'House': No More Mr. Nice Guy


Spoilers για την -υπέροχα κακιασμένη- επιστροφή του 'House', μετά το άλμα.

Το καλό του να έχεις ένα επεισόδιο σαν αυτό, με ολόκληρο το πολυπληθές καστ σε πλήρη λειτουργία; Ένα 'House' που, ενώ δομικά κινείται σε πλήρως φορμουλαϊκά και γνώριμα λημέρια, μοιάζει με κάτι καινούριο και αναδύει μια αίσθηση φρεσκάδας. Πότε είχαμε ξανά σκηνές σαν αυτές όπου όχι λιγότεροι από 6 πρώην και νυν συνεργάτες του House μαζεύονται σε αυτό που έμοιαζε με συμβούλιο αρχηγών της μαφίας για να αποφασίσουν την επόμενη συγχρονισμένη τους κίνηση;

Αν μετρήσουμε και το εκτεταμένο playdate με τον Wilson (και άρα, δυστυχώς για τον Dr. Crankypants, και την Amber μαζί) και σκηνές της Cuddy που ήταν σε ένα μόνο επεισόδιο περισσότερες από όσες είχε όλη τη σεζόν ως τώρα, τότε πρέπει να μιλάμε για το λειτουργικότερο, ως προς το καστ του, επεισόδιο στην ιστορία της σειράς. Σε αυτά τα 40 λεπτά λειτούργησαν ικανοποιητικά όλοι οι 10 (!) μόνιμοι χαρακτήρες του show όταν ως σήμερα ο Shore και το team του είχαν δυσκολίες να βρουν ρόλους για 4-5.

Το κακό όμως ενός τέτοιου επεισοδίου; Αυτή η ρημάδα η αυτο-ανάλυση όλων των χαρακτήρων! Είναι ανεκτή, και την αποδέχεσαι ως κομμάτι του όλου πακέτου, όταν έρχεται στη μορφή ενός διδακτικού μονολόγου του Wilson προς τον House. Έχουν και μια γοητεία οι σκηνές τους, αν θέλετε, που με κάνει να το συγχωρώ το φαινόμενο. Άντε πες συγχωρώ και τις αντίστοιχες σκηνές του Foreman γιατί έχει καλή χημεία ο χαρακτήρας με αυτόν του House.

Αλλά εδώ είχαμε 40 λεπτά όπου πρακτικά 10 χαρακτήρες έκαναν διάλειμμα από τα καλά αστεία και τη χαλαρή αφήγηση, για να ψυχαναλύσουν ο ένας τον άλλον. Μόνο βάρδιες δεν έκαναν! Διάολε, enough is enough!

Τελοσπάντων, σε κάθε περίπτωση το φορμάτ αυτού του επεισοδίου δε μπορώ να το δω να επεκτείνεται (πόσες αφορμές για τέτοιες μαζώξεις να βρουν οι συγγραφείς) αλλά για τη μία φορά που συνέβη ομολογώ οτι εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από τη λειτουργικότητά του, που είμαι διατεθειμένος να μην πολυγκρινιάξω για το αρνητικό σκέλος του συνόλου.

Μερικά ακόμα σχόλια:
  • Ποιος να το έλεγε οτι καλύτερο Canadian joke της βραδιάς δε θα ερχόταν από το 'How I Met Your Mother'! "Who's the idiot? Is he Canadian?" - "He's low priority." - "Is that a yes?" Τέλειο!
  • Μου άρεσε η λεπτότητα του φινάλε για ένα show που συνήθως κοπανάει το point του μέχρι να το κάνει ένα με το έδαφος. Δεν του αρέσει η κέτσαπ. Απλό και effective.
  • Strike! Τι τρόπος για να ανοίξει η post-strike περίοδος της σειράς!

7 σχόλια:

  1. Kalo episodeio alla:
    1)o foreman einai xeiroteros ithopoios apo olous
    2)mou leipse auto to show trela!!!
    3)m' aresei to kainourgio cast
    4)an den kratisoune tin amber that einai gia ta mbaza!Exei apodiksi tin aksia tis!Ti allo prepei na kanei pia gia na ginei regular?
    5)O mikros wilson den leitourgi me alcool!LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6)o chase einai kouklos!!!
    7)I cameron mallon den apantise gia na nomizoun oi alloi oti exei koimithei me ton house...Pretty pathetic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε το επεισόδιο, έστω κι αν είναι από αυτά που σου βγάζουν την πίστη να μεταφράσεις.

    Παρεμπιπτόντως, το “Is that the same?” ήταν “Is that a yes?”, αλλά επειδή δεν έχω δει (ακόμα) το HIMYM δεν ξέρω αν αλλάζει καθόλου η αναφορά.

    Θεϊκή η σκηνή των γονιών του love child Wilson.

    Και το “That should be my epiphany” μου άρεσε, που προφανώς δεν το αναφέρω ως αστείο.

    Στην ατάκα με την ketchup, έβαλαν τη σύζυγο να δείξει ότι ανησυχεί (έστω και μόνο με τα μάτια)… εντάξει, δεν το πάτησαν μέχρι το έδαφος, αλλά μέχρι το γόνατο, το έφεραν.
    Απορώ: ενώ η σειρά έχει αστεία και έννοιες που δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που να τα πιάνουν όλα με την πρώτη, γιατί κάποια πράγματα τα κάνουν τόσο υπερβολικά εμφανή. Dumbing down of a fast script.

    Σωστή η αναφορά στην απεργία, αλλά να παραθέσω το σχετικό αστείο από τη γενικά μέτρια 4η περίοδο του Boston Legal:

    Ο behaviour-challenged Τζέρι εξηγεί γιατί φαίνεται ευτυχισμένος:

    —During the strike, I fell in love.
    —…What strike?
    —Never mind.

    Και μιας και είμαι off-topic, ας παραμείνω ot για μια ακόμα ατάκα από BL:

    η νυμφομανής πελάτισσα δείχνει επιδεικτικά ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι στον γενικό διευθυντή, ας πούμε, ο οποίος ρωτάει:

    —Who's the lucky troop ship?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I cameron mallon den apantise gia na nomizoun oi alloi oti exei koimithei me ton house

    Ναι, απόρησα κι εγώ γιατί δεν απάντησε απλώς ευθέως να τελειώνουμε. Σοβαρά τώρα έπαιζε την "None of your business!" κάρτα; Τόσο 17χρονο!


    Παρεμπιπτόντως, το “Is that the same?” ήταν “Is that a yes?”

    Τα κρατάω από μνήμης και δεν το θυμόμουν αυτολεξί, οπότε fixed, thanks.

    Στο φινάλε με την κέτσαπ, μιλάω πάντα με δεδομένο το show στο οποίο βρισκόμαστε. Αν η ίδια σκηνή εμφανιζόταν στο 'Wire' θα μάζευα το σαγόνι μου από το πάτωμα, γιατί όπως λες, "μέχρι το γόνατο το φτάσανε", και το 'Wire' αρνείται να το κατεβάσει κάτω από το άνω χείλος. Αλλά σε μια σειρά που όπως παρατηρείς έχει την κακή συνήθεια να ηλιθιεύει από μόνη της τα σενάριά της, ήταν κάτι αναλογικά subtle.


    Οι ατάκες που κατά καιρούς παραθέτεις από 'Boston Legal' είναι καλές, και να το συνεχίσεις! Δε σκοπεύω να αγγίξω ξανά στη ζωή μου show του Kelley, και θα ήταν κρίμα αν έχανα και όλά τα καλά αστεία που συχνά γράφει. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασα να θίξω το θέμα της σύφιλης: θεωρώ πως ο House έχει όντως σύφιλη, και γι' αυτό μοιράστηκε την ιστορία με τον Γουίλσον, ώστε να το μάθουν τελικά οι άλλοι και να νομίσουν πως δεν έχει. But, I have been known to be wrong before…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ.

    Ερ, με τη θεωρία σου, όχι με το οτι εχεις ξανακάνει λάθος. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. an o house exei sifili tote i simberifora tou ontws euthenete s' auto???Den paizei...
    Ektos an einai diaforetiko eidws sifilis...
    I don't know...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στιγμές House-σοφίας:

    "I don’t think the right time to tell the dog not to pee on the rug is semi-annually."

    ΑπάντησηΔιαγραφή