The Vicky Mendoza Diagonal


Οι δύο αγαπημένες μου κωμωδίες δεν είχαν κάνει κάποιο αληθινά αξέχαστο επεισόδιο στη φετινή σεζόν. Mέχρι τώρα, γιατί -για διαφορετικούς εντελώς λόγους- τα latest installments ήταν τα καλύτερά τους για την ώρα. Μετά το άλμα, spoilers για How I Met Your Mother και, better late than never, The Office.

How I Met Your Mother:
Αυτό ήταν ξεκαρδιστικό, χωρίς αλλά, χωρίς ωστόσο. Ήταν ξεκαρδιστικό, ήταν ακριβώς το HIMYM που αγάπησα παράφορα πέρσι. Δίχως ίχνος sitcomίασης, χωρίς παρατε
ταμένα soapy plots, και με τους 5 χαρακτήρες (συν την Blah-Blah) να κάθονται στο καφέ και να κάνουν αναδρομές στο παρελθόν, όντας αστείοι στο παρόν. Έχετε τίποτα καλύτερο υπόψην?

Το legacy του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι φυσικά η Vicky Mendoza Diagonal, και οι συνεχείς αναφορές σε αυτήν κατά τη διάρκεια του 20λέπτου. Λάτρεψα ακόμη την χρήση των overlapping flashbacks (τεχνική που εισήγαγε ο Moffat με το Coupling, αλλά το ΗΙΜΥΜ τελειοποίησε), τον Marshal να σβήνει ένα σάντουιτς στο τασάκι, τα επαναλαμβανόμενα "...come on"s και "No no no no nononono"s, το νέο κλείσιμο του ματιού στους θεατές που περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή που Barney και Robin θα ανακαλύψουν οτι είναι το τέλειο ζευγάρι και πάνω από όλα... η όλη αναφορά στο WoW ήταν legendary. Εκεί δηλαδή που νομίζεις οτι έχεις δει το αστείο, έρχεται και το κερασάκι που είναι οτι η θηλυκή πολεμίστρια ήταν, φυσικά, ο Ted.

Με διαφορά το αστειότερο 20λεπτο οποιουδήποτε show στην απογοητευτική ως τώρα νέα τηλεοπτική σεζόν. Μπορούμε να έχουμε περισσότερα τέτοια και λιγότερη Robin σε random dates παρακαλώ? Έχουμε δει 10 σεζόν Friends, ειλικρινά δε θέλω κι άλλες.

The Office:
Από την άλλη, το Office για πρώτη φορά αντιμετώπισε σωστά το 40λεπτο f
ormat. Η δομή ήταν επιτέλους ωριαίου show, παρά 20λεπτου που απλώς τραβάει τις πλοκές μέχρι να σπάσουν, και κοπανάει τα αστεία σα χταπόδια μέχρι να ψοφήσουν. Φυσικά εξακολουθώ να απεύχομαι επιστροφή του 40λεπτου, γιατί αν και αυτό το επεισόδιο μου άρεσε, δεν ήταν καθόλου αστείο.

Δεν το λέω σαν αρνητικό όμως αυτό. Μετά τα άκρα στα οποία οι συγγραφείς είχαν στείλει τον Michael στα προηγούμενα επεισόδια για να στηρίξουν τη διπλή διάρκεια, ήταν απολύτως απαραίτητη μια ιστορία που θα μας έκανε να θυμηθούμε γιατί θέλουμε να παρακολουθούμε ένα show με αυτόν για πρωταγωνιστή. Εδώ απουσίαζαν οι προφανείς Grey's Anatomy-esque παραλληλισμοί που με εκνεύριζαν τις περασμένες εβδομάδες, και αντί αυτών είχαμε ένα αναπάντεχα straight προσωπικό στόρι ενός δυστυχή Michael, το οποίο ήταν πνιγμένο στη μελαγχολία. Και το b-story του Dwight έδινε παρόμοιο vibe, και όπως ακριβώς και η Pam, πραγματικά νιώθω άσχημα για το φρικιό ρε γαμώτο.

Υπήρχαν κάποια αστεία bits εδώ κι εκεί, αλλά ο λόγος που εκτίμησα το επεισόδιο, αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το πόσο σοβαρά παίρνει και πάλι τους χαρακτήρες του, που είχαν μετατραπεί σε καρικατούρες φέτος. Αυτό μπορεί να είναι ΟΚ για άλλες κωμωδίες, αλλά το Office έχει σαν mission statement το χιούμορ ρεαλιστικών καταστάσεων, κι ένας Michael που οδηγάει το αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη είναι ασυγχώρητο λάθος. Εδώ έγινε ξανά άνθρωπος.

Looking forward to the funny, από αυτή τη βδομάδα, επιτέλους ξανά σε συσκευασία 20 λεπτών. Ουφ, ένας μήνας ήταν και πέρασε.

11 σχόλια:

  1. Απίθανο επεισόδιο HIMYM...

    Office μετά το πρώτο επεισόδιο δεν το συνέχισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο το επεισόδιο από ΗΙΜΥΜ! Μου θύμισε επεισόδια όπως το Slap Bet. It was that good!

    Αυτή η σειρά είναι SOOO worth watching!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pw pw, ontws ekane patago to xthesino HIMYM.

    San na mazevan ola ta kala asteia apo ta proigoumena tessera kai na ta evalan ola edw.

    20 lepta gelaga sunexeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πιο εντυπωσιακό, που το συζητήσαμε με τον than, είναι το πώς αστεία που έβλεπες σε ένα σημείο και τα θεωρούσες απλά χαριτωμένα gags, ήταν απλώς set-ups για ξεκαρδιστικά follow-ups που έρχονταν σε overlapping flashbacks και flash-forwards. Eιδικά η συνάντηση το 2020 με την Alexa, η οποία όχι μόνο συνεχίζει το ongoing joke για τα γλωσσόφιλα του Ted, αλλά επαναλαμβάνει και τα "...Come on." που έλεγε ο ίδιος ο Ted στη Lily.

    Η δομή των επεισοδίων καμιά φορά με αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Έχουμε δει 10 σεζόν Friends, ειλικρινά δε θέλω κι άλλες."

    Ιερόσυλε! :p

    Πάντως πραγματικά legendary το συγκεκριμένο επεισόδιο, γελούσα καθ' όλη την διάρκεια του, αλλά η σκηνή με τον WoW (άσχετο αλλά το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο Make Love Not Warcraft) και στο τέλος της με τον Ted να είναι η γκόμενα όλα τα λεφτά ... και το σβήσιμο του σάντουιτς... και τα "no no no no no.." της Robin.... και το vicky mendoza diagonal... χμ.. άντε να ξεχωρίσεις σκηνή εκεί μέσα. Αν το slap bet δεν είχε αυτό το ότι μπορεί -και σίγουρα- θα πάει σε επόμενα -ξεκαρδιστικά- επεισόδια ίσως και season, θα έβαζα αυτό εδώ ως No.1 αλλά δεδομένου αυτού που είπα, θα μπει στο No.2 για μένα (για την ώρα...) :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, είναι ενδιαφέρον οτι το "Slap Bet" είχε 2 αξέχαστα, μεγαλειώδη, all-time classic αστεία (slap bet + robin sparkles) αλλά αυτό εδώ ήταν απίστευτα αστείο καθόλη τη διάρκεια της ώρας. Δηλαδή σε απόλυτο αριθμό ποσότητας γέλιου, εδώ γέλασα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ontos fovero to episodio tou How i met your mother..! :D haha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Please...call me Blah!"

    Xairomai pou den eimai o monos pou nomiza pws itan ena yperoxo epeisodio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο γαμάτο το οτι δεν θυμόταν το όνομα της τύπισσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to latrepsa perissotero gia to agapimen mou running gag: to oti ayta pou blepoume ine afigisi oxi reality, opote o afigitis exei ti dunami na alloiwnei tin pragmatikotita sumfwna me ta gousta tou. in this case:

    exhibit A: put off that sandwich (to mono gag tou episodiou pera tou Scale pou pragmatika sunexise na ine laugh-out-funny mexri to telos. ta glwssofila ta varethika ma ton agio)

    exhibit B: blah-blah

    apla teleio. this is why i love this show so much.

    ΑπάντησηΔιαγραφή