Grey's Anatomy: Not a disaster


Tα sweeps disaster επεισόδια της 2ης σεζόν ήταν υπέροχα, τα περσινά όλοι θέλουμε να τα ξεχάσουμε αλλά δε μπορούμε γιατί έκλειναν με αυτό το ανατριχιαστικό πλάνο της Izzie και του Denny να νιώθουν ο ένας τον άλλο. Η ουσία είναι, ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις όταν η Shonda αρχίζει να σπέρνει τον όλεθρο, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά τα κατάφερε μια χαρά. Spoilers μετά το άλμα για το επεισόδιο που στο εξής θα θυμόμαστε ως "A Seth Green's Anatomy Thanksgiving, Part 1".

Ή μήπως θα έπρεπε να πω Seth Green's Ginormous Artery Explosion? Όχι οτι δεν το είδαμε να έρχεται από το πρώτο δευτερόλεπτο που ο Sloan μάζεψε όλο το staff για να τους πει βασικά οτι μέχρι το τέλος του επεισοδίου θα έχει σπάσει η αρτηρία του Very Special Sweeps Guest Star μας, αλλά σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή του με ικανοποίησε. Είχε την cool έκρηξη αίματος στο τέλος που με αηδίασε και ξάφνιασε εξίσου (παρότι προφανώς ήξερα οτι έρχεται), είχε αυτά τα cute interactions με τη Lexie που μου θύμισαν οτι εξαρχής την πήγαινα, και μην ξεχνάμε το βασικότερο, οτι all said and done, παραμένει ο Seth Green, οπότε θα κερδίζει ισοβίως πόντους για αυτό το γεγονός.

Και το ωραίο είναι πως δεν ήταν ο μόνος ασθενής της εβδομάδας που δεν αποτελούσε απλοϊκή μεταφορά για κάποια κλαψιάρικη συναισθηματική κατάσταση κάποιου αφόρητα self-involved χαρακτήρα. Έδωσε ό,τι ήταν να δώσει με λίγα λόγια, έξυπνα, και παραδομένα με χαρισματικότητα, τη στιγμή που και οι υπόλοιπες ιστορίες του επεισοδίου ήταν απίστευτα και απρόσμενα αποτελεσματικές.

Οι δυο τύποι στο ασθενοφόρο, ας πούμε, μπορεί να είχαν τη Meredith για μια ακόμα φορά να ερμηνεύει τα πάντα συναρτήσει της ίδιας και μόνο της ίδιας (ναι κούκλα μου, θα είσαι αυτό το κομμάτι της ιστορίας για τη σύζυγο του Stan, μπορούμε τώρα να ασχοληθούμε με τα αληθινά θύματα της υπόθεσης?) αλλά οι ίδιοι ως παρουσίες ήταν τόσο δυνατοί που μέχρι το τέλος του επεισοδίου ένιωθα πως τους ήξερα για σεζόν ολόκληρες. Casual λόγια στήριξης σαν αυτό του Stan στο φίλο του οτι θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή την ιστορία για να τσιμπάει γκόμενες στο μπαρ έκαναν αυτούς τους δύο χαρακτήρες να μοιάζουν με αληθινούς ανθρώπους, των οποίων η μοίρα με ένοιαξε σε αντίθεση με τα κινούμενα και ομιλώντα plot devices που είναι 9 στους 10 ασθενείς σε αυτή τη σειρά.

Όμως το καλύτερο κομμάτι όλου του επεισοδίου ήταν η παρουσία του Ναζί Gale Harold και η ερμηνειάρα που προέκυψε από τη Chandra Wilson. Καταρχάς, ΟΚ, πραγματικά ούτε καν που είδα τη σβάστικα να έρχεται. Δηλαδή ποια σβάστικα, ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό για μια στιγμή οτι ο τύπος ήταν ρατσιστής μέχρι που το είπε ο Richard. (επίσης εξαιρετική παρουσία από τον James Pickens στο σπάνιο επεισόδιο που του δίνεται το κατάλληλο υλικό.) Αργότερα νόμισα οτι θα μας προέκυπτε μετανοημένος, αλλά καμία σχέση, αστοχία κι εκεί. Γενικά, κάθε στροφή σε αυτή την ιστορία με εξέπληξε 100% και πραγματικά είμαι περίεργος να δω πού το πάνε με αυτό τον τύπο.

Τουλάχιστον είναι εμφανές πού το πάνε όσο αφορά τη Bailey, κι ενώ χαίρομαι που έχει επιτέλους υλικό-πρόκληση η ηθοποιάρα Wilson, τσαντίζομαι που για να συμβεί αυτό πρέπει καλά και ντε να έχει προβλήματα με το γάμο της. Δεν υπάρχει η παραμικρή άλλη διάσταση κάποιου χαρακτήρα που να δώσει τη δυνατότητα στους συγγραφείς να τον κάνουν ενδιαφέρων? Πρέπει τώρα να ζήσουμε άλλη μια βερσιόν του διαζυγίου του Richard? Κι αν, από την άλλη, ο άντρας της Miranda δείξει κατανόηση για το χαμένο δείπνο ώστε η σύζυγός του να σώσει τη ζωή ενός κατάπτυστου σκουληκιού, σημαίνει αυτό οτι θα περιμένουμε άλλον ένα χρόνο για να ξαναδούμε τη Bailey να κάνει κάτι αντάξιο της ερμηνεύτριάς της?

Και μιας και είμαι στον τομέα των παραπόνων, ω θεοί, σας ικετεύω, λήχτε αυτό το το επώδυνο Gizzie romance! Αυτό το δύο σκηνές ανά επεισόδιο pace, παίζει μπουζούκι με τα νεύρα μου πλέον, δεν πάει άλλο. Τουλάχιστον ο Derek βλέπει φως στο τούνελ της σχέσης του με τη Meredith, και μαζί του κι εμείς. Rose? Rose! Οτιδήποτε εκτός από αυτή την τύπισσα που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χαλάει τους πηγαίους χορούς άλλων ανθρώπων για να ξεκινήσει το καθημερινό self-pitying rant της.

Και, ουφ, απλά πρέπει για το τέλος να αναφέρω οτι α) ο Alex είναι βλάκας, go Seth! κτλ, και β) η Ava είναι ηλίθια. Δηλαδή ο άνθρωπος την έβαλε να παρακολουθήσει το χειρουργείο, κι αυτή πάει και μιλάει στην πρώτη τυχούσα λες και την ξέρει από χθες, και της λέει πως δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί? D'oh! Και ανέφερα οτι ο Alex είναι βλάκας? Τι περίμενε πως θα συνέβαινε δηλαδή? For the record, δηλώνω απλά οτι υποψιάζομαι πως Alex-Lexie θα έκαναν ένα γαμάτο ζευγάρι, αλλά για την ώρα δε με χαλάει να τον δω να υποφέρει λίγο με τη γκάφα του, και τη Lexie να τσιλιμπουρδίζει λίγο με τον Seth.

All in all πάντως, το δυνατότερο φετινό "Grey's" by a mile. Χωρίς να του λείπουν κάποια λιγοστά προβλήματα, έμοιαζε πολύ-πολύ ωριμότερο από το show που παρακολουθούσαμε μέχρι και την περασμένη βδομάδα. Good stuff.

3 σχόλια:

  1. epeisodiara....
    ante ante....
    mipos telika na tis kanoun tis season 12 12 kai oxi 22 epeisodia?
    leo ego tora!!!!
    to heroes estrose
    to grey's estrose
    to gossip exei ginei aristourgima....
    kai mou leipei to viva laughlin!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει τώρα να ζήσουμε άλλη μια βερσιόν του διαζυγίου του Richard?

    Ayto akribws skeftomoun molis akousa ton antra ths na paraponietai epeidh den th blepei k h allh na afosiwnetai sth douleia! Been there, done that. Allh mia fora ta idia?

    Gizzie break up already!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ontos,to kalitero episodio tis season ke oxi mono,pragmatika itan iperoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή