εγώ ευχόμουν να φύγουν και οι δύο. Εκτιμώ τη δουλειά τους, αλλά περίμενα μετά την 4η σεζόν ένα φρεσκάρισμα στη σειρά. Αντί αυτού, θα δω ένα 2009 που θα προσφέρει την ίδια παλιά και δοκισμένη σύνθεση, σε πολύ μικρότερη ποσότητα. Oh well, λίγος Who είναι καλύτερος από καθόλου Who. Κι έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μια περίοδο τόσο μακρινή, που θα συμπίπτει με το τέλος του "Lost"...

8 σχόλια:

  1. Και ετσι ο Tennant θα κανει τον Αμλετ για τα επομενα 2 χρονια και θα μας γυρισει σουπερ ανανεωμενος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγκιά αυτός ο ρόλος που πήρε, μπράβο του. Ελπίζω αυτό να μην αυξήσει τη θεατρικότητά του επί οθόνης, βέβαια, γιατί είναι ήδη κάπως υπερβολικός. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα, παντως χωρις να εχω δει ολους τους δοκτορες, οσους εχω δει ειναι ολοι τους λιγακοι υπερβολικοι στο παιξιμο τους.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Εccleston δεν ήταν! Απλά γέλαγε με τεράστιο χαμόγελο, δραματικά ήταν εντελώς συγκρατημένος.

    Ο Tennant βασικά είναι ο Tom Baker. (LOL) Αυτούς έχω δει εγώ. Και τον McGann. (ξανά-LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Toν Εccleston δεν τον εχω δει αλλα δεν μπορω και να τον φανταστω υπερβολικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, είναι το ίδιο πράγμα που σχολιάζει και ο ίδιος στο πρώτο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή