StrikeWatch: AMPTP blinks (Updated)

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σημειώθηκε η πρώτη ουσιαστική κίνηση από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με την AMPTP να παρουσιάζει μια βελτιωμένη πρόταση σχετικά με το streaming επεισοδίων ή οriginal υλικού για το internet. The facts were these, όπως θα έλεγε και ο Jim Dale στο "Pushing Daisies":

Η WGA υποστηρίζει πως τα δίκτυα οφείλουν να πληρώνουν residuals τους συγγραφείς κάθε φορά που ένα επεισόδιό τους προσφέρεται δωρεάν με embedded διαφημίσεις μέσω κάποιου επίσημου site, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Η AMPTP μέχρι προσφάτως δεν το συζητούσε καν, η WGA ήθελε τα residuals να τίθενται σε ισχύ 3 μέρες μετά την πρώτη προβολή του κάθε επεισοδίου, η AMPTP έβαζε το όριο στους 9 μήνες (!) και τελικά χθες έγινε η πρώτη συμβιβαστική προσφορά, με το χρονικό όριο να τοποθετείται στις 6 εβδομάδες. Η WGA ζήτησε μέχρι την Τρίτη προκειμένου να μελετήσει την πρόταση.

Καμία κίνηση δεν έγινε στο άλλο μείζον ζήτημα, το ποσοστό για τις πωλήσεις μέσω new media. (iPod, κινητά κτλ.) H WGA αναμένεται να απορρίψει την πρόταση, επαναφέροντας ταυτόχρονα κι αυτό το θέμα στη συνάντηση της Τρίτης.

Στο μεταξύ, με μήνυμα του προέδρου του Guild, Patric Verrone, άρεται η media silence που είχε επιβληθεί στην αρχή της εβδομάδας, συνεπώς η πληροφόρηση είναι επίσημη πλέον και όχι μέσω ανώνυμων πληροφοριών. Στο ίδιο μήνυμα, ο Verrone παραθέτει κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς:

Our entire package would cost this industry $151 million over three years. That's a little over a 3% increase in writer earnings each year, while company revenues are projected to grow at a rate of 10%. We are falling behind.

For Sony, this entire deal would cost $1.68 million per year. For Disney $6.25 million. Paramount and CBS would each pay about $4.66 million, Warner about $11.2 million, Fox $6.04 million, and NBC/Universal $7.44 million. MGM would pay $320,000 and the entire universe of remaining companies would assume the remainder of about $8.3 million per year.

As we've stated repeatedly, our proposals are more than reasonable and the companies have no excuse for denying it.

We're just getting started, φοβάμαι.

UPDATΕ: Well, that didn't take long: η WGA απέρριψε κι επισήμως την πρόταση της AMPTP. Οι συνομιίες θα συνεχιστούν την Τρίτη.

3 σχόλια:

  1. Fuck. Βαρέθηκα. Κι η μαλ8ακία είναι ότι δε μπορώ να πω τίποτα για τους σεναριογράφους, γιατί τους καταλαβαίνω και υποστηρίζω το σκοπό τους 100%. Αλλά βαρέθηκα αυτή την κατάσταση. Άσε που την άλλη βδομάδα ξεμένουμε από Pushing Daisies και τι θα κάνω χωρίς Lee Pace, Anna Friel, Swoosie Kurtz και λοιπές λατρείες, μου λες; Δαμν.

    *prays to Hollywood god* Ω θεέ, κάνε οι παραγωγοί να προτείνουν και κάτι σοβαρό και συζητήσιμο any time soon, k? Thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://tvdecoder.blogs.nytimes.com/2007/11/08/show-chart/

    Εδώ μπορεί να βρει κανείς πόσα γυρισμένα επεισόδια έχουν μείνει για κάθε σειρα...Σνιφ..κλαψ...Σε μερικές αγαπημένες μου σειρές πάντως το effect του strike έχει ήδη αρχίσει να επιδρά...Μπόρεσες μήπως να βρεις αυτά τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας?
    Ugly Betty (ep.10)
    Grey's Anatomy (ep.10)
    Gossip Girl (ep.9)
    Pleeease help!!!!
    Αν μάθεις κάτι νεότερο όσον αφορά τις σειρές και την εξέλιξη της παραγωγής τους ή την "μοίρα" τους ενημέρωσέ μας πάντως...Our pathetic lives depend on you....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Gossip Girl" είχε κανονικά, αλλά τα άλλα δύο ήταν σε επαναλήψεις. Για το "Grey's" ειδικά μου ήρθε ξαφνικό δεδομένης της σπασμένης αρτηρίας του Seth Green, αλλά αυτά σου κάνει η απεργία και τα λιγοστά εναπομείναντα επεισόδια... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή