Idol 2008: Top-7

Άθλια μουσική, ενδιαφέρουσα βραδιά. Απόψε είχε Mariah Carey το πρόγραμμα και αναμενόμενα οι άντρες τα πήγαν πολύ καλύτερα από τις γυναίκες, οι οποίες σχεδόν όλες πήγαν να βγούν ίδιες με την Boring Diva και απέτυχαν παταγωδώς. Περισσότερα μετά το άλμα.

David Archuleta, 'When You Believe': Ω, θα γελάσουμε απόψε πολύ. Η Mimi βασικά συμβούλεψε τον μικρό να τραγουδήσει το κομμάτι ακριβώς όπως αυτή κι αυτός το έκανε, αφήνοντας να γίνουν εμφανή δύο πράγματα. a) To falsetto του είναι για κλάμματα και b) το εύρος του δεν πιάνει μία μπροστά στης Mariah. Το οποίο δεν είναι ντροπή, σχεδόν κανενός δεν πιάνει, αλλά τότε μην επιχειρείς να αντιγράψεις ρε παιδί μου. Κατά τα άλλα καλή ερμηνεία, με έναν θα-το-έχω-ξεχάσει-μέχρι-τις-επόμενες-διαφημίσεις τρόπο.

Carly Smithson, 'Without You': Oy. Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Το κεφάλαιο 'Without You, the Mimi Version' έκλεισε μια για πάντα 6 χρόνια πριν, όταν η Kelly Clarkson το τραγούδησε ακόμα καλύτερα κι από την τραγουδίστρια που το έκανε διάσημο. Ποτέ καμία ερμηνεύτρια δε θα καταφέρει να κάνει με αυτή την εκτέλεση όσα έκανε η Kelly και σίγουρα όχι κάποια σαν την Carly που βγάζει κάθε στίχο άψυχα, υπολογισμένα, άβολα και, στην τελική, όχι όσο καλά πρέπει. Ας δοκίμαζε την αυθεντική εκτέλεση του τραγουδιού, που ταιριάζει και περισσότερο στη φωνή της. Ας έκανε αυτό. Δεν είναι ντίβα η κοπέλα, πώς να το κάνουμε.

Syesha Mercado, 'Vanishing': Και πάλι, η Carey κατευθύνει τη διαγωνιζόμενη στο πώς να παίξει το τραγούδι νότα προς νότα και η Syesha κάνει ακριβώς αυτό. Όλο το κομμάτι μοιάζει μια σειρά από checkpoints που πρέπει να χτυπήσει η Syesha πριν φτάσει στο φινάλε και σα σύνολο είναι παντελώς ασύνδετο, ερμηνευτικά. Βέβαια για να είμαι δίκαιος έκανε μερικές εντυπωσιακές φωνητικές κωλοτούμπες και μπράβο της, αλλά δεν την ένιωσα καθόλου.

Brooke White, 'Hero': Βλέπετε, τα παλικάρια εδώ στο show θέλουν copycats και ρίχνουν φταίξιμο στη Brooke όταν είναι η μοναδική ως τώρα που τόλμησε να αλλάξει λίγο ουσιαστικότερα το κομμάτι. Είχε σφάλματα η εκτέλεση, αλλά νιώθω οτι αν έπρεπε να την κριτικάρουν για κάτι θα έπρεπε να είναι το οτι ήταν off-key σε όλο το τραγούδι, κι όχι οτι δεν το έπαιξε copycat μιας φωνής κι ενός τραγουδιστικού στυλ που δεν έχουν καμία σχέση με το δικό της.

Kristy Lee Cook, 'Forever': Uber-flat και ασήμαντο. Θα δουλέψει βέβαια για την ώρα, αλλά εντάξει τώρα. Αν ποτέ υπήρχε fodder sto show...

David Cook, 'Always Be My Baby': Aπίστευτο τρέμουλο, η αρχή και το τέλος ήταν all over the place. Στη μέση το έβγαλε λίγο πιο σταθερά αλλά ήταν κάργα βαρετό και δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είχαν μέσα τα ποτά των κριτών όταν το υμνούσαν σε τόσο υπερβολικό βαθμό. Σοβαρά ρε παιδιά; Tου δίνω ποντάκια για πρωτοτυπία, αλλά από την άλλη τι να κάνεις δηλαδή; Να τραγουδήσεις ίδια με την Mimi; Δεν ήταν όσο ριζοσπαστικό το έκαναν να ακούγεται, και σε κάθε περίπτωση, ήταν βαρετό. Τι να πω, ενδεχομένως best of the night, αλλά τίποτα που θα ήθελα να ακούσω ποτέ ξανά.

Jason Castro, 'I Don't Want to Cry': Να, αυτός μάλιστα. Έκανε την Mariah Carey να ακουστεί cool. Τι άλλο να ζητήσω;


Should go: Θα επιμείνω στην επιλογή μου από την περασμένη εβδομάδα. Syesha/Carly.

Will go: Ορκίζομαι στη μνήμη του Michael Johns, αν δεν φύγει μια από αυτές τις δύο απόψε, θα σταματήσω να βλέπω 'American Idol'! (But not really.) Το bottom-3 θα συμπληρώσει η Brooke. Αυτά.

4 σχόλια:

  1. kai nomiza oti mono egw akouga ton David na stonarei synexws!!! Pantws gia na eimaste dikaioi to diko tou kai tou Jason htan ta kalytera auth thn evdomada...Oso gia thn Carly, poly me plhgwse pali...auth h kopela fovatai panw sthn skhnh...den exei katholou autopepeithhsh kai fainetai para poly...krima giati einai fwnara...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ποτέ καμία ερμηνεύτρια δε θα καταφέρει να κάνει με αυτή την εκτέλεση όσα έκανε η Kelly και σίγουρα όχι κάποια σαν την Carly που βγάζει κάθε στίχο άψυχα, υπολογισμένα, άβολα και, στην τελική, όχι όσο καλά πρέπει."

    Μην ορκίζεσαι, Θοδωρή, μην ορκίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ken Lee' FTW ρε φίλε! Το πιστεύεις οτι το σκεφτόμουν και γέλαγα όσο η Carly αγκομαχούσε με το 'Without You'; Αυτά είναι!

    Πάντως ναι, κρίμα για την Carly. Πολύ καλή φωνή, αλλά είναι ζήτημα αν έχει δώσει μια αληθινή ερμηνεία σε αυτό το δίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. guys, den prokeitai na uparksei pote kalutero Without You cover apo to Ken Lee! I gomena egine i diasimotera boulgara ston kosmo, k i proti boulgara tragoudistria me diethni kariera. diladi, ok.

    Ken leeeee
    tulibu dibu douchoo
    Ken leeeee
    ken lee meju more

    etsiiii

    david cook ine genika agapimenos, den tous akousa olus ( i use youtube, cant find torrents). ginetai na bazeis k convenient youtube links se kathe tragoudi gia emas tous terminally lazy? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή