'HIMYM': Sandcastles in the Sand


Γίνεται με τέτοιο τίτλο να μην είναι γαμάτο το επεισόδιο; Γίνεται; Spoilers για το καλύτερο post-strike 'How I Met Your Mother' μετά το άλμα.

ΟΚ, από πού το πιάνουμε αυτό; I give, πάμε από το τέλος. Πόσο καιρό ερχόταν αυτό που συνέβη στο φινάλε; Και πόσο πολύ χάρηκα γι'αυτό! Οι Bays & Thomas έπαιξαν εκεί μια πανέξυπνη διπλή μπλόφα, καθώς τη στιγμή που ο Barney εμφανίζεται και παρηγορεί τη Robin πίστεψα οτι θα συμβεί επιτέλους μεταξύ τους, μόνο για να αλλάξω γνώμη όταν έγινε εμφανές οτι η ανήθικη πρότασή της δεν αναφερόταν παρά στο κρυμμένο δεύτερο βίντεο της Robin Sparkles, το οποίο όμως αποδείχτηκε το καλύτερο αφροδίσιο για τους δυο τους.

Η χημεία των δύο χαρακτήρων ήταν εμφανής από την πρώτη σεζόν, από το laser tags επεισόδιο, και δίχως ποτέ να φύγει αυτό το sexual tension πέρναγαν οι σεζόν με το πιθανό τους ζευγάρωμα να μοιάζει όλο και περισσότερο κάτι υπέροχα αναπόφευκτο. Ξέροντας τι continuity freaks είναι οι δημιουργοί, και έχοντας βιώσει ως θεατής εδώ και χρόνια το απίθανο ταίριασμα του Barney και της Robin, μου είναι ξεκάθαρο οτι αυτό που συνέβη μεταξύ τους δεν ήταν το κλασικό τέχνασμα απεγνωσμένων showrunners, αλλά προϊόν μακροπρόθεσμου σχεδίου.

Και ήρθε και ως κορύφωση του μακράν αστειότερου επεισοδίου μετά την απεργία, με το fast-forward των αστείων για τον Καναδά ("I'm oot"), τη Lilly με τη φίλη της Michelle που σπουδάζει και behavioral psychology κιόλας, τη Lilly και τον Marshall να γίνονται γονείς της 16χρονης Robin, την τριπλέτα αμαρτημάτων της ενήλικης Robin (όπλα, τσιγάρα, δημοσιογραφία) και φυσικά, φυσικά, φυσικά το τραγούδι και το βίντεο του 'Sandcastles in the Sand', πλήρες με ό,τι έχει ποτέ της μια "σοβαρή" μπαλάντα 16χρονων ποπ σταρς, απίθανους στίχους, υδρογείους στη μέση της παραλίας, και λοιπά ξεκαρδιστικά.

Instant winner και ο James Van Der Beek που αυτοσρκάστηκε σε βαθμό κακουργήματος με την grown-up εκδοχή του Dawson να έχει μπυρόμπακα και αραιά μαλλιά και να παραμένει ακόμα κολλημένος στην εποχή της ακμής του και της αποκορύφωσης της coolness του. Από τα καλύτερα κωμικά guest spots που έχουμε δει φέτος οπουδήποτε.

Και τώρα; Η σεζόν γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα καθώς πλησιάζουμε στο season (series?) finale...

18 σχόλια:

  1. OMG, OMG, OMG!!!!!!! Τι επεισοδιάρα ήταν αυτή :D ;! Εξαιρετικό από την αρχή μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πότε θα ανακοινωθεί αν συνεχίζει ή όχι η σειρά?

    Φαντάζομαι να το ξέρουν όταν θα γυρίζουν το τελευταίο επεισόδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AWESOME!

    Bέβαια την προέβλεψα λιγάκι την διπλή μπλόφα, κυρίως επειδή σαν "μονή" μπλόφα παραήταν προβλέψιμη γι αυτά που μας έχει συνηθίσει η σειρά, και υπέθεσα οτι υπάρχει κάτι πιο περίπλοκο απο πίσω...! :P

    Οι γονείς Lily-Marshall απλά ξεκαρδιστικοί...!

    Λογικά η σειρά θα έχει κι άλλη σεζόν. Αν δεν κάνω λάθος άλλωστε, απο το επεισόδιο με τη Britney και μετά έχει πάρει σημαντικό boost η τηλεθέαση, έτσι...?

    Επίσης, δεν είναι περίεργο που ο Ted έχει σχέση με την γιατρίνα αλλά επι 2-3 επεισόδια είναι άφαντη? Υπήρξαν one night stands του Barney με περισσότερο exposure...! :P
    Και πάνω που πίστευα οτι εκείνη ήταν η μητέρα, επειδή την θυμόμουν να αναφέρει οτι είχε πάει και εκείνη στο club όπου ο Ted βρήκε την κίτρινη ομπρέλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν θεωρείται spoiler,

    αλλά η γιατρίνα :P και η Britney θα επιστρέψουν για άλλο ένα επεισόδιο σίγουρα. (Το 19 μάλλον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στενοχωρήθηκα λίγο, να σου πω την αλήθεια...

    Ναι, το twist στο τέλος ήταν υπέροχο, και δεν έχει σημασία πού αρχίσαμε να το υποψιαζόμαστε, σημασία έχει ότι έγινε, επιτέλους, και περιμένουμε το τι θα γίνει από δω και πέρα.

    Αλλά, ρε γμτ, το video της Robin Sparkles το ΑΓΑΠΑΩ. Και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς σε ένα elaborate αστείο είναι να το συνεχίσει, με κάτι τόσο κατώτερο, και στο σημείο που να μη σε κάνει να γελάσεις. Να περάσει, δηλαδή, το σημείο που 'ό,τι κάνουν παραπάνω απλά το κάνει καλύτερο'. Και νοιώθω ότι εδώ αυτό έγινε.

    Από 'κει και πέρα, ναι, πολύ καλό επεισόδιο overall, αν και το να πει κανείς "το καλύτερο post-strike 'How I Met Your Mother'" δε λέει και πολλά...

    Α, και αυτός στο video ήταν ο Alan Thicke; Ήταν; Ή μου έχει λείψει τόσο πολύ το jPod;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ REVIEW ΓΙΑ ΤΟ GOSSIP GIRL?? EEEE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νά'τος ο Gossip Boy! Έτοιμο θα στο έχω το πρωί, απλά πήζω απίστευτα αυτό το τριήμερο με δουλειές!

    Μελ, I see where you're coming from, αλλά για μένα το 'Sandcastles in the Sand' είναι το απαραίτητο follow-up flop κάθε 16χρονης ποπ σταρ με ένα κολλητικό χιτ που πάει στα καπάκια να το παίξει ψιλοκουλτούρα και φυσικά αποτυγχάνει σε κάθε πιθανό επίπεδο! Είναι genius, για μένα, τόσο η ύπαρξη και μόνο αυτού του follow-up, όσο και η εκτέλεσή του.

    Για την απορία σχετικά με τη Stella, ό,τι είπε ο cotsos. Όσο αφορά την τηλεθέαση, έχει κάτσει πάλι λίγο, αλλά εξακολουθεί να ξεπερνά το lead-in 'Big Bang Theory', το οποίο έχει ανανεωθεί. Αν μέσα στο ίδιο το CBS δεν αντιπαθούσαν τόσο πολύ το 'ΗΙΜΥΜ' τότε βάσει των αριθμών δε θα έπρεπε καν να έχουμε αυτή τη συζήτηση! Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pwpw... ta skulia me to metal apo panw.

    Kserw, stin olotita tou eixe ena swro alla pragmata na meineis (sumperilamvanomenou kai tou finale) alla, file.

    Ta skulia me to metal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Oh there's the robot again!
    -Of course, it's my sidekick!!!

    lol lol lol
    gamato epeisodio (H 16xroni Sparkles na tragoudaei "I'll go all the way.." ksanalol).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν μέσα στο ίδιο το CBS δεν αντιπαθούσαν τόσο πολύ το 'ΗΙΜΥΜ' τότε βάσει των αριθμών δε θα έπρεπε καν να έχουμε αυτή τη συζήτηση!

    Μ#λ#κες άνθρωποι...

    Το επεισόδιο ήταν απίστευτο. "I met you at the mall..." Priceless! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. bsg..

    season finale

    για το lost αντε να 'ρθει..

    για το bsg .. με αγωνια

    αλλα, για το HIMYM μη μου λετε οτι θα τελειωσει!

    ( φυσικα αφου ξεχειλωσαν το κεντρικο θεμα του HIMYM)

    γκασπ! δεν θα το αντεξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν λένε οι κερατάδες να κάνουν μια ανακοίνωση! Σε 2 βδομάδες γυρίζεται πια το φινάλε, τι περιμένουν; Sheesh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως το show είναι αυτή τη στιγμή στο top10 των most popular του tv.com μαζί με chick-flickοειδείς μπουρδίτσες τύπου One Tree Hill και Smallville, οπότε μάλλον έπιασε το κόλπο με τη Britney και -θένκ γκάντ- πάμε για ανανέωση, θέλω να πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε είναι για χαστούκια οι άνθρωποι. Έβγαλαν δελτίο τύπου για να γνωστοποιήσουν το πρόγραμμά τους για όλο το Μάιο και μέσα στον όλο πανικό και το όλο hype, το ΗΙΜΥΜ πήρε ακριβώς αυτή την αναφορά:

    Monday, May 19 (8:30-9:00 PM, ET/PT) HOW I MET YOUR MOTHER-(Season Finale)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι, αλλά το season finale, δεν σημαίνει και απαραίτητα series finale? Έτσι?

    Παρεμπιπτόντως, ο Barney έχει ανεβάσει στο blog του όλο το video clip της Robin. To είδατε?

    http://www.cbs.com/primetime/how_i_met_your_mother/community/barney_blog/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι απαραίτητα, αλλά αν δεν το ανανεώσουν, θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. thee mou... UPARXEI to barney's blog?

    trexw na diavasw

    poly kalo episodio fusika :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή