End of the week madness


Πλην του Office που δεν το έχω δει ακόμα, ακολουθούν σύντομα σχόλια για όλα τα υπόλοιπα shows Πέμπτης-Παρασκευής. Το Mad Men με την ησυχία μου, αύριο. Για την ώρα, spoilers κατά σειρά για Grey's Anatomy, 30 Rock, Friday Night Lights και CSI.

Grey's Anatomy:
Με διαφορά το καλύτερο φετινό επεισόδιο ως τώρα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ο χαρακτήρας του Edward Herrman εξακολουθεί να μη βγάζει νόημα βέβαια (ένας random παππούς που κάνει αναφορές οι οποίες έχουν νόημα μόνο αν τις κάνει ένας θεατής της σειράς... τι είδος fourth wall-breaking είναι αυτό?) αλλά με διασκεδάζει γιατί είναι, παρο'όλ'αυτά, ο Edward Herrman. Επιπλέον, η Lexie συνεχίζει να είναι awesome και να έχει φοβερή χημεία με όποιον χαρακτήρα εμφανιστεί μαζί της στο ίδιο πλάνο. Eυτυχώς η αδερφή της χαλάρωσε λίγο απέναντί της, γιατί μερικοί χαρακτήρες παραείναι καλοί για να χαραμίζονται σε fake tension. (Η πρωθιέρεια του οποίου είναι φυσικά η ίδια η Meredith.)

Όμως όλα τα λεφτά είναι στο Gizzie-gate όπως ευφάνταστα αποκαλούν οι πιο παθιασμένοι φαν της σειράς, όπου επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος να γράψει την Callie ξανά σαν άνθρωπο κι όχι σαν δράκαινα. Thank you, Allan Heinberg! H αποκάλυψη της αλήθειας έφερε τα πράγματα στη θέση τους, και η έντονη αντίδραση του Alex έδωσε ξανά ένα perspective στην όλη υπόθεση. Γενικότερα υπάρχει μια αίσθηση mea culpa εδώ και μερικά επεισόδια από πλευράς Shonda Rhimes, αλλά μένει να δούμε αν τα διάφορα payoffs θα τα επιβεβαιώσουν. Για την ώρα, είμαι αισιόδοξος.

30 Rock:
Αυτό θα πει breaking the fourth wall: η Jenna αδυνατίζει και γίνεται λιγότερο αστεία μέσα στη σειρά, αλλά και έξω από αυτήν! Χαρ χαρ. Ούτε εδώ πέθανα από τα γέλια, αλλά τουλάχιστον το b-story του Jack με τα cookie jars ήταν σκάλες ανώτερο από αυτό του προηγούμενου επεισοδίου, και όταν ο Baldwin έχει υλικό, το επεισόδιο αξίζει ό,τι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι. Ο Steve Buscemi σκάει μούρη στο πρώτο αληθινά αδικαιολόγητο stunt casting της σεζόν, και με τη λίστα που ακολουθεί σύντομα θα αναπολούμε τις μέρες του Will & Grace, έχω την εντύπωση. Καλύτερο Αστείο της Εβδομάδας όμως παίρνει η Sherri Sheppard για την υποστήριξη του χαρακτήρα της στον Dennis Kucinich αντί του Obama για την προεδρεία. Καρα-random!

Friday Night Lights:
Blergh ρε γαμώτο μου! Το NBC να έχει την κατάρα μου, γιατί επί ένα χρόνο λυσσάω σε όποιον άνθρωπο ξέρω (ή δεν ξέρω) να παλουκωθεί να δει ένα από τα καλύτερα shows που έχουν γυριστεί ποτέ, και τότε αυτό πάει και γίνεται One Tree Hill, επειδή το δίκτυο δε μπορεί να προμοτάρει ένα ρεαλιστικό δράμα. Ε, ας μην το προμοτάρει, ας το κόψει να τελειώνουμε. Μετράμε:

Η Λατίνα του Matt του κάνει μασάζ τραγουδώντας του Μεξικάνικους ύμνους. Ο Street πάει στο Μεξικό για να λάβει μέρος σε μια πειραματική stem cell επέμβαση. Ο νυν coach αποτελεί την απόλυτη arch villain φιγούρα, μόνο το γέλιο του έλειπε. Ο Matt κάνει τάκλιν σε συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι μισοί χαρακτήρες έχουν επιστρέψει από το 8μηνο και είναι σαν η περσινή σεζόν να μη συνέβη ποτέ. (Hello, Smash!) To δράμα εκφράζεται με περισσότερα λόγια και μεγαλύτερες κινήσεις εντυπωσιασμού. (Γλωσσόφιλο μπροστά στα μούτρα της μάνας της, ξεγυρισμένο χαστούκι, θυμωμένο τρέξιμο μακριά, "ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΑΜΑ!" Subtle!) Πού πήγαν οι σιωπές, διάολε? Πού εξαφανίστηκαν τα γεμάτα νοήματα βλέμματα? Γιατί όλοι είναι ξαφνικά πιο θυμωμένοι και τόσο έτοιμοι να επιβάλουν στον άλλον φωναχτά την άποψή τους?

Το αστειάκι της Tyra δεν θα το πιάσω καν. Μάλλον ψέμματα, ένα σχόλιο θα το πώ. Πόσο λάθος εντύπωση μπορούν να έχουν οι παραγωγοί αν θεωρούν οτι αυτό το αστείο θα έκανε κάποιον άνθρωπο να γελάσει αντί να αισθανθεί άβολα και ένοχα? Λάθος, λάθος, με κάθε πιθανό τρόπο λάθος. Το όλο σύνολο με πονάει να το βλέπω. Είναι δυνατόν να κουβαλάει τη σειρά ο Buddy Garrity?

CSI:
Δεν έχω διαφορετικούς τρόπους να σχολιάζω σε εβδομαδιαία βάση την συνήθη awesomeness των υποθέσεων κάθε επεισοδίου, αλλά την πρόταση γάμου δε μπορώ να την αφήσω να πέσει κάτω. Ήταν τόσο συνεπές με το χαρακτήρα του Grissom η casual πρόταση χωρίς πυροτεχνήματα και χωρίς μεγάλες ρομαντικές κινήσεις, και το επακόλουθο σχεδόν-φιλί μου θύμισε Pushing Daisies, οπότε κάλά πάει η σειρά! Φυσικά τώρα είναι που περιμένω πώς και πώς να δω πώς θα ταιριάξει αυτή η εξέλιξη με την επερχόμενη αποχώρηση της Jorja Fox από τη σειρά. Να τη σκοτώσουν αποκλείεται, γιατί αν ήταν να πάει εκεί η σειρά θα το είχε ήδη κάνει. Άρα... cold feet, και αποχώρηση της Fox a la Isaiah Washington? Πολύ πιθανό, αν και δυστυχές.

Σε παρεμφερή θέματα, πρέπει και πάλι να σχολιάσω το πόσο refreshing είναι αυτή η σειρά όταν μιλάμε για πιθανά ζευγάρια που μπορεί να προκύψουν όταν Sara-Grissom αποτελέσουν παρελθόν. Η συμπαθέστατη νέα άφιξη, για παράδειγμα, η Ronnie Lake, έχει ήδη μια κάποια χημεία με τον Greg, και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον Warrick με την Catherine ή τον George με τη Wendy, αλλά το twist είναι εδώ: κανείς δε φέρεται ανώριμα, φλερτάροντας ασύστολα αριστερά και δεξιά. Πολλοί φοβούνται πως αν η Carol Mendelsohn αποφασίσει να "αντιακταστήσει" τους Grissom/Sara με ένα άλλο ζευγάρι, η σειρά θα αρχίσει να οδεύει σε soapy μονοπάτια. No worries, όπως έδειξαν και οι δύο ημι-παράνομοι εραστές, το show έχει το καθαρό κεφάλι να χειριστεί τέτοιο story δίχως να φτηνύνει στο ελάχιστο.

Α, και μην ξεχάσω: το "partner" του Hodges στον Gissom με πέθανε! Και χωρίς season-long arc, το CSI καταφέρνει να με κρατάει προσηλωμένο. Keep it up, team.

5 σχόλια:

  1. "Businesswoman? This isn't a word"... Απλά έπρεπε να ακουστεί κάτι υπέροχο πριν το rant...

    Ούτε η ανέμπνευστη ατάκα της Tyra, ούτε το χονδροειδές υποννοούμενο του πατέρα Landry (θα είσαι πάντα ο ever-cool agent Aaron Pierce για μένα...) για το ρολόι, ούτε το γελοίο ξέσπασμα του Saracen κατά του Smash, ούτε το γεγονός ότι ξαφνικά ο Riggins βρέθηκε να πρωταγωνιστεί ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ που εξελίσσονται, ούτε ο αμήχανος τρόπος με τον οποίο ο νέος coach έγινε ο κακός της υπόθεσης, ούτε ότι (φοβάμαι πως) ο Street θα γυρίσει περπατώντας είναι τόσο αστεία στο φετινό FNL όσο...

    ...ότι φοβάμαι ότι όλα θα φτιάξουν με την επιστροφή του coach. Τόσο μαγικά. Τόσο αναίμακτα.

    Ήδη εξελίσσεται μία απέραντη γελοιοποίηση ΟΛΩΝ των χαρακτήρων που αγάπησα πέρισυ.

    Ο Riggins στην εκκλησία; Σοβαρά; Έστω και για να πλησιάσει ξανά τη Lyla;

    Ο Street θα κάνει εγχείριση; Αλήθεια;

    Ο Saracen θα τα φτιάξει με τη νοσοκόμα; Που τού τραγουδάει κιόλας;

    Κι επιτέλους, θα πάψει το κλάμα η Tami;

    Αν κάποιος πρέπει να κλαίει, είναι όλοι όσοι λάτρεψαν αυτή την εκπληκτική πρώτη σεζόν -γιατί δεν υπάρχει πια καμμία μαγεία... Συμφωνώ για τον Buddy, είναι το μόνο ίσως αυθεντικό στοιχείο του πρώτου κύκλου που παραμένει ζωντανό και στον δεύτερο. Θα προσέθετα και τον Smash, που είναι όσο cocky ήταν από την αρχή. Απλά τώρα, μέσα στο γενικό χάος, έφτασε να με ενοχλεί κι αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για 30 Rock, όντως ανούσιο guest star του Buscemi.

    Για CSI, από μια συνέντευξη της Mendelhson που διάβασα, νομίζω το επόμενο romance θα περιλαμβάνει τον Hodges!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. iperoxo to episodio tou grey's,ontos to kalitero tou 4ou kiklou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Hodges?! LOL! Εντελώς από το πουθενά!

    Re: FNL, ξέχασα να αναφέρω την όντως τραγική ατάκα του Agent Pierce! Talk about subtlety, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. grey ontos the best apo perisi !!!!
    csi....peirazei pou mou vromaei oti jorje tha metakinithei se kana csi mexico kai tou xronou to vlepo to neo sirial!!!(e kairos einai gia 4o csi!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή