HIMYM: Third Wheel


Είμαι τόσο περήφανος για τον Ted! (LOL) Spoilers για το 3ο επεισόδιο της 3ης σεζόν, με τίτλο "3rd Wheel".

Κι αν τα τρία τριάρια του τίτλου δεν μαρτύρησαν την εξέλιξη του επεισοδίου, τότε σίγουρα οι άγριες διαθέσεις των Danica McKellar και Busy Philipps το έκαναν. Και μόνο η εμφάνιση των δυο τους στο ίδιο επεισόδιο ήταν αρκετή να με ενθουσιάσει, η μεν McKellar καθώς έχει στο ενεργητικό της το καλύτερο προ-"Slap Bet" επεισόδιο της σειράς, η δε Phillips ως μέλος του καστ του Freaks & Geeks. Kαι η εκτέλεση στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών.

Το επεισόδιο δεν είχε κάποια σημαντική εξέλιξη, continuity- ή character-wise, αλλά είναι από αυτές τις περιπτώσεις που events από αυτό θα γίνονται referenced για όλη την υπόλοιπη σειρά. Δεν είμαι σίγουρος όμως σχετικά με το φινάλε, αν δηλαδή οι Bays & Thomas το άφησαν ανοιχτό απλώς και μόνο σαν αφορμή για να παιδεύει ο Ted τον Barney ή επειδή σκοπεύουν να επανέλθουν στο μέλλον. Κλίνω μάλλον στο δεύτερο, καθώς αν επρόκειτο απλώς για πλάκα θα μπορούσαμε εμείς να μάθουμε και ο Barney, όχι. Και υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς ως κοινό στην ίδια θέση με τον Barney, και να γίνεται πλάκα εις βάρος μας. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, πάντως, αυτή η ζώνη ανήκει στον Ted.

By the way, πόσο αστεία ήταν η ύπαρξη actual ζώνης? (Και στέμματος.) Φυσικά και είναι κάτι απόλυτα συνεπές με τον Barney, σε αντίθεση με την πράξη αυτοθυσίας του προς το φινάλε, όταν και καθοδήγησε τον Ted μέσω βημάτων που τελικά όμως αποδείχηκαν αχρείαστα. Πρέπει όμως να παραδεχτεί κανείς τον τύπο. Όσο ξεκαρδιστικό, άλλο τόσο πειστικό ήταν το σχέδιο δράσης που ανέλυσε στον Ted. Eίναι δύσκολο να πιστέψεις οτι αυτός ο τύπος κόμπλαρε την κρίσιμη στιγμή! (Aλλά άξιζε μόνο και μόνο για την δικαιολογία του.)

Πολλά μικρά αστειάκια διάσπαρτα στο επεισόδιο (highlight το παραπάνω σχέδιο δράσης του Barney), όχι τίποτα legendary βέβαια, αλλά από την άλλη έγκειται αλλού η θρυλικότητα αυτού του επεισοδίου. Όσο για το b story της Robin, μπορούμε κάλλιστα να προσποιηθούμε οτι δεν υπήρχε. Η παραδοσιακή sitcom-ίλα που ανέδιδε αυτό, σβήστηκε ολοκληρωτικά από το τρίκυκλο του Ted. Κρίμα πάντως που η Busy Phillips πέρασε από τη σειρά και δε μοιράστηκε ούτε μια σκηνή με τον Jason Segel. Θα έπρεπε βέβαια οι συγγραφείς να κάνουν ακροβατικά για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, και δεν άξιζε τον κόπο μόνο και μόνο για μια ανούσια αναφορά στο Freaks & Geeks.

Τώρα, πειράζει που θέλω να εμφανίζεται συχνότερα η Danica McKellar? Ξέρω οτι είναι τεχνικά δύσκολο (ο Ted έχει πει στα παιδιά του πως δεν της ξανατηλεφώνησε ποτέ), αλλά μου αρέσει η ιδέα ενός recurring χαρακτήρα στη σειρά, ειδικά αν είναι τόσο γιούχου όσο η Trudy.

5 σχόλια:

  1. Cute επεισόδιο.

    By the who, μόλις παρατήρησα ότι στη δεξιά στήλη αντί για "how I met your mother" γράφεις "how I met my mother". =P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOL, αυτός θα ήταν ο τίτλος μιας εντελώς διαφορετικής, κάργα δραματικής σειράς.

    Fixed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den to eixa sunduasei me ta alla triaria

    genika kati den mou kollage, alla ok.

    basika, o Barney den eixe anaferthei sto parelthon se ena 10some pou eixe kanei? mou fainetai out of character na deiliasei mprosta se kati toso aplo k kathimerio (pleon) opos ena 3some (i mipos ime poli Tsoula egw?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή