House: Back in formula


Spoilers για την επιστροφή του "House" μετά το άλμα.

To reality spoof κομμάτι της σεζόν τελείωσε, και τώρα έχουμε μείνει (all said and done) με ένα υπερπληθές καστ το οποίο αν κρίνουμε από αυτό το επεισόδιο, οι συγγραφείς δεν έχουν τρόπο να το χρησιμοποιήσουν. Δεν ήταν κακή προσπάθεια το 'It's a Wonderful Lie', είχε όλα τα γνωστά στοιχεία που αγαπώ σε αυτή τη σειρά όταν γράφονται με σωστό τρόπο, αλλά δε βλέπω ας πούμε τι χρησιμότητα έχουν πλέον ο Chase και η Cameron. H Cuddy τύχαινε λιγοστής παρουσίας ακόμα και όταν η σειρά είχε 6 χαρακτήρες-- τώρα με τους 9 θα τη βλέπουμε δυο φορές το χρόνο, έχω την αίσθηση.

Έξω από τον γενικότερο προβληματισμό πάντως, τι να μην μου αρέσει? ΟΚ, ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που προβλήθηκε στο τέλος του Γενάρη και, σύμφωνοι, ήταν μια ακόμα παραλλαγή του μοτίβου "everyone lies". Όμως κατάφερνε να μοιάζει φρέσκο κυρίως πιστεύω λόγω ενός σπάνιου twist: επρόκειτο για τη σπάνια φορά που το μεγάλο ψέμα δεν ήταν εκεί για εγωιστικούς λόγους του ασθενή, αλλά από καθαρή, ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη της προς την κόρη της.

Κι αυτό ήταν υπό μία έννοια το Χριστουγεννιάτικο θαύμα μιας ώρας τυπικά σκληρής και κυνικής, γεμάτη άβολες συζητήσεις μεταξύ του House και ενός 11χρονου κοριτσιού και δοκιμασίες του προς την ομάδα του που κάθε άλλο παρά με το πνεύμα των γιορτών είχαν σχέση: οτι ο House για πρώτη ίσως φορά αναγνώρισε την αξία του ψέμματος, σε ένα άνοιγμα της ψυχής του που τον οδήγησε ενδεχομένως στο πιο απρόσμενο μέρος, στο τέλος του επεισοδίου.

By the way δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα τι ήθελε να πει ο ποιητής με την τύπισσα με το creepy χαμόγελο. ΟΚ, I get οτι έχει πολύ ενδιαφέρουσα χημεία με τον Hugh Laurie, αλλά εν τέλει ήταν όντως πόρνη? Κι αν η σειρά απλώς μας παραπλάνησε, τότε γιατί όντως έκανε εξετάσεις AIDS κάθε 3 μήνες? Κάτι έχασα εκεί, αλλά δεν πειράζει, φαντάζομαι θα την ξαναδούμε και θα ξεκαθαριστεί η υπόθεση. (Ή όχι? Το Χριστουγεννιάτικο θαύμα του House θα διαρκέσει ακριβώς μια μέρα?)

Σε μικρότερα σχόλια, χάρηκα που ξαναείδα τη Janel Moloney του "West Wing", η Thirteen το καλό που θέλω στους σεναριογράφους να μην την κάνουν κλώνο της Cameron (όπως της είπε και ο House "you were interesting!") και τέλος το visual του House να πετάει στο στόμα ενός 11χρονου κοριτσιού γάλα από τα misplaced κύτταρα της μητέρας του παίζει να ήταν ό,τι πιο αηδιαστικό έχω δει στη φετινή σεζόν.

4 σχόλια:

  1. dikio exis gia to megako cast alla sub-plot me to secret santa ta espase!!!!eidika otan piasane to kutner sta prasa na dini doro ston house eskasa sta gelia me tin ekfrasi tou.kai me kathe alli ekfrasi tou kutner vasika askasa sto gelio!einai o agapimenos mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bασικά ακόμα δε με έχει πείσει ο Kutner ως χαρακτήρας, αλλά ο Kal Penn είναι απόλαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ό,τι αφορά την ξανθιά ασθενή στην κλινική, όπως το κατάλαβα, ήταν μια από τις συνηθισμένες τάσεις της σειράς να "αποποινικοποιεί" συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Δηλαδή αυτή ήταν πόρνη και προσπάθησε η σειρά να μας αποπροσανατολίσει με τις αναφορές στο "σόου με τον γάιδαρο", για να καταλήξει πως παρά τη δουλειά που έκανε, γιόρταζε τα Χριστούγεννα πιο ενεργά από τους περισσότερους. Το επισόδειο δεν ήταν τόσο για την ειλικρίνια, όσο για τα θαύματα των Χριστουγέννων.

    Βεβαίως, προσωπικά, δεν ξέρω κατά πόσο πειθομαι με τον τρόπο που προσπάθησαν να το περάσουν, αλλά ήταν ένα χαριτωμένο μκρο-twist που δεν περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή