Chuck pulls an Alias


Σιγά το νέο, θα μου πείτε. Spoilers μετά το άλμα.

Έχει ξανασυζητηθεί το πόσο δανείζεται το "Chuck" από το "Alias" και το πώς ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο ελαφρά έκδοση του κατασκοπικού show του JJ Abrams, κι εδώ αυτή η ομοιότητα πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο καθώς συνέβη αυτό που νομίζω όλοι περιμέναμε να συμβεί αργά ή γρήγορα.

Προφανώς και ο Josh Schwartz θα πήδαγε κατευθείαν από το ένα ερωτικό τρίγωνο στο άλλο, όμως όσο τα γράφει με αυτό τον τρόπο δε με πειράζει καθόλου. Το έκανε και στην πρώτη σεζόν του "OC" με άριστα αποτελέσματα, κι αν αυτά τα δύο επεισόδια με τη Lou αποτελούν κάποιου είδους ένδειξη, τότε κι εδώ μια χαρά τα καταφέρνει. Εκτός από την απόλαυση της παρουσίας και μόνο της Rachel Bilson σε ένα ρόλο-γάντι (και αρκετά διαφορετικό από της Summer), αυτό το διπλό story πέτυχε κάτι πάρα πολύ βασικό, να μας πουλήσει τον αναπάντεχο έρωτα της Sara για έναν τυπάκο σαν τον Chuck. (και να δώσει αφορμή για περισσότερη κωμωδία από τον Adam Baldwin, "I'm not interested" και τα λοιπά.)

Τα προβλήματα για τον Schwartz εμφανίζονται στην πορεία όταν έχει ήδη κάψει υπερβολικά γρήγορα υπερβολικά πολλή ιστορία και characterization, αλλά τα ξεκινήματά του είναι πάντοτε εντυπωσιακά, και πάντα μα πάντα γύρω στο 1/3 με μέσο της σεζόν έρχεται ένα romance τόσο καλά στηριγμένο που τους αφήνει όλους χαζεμένους. Seth/Anna στο "OC", η Blair με τον Chuck στο "Gossip Girl", η Sara με τον άλλον Chuck εδώ-- η στιγμή του φιλιού τους είχε τόσο άψογο timing, τόσο τέλεια δοσολογία αμηχανίας και πάθους, και ήταν τόσο καλοπαιγμένη, που όσο κι αν ήξερα οτι ερχόταν, δε μπόρεσα παρά να γυρίσω πίσω και να την ξαναδώ επί τόπου. Και μετά φυσικά ήρθε ο Bryce. Τώρα που οι Chuck και Sara είναι εδραιωμένο πως θέλουν ο ένας τον άλλον πέραν του επιπέδου ενός fling of the moment, είμαι πολύ περίεργος να δω τι πορεία θα πάρει η σειρά.

Στο b-story του Morgan όλα ήταν καρα-προβλέψιμα, κι επίσης συμπαθώ υπερβολικά την Anna για να είναι με έναν τόσο βλάκα και απελπισμένα Seth Green-wannabe τύπο, οπότε bleh. Κρατάμε όλο το a-story του επεισοδίου, κρατάμε κάθε σκηνή του Adam Baldwin, και κρατάμε το "He had me at pastrami" από τον μάγειρα της Lou, και συνεχίζουμε. Μια ένασταση μόνο: πώς "χωρίζεις" τη Sara με τον Chuck και δε μας δείχνεις αντίδραση από τον Awesome? Come. On. δηλαδή!

2 σχόλια:

  1. "...έχει ήδη κάψει υπερβολικά γρήγορα υπερβολικά πολλή ιστορία και characterization..."

    Κι αν δεν απατώμαι, δεν έχει κλείσει ακόμη για δεύτερη σεζόν. Μήπως ο Josh καίει τα χαρτιά του λίγο νωρίς (βλ. ξαφνική είσοδο Bryce);

    Ευτυχώς, δεν είμαι ο μόνος που έχει αρχίσει ήδη να μισεί τον Morgan... Μεγάλη κωλοτούμπα από τον geek sidekick της αρχής στο σημερινό αγχωμένο, εκνευριστικό κακέκτυπο του Chuck.

    Anna rulez, pastrami rulez, σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε ΟΚ. Άντε να μας φύγει και το άγχος μόλις κλείσει και για δεύτερη σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κάθε σκηνή του Adam Baldwin"

    Word. Ειδικά το smirk του μέσα στο Buy More όταν ο Chuck του προτείνει να κοπανήσουν τη Lou στο κεφάλι. Θα μου λείψει η Bilson και το tiny size της.

    Σκηνάρα το φιλί μπροστά στη "βόμβα" και ενδιαφέρον plot thickening η άφιξη του Bryce.

    Και kudos που χρησιμοποίησαν πραγματικά ελληνικά διαβατήρια στα flashes, what efficiency! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή