House: Guardian Angels


Αν μου έλεγε κάποιος πριν 9 μήνες οτι το καλύτερο returning show από όλη τη φετινή σεζόν θα ήταν το House, θα του έλεγα να πάει να κοιταχτεί, να δώσει τα χαιρετίσματά μου στον Tritter και να μιλήσουμε για κάτι άλλο αν γίνεται. Σήμερα συνεχίζω να γεύομαι το πόδι μου στο στόμα μου μεγαλειωδέστατα, μετά από ένα ακόμα φανταστικό επεισόδιο. Spoilers μετά το άλμα.

Θα πω βέβαια οτι η κίνηση της παραγωγής να ανακοινώσει τα ονόματα των 3 υποψηφίων που προστίθενται στο regular cast ήταν απαράδεκτη, εκτός κι αν γίνει κάποιου είδους ανατροπή. Ακόμα και χωρίς αυτή τη γνώση όμως, ήταν αρκετά εμφανές οτι ο Scooter θα μας άδειαζε τη γωνιά αυτή την εβδομάδα, και είναι κρίμα γιατί ήταν από τους αγαπημένους μου. Για την ακρίβεια, ο δεύτερος πιο αγαπημένος μου μετά το χαρακτήρα της Anne Dudek, δηλαδή την αδίστακτη σκύλα που κοντράρεται με την #13.

Η λογική πίσω από την απομάκρυνσή του όμως ήταν απολύτως κατανοητή, και μου αρέσει η ιδέα πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος άνθρωπος με τα ένστικτα του House, αλλά χωρίς την κατάρτισή του. What a waste, βασικά, αλλά καλή ιδέα. Και καλός ηθοποιός, και συμπαθέστατος χαρακτήρας, και... εμ, μπορούμε να τον φέρουμε πίσω? Έστω για κανά καφέ με τον Wilson μια στο τόσο? Pretty please? Γιατί να μην είναι απλά φίλος του House? Ο Dr. Crankypants έναν φίλο έχει, και του έχει αλλάξει τον αδόξαστο τόσα χρόνια, γιατί να μην κάνει παρέα τώρα με τον Scooter, αφού ταιριάζουν και τόσο πολύ?

Προχωρώντας, το ghost story ήταν πολύ απλά φανταστικό. Το θύμα αυτή την εβδομάδα έπαιζε η Azura Skye, ηθοποιός που γνωρίζουμε από έναν σύντομο αλλά χαρακτηριστικό ρόλο της στην 7η σεζόν της Buffy, όπου έπαιζε μια έφηβη που έβλεπε και άκουγε πράγματα που δεν ήταν εκεί. Typecasting much? Eδώ όμως το στήσιμο της ιστορίας ήταν ξεκάθαρα ρεαλιστικό και αντι-πνευματικό, όπως φυσικά περιμέναμε από τον David Shore, δίχως καν αυτό το ενοχλητικό κλισέ όπου συγγραφείς αφήνουν ένα μικρό ανεξήγητο hint για να διατηρήσουμε αμφιβολίες *ominous μουσική*!
Η ανταγωνιστικότητα των υποψηφίων εξήγησε το δέσιμο με το προηγούμενο επεισόδιο (και μου αρέσει παρα πολύ που το character trait της #13 -οι ενοχές της για τον θάνατο του Wheelchair Guy- δεν είναι κάποιο τικ, όπως θα έκαναν 9/10 shows, αλλά κάτι που συνέβη οργανικά, μέσα στο show, ενώ βλέπαμε) ενώ η μίνι-ανατροπή με τον "παππού" House ήταν αρχικά spooky, και στη συνέχεια ξεκαρδιστική όταν ο House εξήγησε στον Wilson τι συνέβη.

Το άλλο aspect του επεισοδίου ήταν η επιστροφή του Foreman, που θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, αλλά την περίμενα με διαφορετικό τρόπο. Νέα ομάδα, ίσως? Μου αρέσει που η House-ness του Foreman δεν του επιτρέπει να βρει δουλειά αλλού, αλλά ίσως θα ήταν αρκετή ώστε να τρέξει τη δική του βερσιόν αυτής της ομάδας στο ίδιο νοσοκομείο. Staff θα υπήρχε δόξα το θεό, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να κόβονται ενδιαφέροντες άνθρωποι, και είναι κρίμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θέλω να δω πώς θα παίξει αυτή η εξέλιξη, πρώτον γιατί ο χαρακτήρας του είναι με διαφορά ο πιο ενδιαφέρων από τους 3 πρώην του House, και δεύτερον γιατί με την επανεφεύρεση του εαυτού της ως medical procedural reality (LOL) φέτος, η σειρά έχει κερδίσει ήδη ένα τρελό ποσό εμπιστοσύνης.

6 σχόλια:

  1. Einai apisteyto pleon to House! So long Tritter! Ayth th fora eixe kai mia dosh Bachelor me ta louloudia xaxaxa. Kai gw ton Scooter h8ela na meinei, o plastikos mou th dinei sta neyra, kai o Mormonos epishs, enw o allos, einai tou afantou, aporw pws phre leloudo. Proskynw thn bitch. Bitch uber alles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, από το Bachelor είναι τα λουλούδια? Και το είχα απορία.

    Εγώ τον ευχαριστιέμαι τον Big Love, γιατί ο House έχει πάνω του τα καλύτερα βιτριολικά ξεσπάσματα. Τέτοια εμμονή που έχει με τη θρησκεία ο House, ούτε ο Aaron Sorkin να ήτανε. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - You’re quite impressed with yourself right now, aren’t you?

    - Who wouldn’t be?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H αστειότερη φάση ήταν όταν η Amber πήγε να μιλήσει στην Cuddy κι εκείνη κατευθείαν άρχισε να της λέει πού να απευθυνθεί για sexual harassment claims, για stress-related leaves κτλ. Πραγματικά είναι τόσο αστείο φέτος το House!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ξαναείπαμε περί αντιστοιχιών με τους περσινούς χαρακτήρες.

    Από την άλλη, θεωρώ πως η επαναπρόσληψη του Foreman είναι ή σεναριακή τρύπα ή απλώς η Cuddy είπε ψέματα πως έχει λεφτά μόνο για House + 3, όσον αφορά το διαγνωστικό budget (κάτι πολύ πιθανό για οποιονδήποτε μάνατζερ! Who can, does. Who can't, teaches. Who can't teach, administrates.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, πράγματι το πιθανότερο είναι να του είπε ψέμματα για να επισπεύσει τη διαδικασία επιλογής του. (Κι αυτός την πήρε τόσο σοβαρά, που κάθεται και παίζει Survivor. LOL)

    Από την άλλη, δε μπορώ να φανταστώ να έχει τη νέα ομάδα των 3, ΚΑΙ τον Foreman ΚΑΙ τους άλλους δύο που αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν! 6 άτομα? Θα πρέπει ο Shore να προσέξει πολύ για να μην επαναλαμβάνονται χαρακτηριστικά του ενός χαρακτήρα στους άλλους, γιατί το όλο σκηνικό θα γίνει redundant πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή