The StrikeWatch Ultimatum

(Edit: Στα comments αυτού του post θα βρείτε μια updated λίστα των επεισοδίων που έχουν απομείνει, την οποία μας έφερε ο tom κατευθείαν από τα γραφεία του Michael Ausiello.)

Είμαι στο τρέξιμο αυτή τη στιγμή, οπότε δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η είδηση είναι οτι οι συνομιλίες έφτασαν σε απότομη διακοπή χθες το βράδυ. Οι δυο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για ψέμματα, αλλά το σίγουρο είναι πως η οριστική διακοπή επήλθε όταν η AMPTP απαίτησε από την WGA να αποσύρει ολοκληρωτικά από το τραπέζι τις διεκδικήσεις της για δικαιοδοσία σχετικά με την reality τηλεόραση και το animation, και το σωματείο αρνήθηκε. (H WGA θέλει να εκπροσωπεί και τους συγγραφείς που δουλεύουν σε αυτούς τους τομείς, η AMPTP δε θέλει ούτε να ακούει κάτι τέτοιο.) Όπως έχουμε ξαναπεί, η Alliance δεν πολυπιάνει το concept των διαπραγματεύσεων, ε?


Λεπτομέρειες με edit όταν κάποια στιγμή μπορέσω.

EDIT: OK, λοιπόν, δυο λόγια παραπάνω. Την προηγούμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις είχαν μείνει στο πρώτο μισό της προσφοράς της AMPTP που αφορούσε στο streaming. Η WGA απέρριψε την πρόταση το ίδιο απόγευμα, και την Τρίτη που συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις παρουσίασε μια αντιπροσφορά στην Alliance που όμως δεν είχε με τη σειρά της έτοιμο το δεύτερο σκέλος της πρότασης, εκείνο δηλαδή που αφορούσε και το καυτό θέμα των πωλήσεων/downloads.

Καθώς από μέρα σε μέρα η AMPTP υποστήριζε πως "το δεύτερο σκέλος της πρότασης ετοιμάζεται", η WGA προχώρησε σε παραπέρα σημεία συζήτησης, με κυριότερο αυτό της δικαιοδοσίας. Το σωματείο των σεναριογράφων επιθυμεί να αναλάβει την κάλυψη και εκείνων των επαγγελματιών που γράφουν animation και reality shows (και μη ρωτήσει κανάς αφελής πώς γίνεται ένα reality να έχει συγγραφείς. Όπως ακριβώς το "Borat" ήταν υποψήφιο για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, να πώς.) αλλά η ένωση των παραγωγών έχει φυσικά τσινήσει άγρια στην ιδέα, καθώς δεν πολυγουστάρει να βλέπει τόση δύναμη να συγκεντρώνεται σε ένα σωματείο. Φανταστείτε μια μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση μιας WGA που θα άφηνε τα κανάλια χωρίς καν το στρώμα των reality. Καλό, ε?

Κι ενώ εκείνο το δεύτερο σκέλος της original πρότασης δεν παρουσιάστηκε ποτέ, η AMPTP επιπλέον απαίτησε η WGA να αποσύρει το οποιοδήποτε αίτημα δικαιοδοσίας αλλιώς οι συζητήσεις θα αναστέλλονταν επί τόπου. Η WGA απάντησε μέσω του προέδρου της λίγο-πολύ πως με απειλές και ultimatums δεν γίνονται διαπραγματεύσεις, και κάπως έτσι οι συνομιλίες μάλλον τελείωσαν για το 2007.

Ψίθυροι πάντα υπάρχουν βέβαια, και το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτές τις μέρες είναι αυτό των επιμέρους διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν όλα τα στούντιο τις ίδιες επιδιώξεις και τις ίδιες ανοχές σε μια απεργία που (όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή) θα τραβήξει για πολλούς μήνες ακόμη, οπότε δεν αποκλείεται να αρχίσει η WGA ανεπίσημα να μιλά με στουντιάρχες που καίγονται περισσότερο από άλλους για άμεση λήξη της απεργίας. Το CBS, για παράδειγμα, ως το μοναδικό στούντιο δίχως κινηματογραφικό χέρι, ή η NBC Universal (της οποίας το NBC είναι 4ο και καταϊδρωμένο σε θεαματικότητα) δε θα ήθελαν με τίποτα να δουν τις κινητοποιήσουν να φτάνουν στην άνοιξη, ενώ η 20th Century ή η Time Warner (η οποία πρακτικά δεν έχει τηλεοπτικό τμήμα άξιο λόγου, μόνο το μισό CW) όχι μόνο δεν πολυσκάνε, αλλά βγαίνουν ανενόχλητοι και δηλώνουν πως η απεργία θα τους κάνει καλό.

Bottom line? Ευκαιρία να ξεκινήσω το "M*A*S*H" των 11 σεζόν...

6 σχόλια:

  1. ti na teleionoume....edo an den katalaves eimaste back to the beginning!!!!!
    kalo maio vlepo na ligei i apergia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Bottom line? Ευκαιρία να ξεκινήσω το "M*A*S*H" των 11 σεζόν..."

    Εμένα με περιμένουν οι Sopranos... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικα, μου ερχεται στο μυαλο η εικονα του Coyote να επιστρεφει αποκαμωμενος μετα απο αλλη-μια-αποτυχημενη-αποπειρα-να-πιασει-το-Road-Runner, λεγοντας μισο-ψευδιζοντας απο την κουραση και τους τραυματισμους 'Back to the old drawing board'... Παντα τον λυπομουν τον κακομοιρη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ego isos na do 24 2nd season,i kana house i dexter.i tha to rikso stis tenies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egw pali exw akoma 2 seasons sopranos, 2 apo Battlestar Galactica kai olokliro to Grey's Anatomy!

    Agorasa k to boxset tis Buffy, tha exw epitelous kairo na ta dw ksana mexri na teleiwsoun ta paixndia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή