Bits

To NBC παρήγγειλε ήδη δεύτερη σεζόν για τους "American Gladiators", ενώ στο FOX μάλλον ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο για το "Terminator" που σκόραρε τα μεγαλύτερα νούμερα πρεμιέρας για το δίκτυο εδώ και καμιά δεκαετία. (18 μύρια κόσμος παρακολούθησε.) Ας περιμένουμε και τα σημερινά όμως, καλού-κακού, γιατί το lead-in ήταν τεράστιο και μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αυτό το 18άρι.

Αλλού, το ABC είναι το πρώτο δίκτυο που κάνει πράξη τη δυνατότητα επίκλησης ανωτέρας βίας λόγω της απεργίας προκειμένου να τερματίσει συμβόλαια που του είναι ασύμφορα. Καμιά εικοσαριά συμφωνίες λέγεται οτι έπεσαν στα σκουπίδια, μεταξύ των οποίων οι δημιουργοί του "That '70s Show", ο Bill Callahan του "Scrubs", ο Taye Diggs (δηλαδή ο γνωστός Taye Diggs!) του "Private Practice" και ο Larry frakking Charles του "Borat" και του "Curb Your Enthusiasm". Ναι, το ABC απέλυσε τον Larry Charles εκμεταλλευόμενο την απεργία. Στο Hollywood επικρατεί μια άλφα παγωμάρα, και όλοι περιμένουν να δουν ποιος θα κάνει την επόμενη κίνηση και ποια θα είναι αυτή. Ενώ η AMPTP διαπραγματεύεται νέο συμβόλαιο με την DGA, όλα αυτά.

Όσο για τις Χρυσές Σφαίρες? Μετά την αναβολή του επόμενου συγγραφικού έπους του Akiva Goldsman, η σμίκρυνση αυτών των ασήμαντων βραβείων στο μέγεθος που τους αξίζει μπορεί και να είναι ό,τι καλύτερο έχει επιφέρει η απεργία. Χωρίς το πάρτυ με τους μεθυσμένους stars, οι Σφαίρες έφτασαν στο σχεδόν μηδενικό ποσοστό ενδιαφέροντος που δικαιούται να έχει ένα πανηγυράκι random βραβεύσεων σαν αυτό, με τη θεαματικότητα της ανακοίνωσης από το NBC να αγγίζει τα ντροπιαστικά βάθη των 5 εκατομμυρίων θεατών. Βλέπετε, θα χαιρόμουν αν το "Mad Men" κέρδιζε τα δύο σημαντικότερα Έμμυ, όχι γιατί τα εκτιμώ αλλά γιατί η βιομηχανία τους δίνει σημασία. Οι Σφαίρες δεν φέρνουν ούτε θεατές, ούτε αναγνώριση. Κι αφήστε που στην κάψα τους να είναι πάντα το hip awards group της πόλης, πάνε και βραβεύουν ό,τι φρέσκιας σοδειάς υπάρχει τριγύρω, με τα αποτελέσματα πολλές φορές να αγγίζουν τα όρια του τραγελαφικού. (τον Duchovny, ας πούμε, να επικρατεί στην κατηγορία α' ρόλου σε κωμωδία των Alec Baldwin και Steve Carell και Ricky Gervais και Lee Pace. Tέλειο.)

Και του χρόνου με δελτίο τύπου, αδέρφια!

4 σχόλια: