NBC retro crap night thing crap

Did I mention the crap?

Όχι, εδώ δεν έχει άλματα και spoilers και τέτοια. Tην Κυριακή το βράδυ το δίωρο φινάλε του American Gladiators, ένα δείγμα strike filler προγραμματισμού για το οποίο το NBC μάλλον χάρηκε πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε, έδωσε πάσα στον δίωρο backdoor pilot του καινούριου Knight Rider, ένα crappy δείγμα regular προγραμματισμού για το οποίο το NBC θα χαρεί επίσης πιο γρήγορα από ό,τι πρέπει.

ΟΚ, full disclosure. Against my better judgment παρακολούθησα τους νέους American Gladiators (με έναν μικρό-παραθυράκι-πάνω-δεξιά-στην-οθόνη-while-browsing τρόπο, but still) εν μέρει γιατί αυτές οι γαμημένες οι παιδικές αναμνήσεις δεν ξεριζώνονται και εν μέρει γιατί TEAM CRUSH. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι επρόκειτο για έναν προγραμματισμό εκτάκτου ανάγκης τον οποίον το NBC μπέρδεψε με κανονικό reality, παραγγέλνοντας 2η σεζόν πριν προλάβει να δει πόσο θα κατρακυλούσαν τα ratings.

To Knight Rider όμως δεν έχει κανένα άλλοθι. Όπως και το παραπάνω διαμάντι, έτσι κι αυτό το παρακολουθούσα όταν ήμουν 5; 6; 7 χρονών; Και φυσικά η τηλε-ταινία θα έσκιζε στα ratings, και φυσικά το NBC θα την παραγγείλει σε σειρά, χωρίς να νοιαστεί που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκουπίδια που θυμάμαι να έχω δει ποτέ μου, και φυσικά θα ξεφουσκώσει κι αυτό μετά από 5 επεισόδια όπως ακριβώς και οι Gladiators. Στο μεταξύ όμως θα δούμε το δίκτυο να δίνει λιγότερες ευκαιρίες σε μελλοντικά 30 Rock και Friday Night Lights επειδή μια νύχτα του θα είναι αφιερωμένη σε retro trash.

To NBC βάλθηκε να αναστήσει ό,τι κιτσάτο έβλεπα ποτέ ως παιδί (ποιος παίρνει σειρά; Το Baywatch;) για να βάλει τη φτήνια του να συντροφεύει τα υπόλοιπα φρέσκα reality trash με τα οποία μας βομβαρδίζει. Φυσικά αυτά κάνουν κύκλους, και το φτηνιάρικο programming δε θα αργήσει να κάνει γερό backfire. Οι θεατές μπορεί να κάθονταν τους τελευταίους μήνες να παρακολουθούσαν τα American Gladiators και τα My Dad Is Stronger Than Your Dad, αλλά η ισορροπία δε θα αργήσει να επιστρέψει, από τη στιγμή που ακόμα και η χαμηλού budget καλωδιακή μπορεί να προσφέρει ποιοτικά δείγματα τηλεόρασης.

Απλώς, το point μου φαντάζομαι πως είναι, θα έχουμε για πάντα να θυμόμαστε οτι μια κρύα νύχτα του Φλεβάρη εν έτει 2008, υπήρξε δίκτυο που για original programming προσέφερε 2 ώρες American Gladiators και 2 ώρες Knight Rider. Ας μην είναι σημάδι αυτό, ας μην είναι...

2 σχόλια: