StrikeWatch


Mπορεί κανείς να πει οτι το θέμα μόλις χόντρυνε. Ο Nick Counter της AMPTP βγήκε να κατηγορήσει την WGA για μακαρθικές τακτικές με μαύρες λίστες, αναφερόμενος στην 12μελή επιτροπή του σωματείου έργο της οποίας είναι να ελέγχει πιθανές περιπτώσεις σπασίματος της απεργίας, στην οποία περίπτωση ο απεργοσπάστης διαγράφεται άμεσα από τo WGA. Φυσικά ο Counter μάλλον δεν ξέρει και πάρα πολλά από συνδικαλισμό, και απολύτως φυσιολογικά αυτή του η κατηγορία ξεσήκωσε μεγάλες διαμαρτυρίες από την απέναντι όχθη, με τη Laeta Kalogrides να ξεσπαθώνει στο United Hollywood.

Στο μεταξύ το Variety βγήκε και ανακοίνωσε σαν λίγο-πολύ τελειωμένη απόφαση αυτή δύο σεναριογράφων-παραγωγών της καθημερινής σαπουνόπερας "Young & the Restless" να περάσουν τις picket lines και να αρχίσουν και πάλι να γράφουν νέα σενάρια, κατόπιν παραίτησής τους από το σωματείο. Η ακρίβεια της είδησης ακόμα ελέγχεται, όμως ήταν αρκετή για να δώσει την εντύπωση ενός μη ενιαίου μετώπου, και την αφορμή στον Counter για τα παραπάνω σχόλια.

Σε κάτι πιο χειροπιαστό, έχουμε την απόφαση του Fox, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αποφασισμένο να προβάλει αυτή την Κυριακή το πρώτο επεισόδιο "Family Guy" που ολοκληρώθηκε δίχως της συμμετοχή του Seth MacFarlane. O δημιουργός, που εκτός από showrunner δίνει και τις φωνητικές του υπηρεσίες στο animation, παραδέχτηκε οτι το δίκτυο έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει την παραγωγή δίχως αυτόν (όπως ακριβώς κάνει, δηλαδή) αλλά αναφερόμενος στην προβολή των εν λόγω επεισοδίων πρόσθεσε πως
''It would just be a colossal dick move if they did that."

Θυμίζω πως ο ΜacFarlane ήταν ο εμπνευστής του μότο "Yippee-ki-pay, motherfuckers!" που φώναζαν ρυθμικά οι απεργοί μπροστά από τα κεντρικά της FOX (δηλαδή το κτίριο Nakatomi του "Die Hard") την προηγούμενη βδομάδα. Ελπίζω να μην καεί από αυτή την ιστορία, αλλά ήδη κυκλοφορούν φήμες πως ορισμένοι από τους επιφανέστερους showrunners αυτής της απεργίας είναι τελειωμένοι, και επειδή δε μπορώ να φανταστώ κάποιον σαν τον Marc Cherry ή τον Damon Lindelof να χάνουν τη δουλειά τους, ψιλοανησυχώ για τον MacFarlane.

Speaking of, ήδη έγινε γνωστό πως όλο το crew του "Office" είναι πλέον χωρίς δουλειά (καθότι ήταν η πρώτη σειρά που έκλεισε) και με παραγωγές να κλείνουν επί καθημερινής βάσεως, αυτό θα είναι απλά η αρχή. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με όσους εργάζονται στα νυχτερινά shows των Jay Leno και David Letterman oι οποίοι αρνούνται για την ώρα να επιστρέψουν στα πόστα τους, ακόμα και αφού τα δίκτυα απειλούν να συνεχίσουν τις εκπομπές με guest hosts.

Mια διευκρίνηση για το τέλος, καθώς η ένωση παραγωγών, PGA, με μήνυμα που απέστειλε στη Νikki Finke ζήτησε να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στις έννοιες "παραγωγοί" και "στούντιο". Η Αlliance of Motion Picture & Television Producers δεν έχει πράγματι καμία σχέση με τους παραγωγούς όπως χρησιμοποιείται πλέον η έννοια κατά κύριο λόγο, καθότι σχεδόν οι μισοί σεναριογράφοι μιας σειράς είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί σε κάποιο capacity. Οι "κακοί" της ιστορίας εδώ είναι αυτοί που βάζουν (ή όχι, στην περίπτωσή μας) το χρήμα, δηλαδή τα στούντιο, οπότε μετά από αυτό το διαχωρισμό θα αναφέρομαι πλέον στην AMPTP απλώς ως "Alliance", σε μια ακόμα απόδειξη της σοφίας του Joss Whedon να ονομάσει έτσι ακριβώς την σχεδόν ολοκληρωτική κυβέρνηση στο "Firefly".

7 σχόλια:

  1. Δεν μπορεσες τον χωρεσες τον Whedon κι εδω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα-μα-μα... Alliance! Δε μπορούσα να μην κάνω την αναφορά! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sorry που δεν έχω κάτι άλλο να πω (το προφανές "this sucks!" είναι τετριμμένο) αλλά εύγε για τη δουλειά που κάνεις πάνω στο θέμα.

    Έχω πάψει να το παρακολουθώ με τη λογική του "eh, αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό θα ενημερώσει ο Θοδωρής" και αυτό λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίζει ακόμα το The Young & The Restless!? Μην το πάρει χαμπάρι η μάνα μου που το βλέπει στην ΕΡΤ από τον καιρό του Νώε και με βάλει να προμηθεύομαι επεισόδια!

    Anw, πολύ καλό το blog σου Dark Tyler. Απίστευτη οργάνωση και ενημέρωση. Το παρακολουθώ εδώ και ένα μήνα περίπου αλλά δεν "τολμούσα" να κάνω σχόλιο. Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. an thes link gia young and restless exo pantos.....lol
    pantou iparxei o whedon.....
    vasika einai o theos ara....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Thanks για τα καλά λόγια.)

    Dexter, welcome, και LOL @ "Y&R"!

    Η ειρωνία by the way είναι οτι τώρα με αφορμή την απεργία παίζει να... κοπεί. Τέλειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. na kopei to y&r???
    den paizei....kai ego meta ti tha kano?
    to variemai to bold and the beatiful kai to as the ass turns einai adiaforo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή