'Lost': Meet the press


Ah, yes. Δεν υπάρχει τίποτα στη network TV σαν τις στιγμές που το 'Lost' ακονίζει μαχαίρια και σπινιάρει γρανάζια προς την κορύφωση κάθε season finale του. Spoilers για το πολύ ενδιαφέρον πρώτο μέρος του season 4 finale, μετά το άλμα.

Να βγάλω λίγο αυτό από τη μέση, για να ξεδώσω για τη γενικότερη awesomeness στη συνέχεια; ΟΚ, συγγνώμη, αλλά η σκηνή που ο Jack μαθαίνει την αλήθεια για την Claire ήταν φρικτή. Δεν ξέρω αν ήταν επειδή κράτησε 2 λεπτά και ξέραμε πώς θα πάει κάθε γραμμή διαλόγου μέχρι το Οh mon dieu! Είναι το εγγόνι της αλλά ποτέ δε μπορεί να το ξέρει! payoff, ή αν ήταν η τραγική ηθοποιία επιπέδου Γιάννη Βούρου από τον Matthew -είχα τον Joey Tribbiani για καθηγητή μου- Fox, αλλά το όλο σύνολο όχι μόνο δε με έπιασε, δραματικά, αλλά μέχρι να σηκωθεί να φύγει η μάνα της Claire από την εκκλησία είχα ψιλοδακρύσει κιόλας από τα γέλια. E; E;

*crickets*

O-kay, just me then!

Μη δίνετε σημασία, απλά ήταν η αναγκαία ανά ποστ γκρίνια μου. (Περνάς αγχωτική περίοδο, δε μπορείς να ξεδώσεις βρίζοντας από το πουθενά τους φίλους σου ή τους εργοδότες σου -για διαφορετικούς λόγους!-, οπότε τι κάνεις; Βρίζεις την τηλεόρασή σου. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτή δε θα γυρίσει να σε βρίσει πίσω, οπότε bear with me.) Το καλό κομμάτι τώρα, δηλαδή όλο το υπόλοιπο επεισόδιο.

Ένα από τα παράπονά μου για την φετινή -εν γένει γαμάτη- σεζόν ήταν οτι δεν ήταν πάντα όσο character driven θα ήθελα να είναι, ή όσο ήταν η σειρά σε προηγούμενα έτη. Και τα επεισόδια που σέβονταν αυτή τη θεμελιώδη αρχή, δεν είναι τυχαίο οτι ήταν τα καλύτερα της σεζόν. (Το καταδικασμένο και υπέροχο love story του Desmond, η εκκωφαντική οργή του εκδικητικού πατέρα Benjamin Linus.) Δεν είναι οτι με χαλάει η μυθολογία να αποκαλύπτεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά δεν θέλω να υποσκάπτεται η δουλειά στους χαρακτήρες, κάτι που νιώθω οτι συνέβη με το περασμένο επεισόδιο.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή εδώ οι Cuse & Lindelof πέτυχαν πάλι την τέλεια αναλογία. Δεν θέλω το 'Lost' να μου πετάει στα μούτρα περίεργα μυστικιστικά hints για πράγματα που δε σημαίνουν τίποτα για κανέναν χαρακτήρα ("Ένα από αυτά τα αντικείμενα σου ανήκει, John", άντε και χαιρέτα μας, Richard), θέλω να στέλνει τον Ben σε κατά μέτωπο επίθεση στον Keamy που δολοφόνησε εν ψυχρώ την κόρη του πριν λίγες μέρες, και να σου αφήνει τη σιγουριά οτι το σχέδιο που έχει καταστρώσει θα είναι ψυχρό και ανηλεές και ιδιοφυές.

Θέλω να επανενώνει τον Jack και τον Sawyer μετά από μια ολόκληρη σεζόν, όχι για να μετρήσουν ποιος την έχει μεγαλύτερη και να μπλέξουν σε ανυπόφορα ερωτικά εφτάγωνα, αλλά για αυτή τη φευγαλέα στιγμή όπου και οι δυο τους νιώθουν το ίδιο ακριβώς συναίσθημα: αγωνία και φόβο για την μοίρα του Hurley, και μαζί να τσακιστούν να τον σώσουν από ό,τι τον περιμένει.

Θέλω την Sun σε μια συνεπή μετάλλαξη του προ-ατυχήματος εαυτού της, να χρησιμοποιεί τις ικανότητές της για χειραγώγηση ώστε να εκδικηθεί τον άνθρωπο που την έχει πληγώσει περισσότερο στη ζωή της, και που μπορεί και να φταίει για την απώλεια αυτού που αγάπησε περισσότερο.

Θέλω την Kate να πατάει το πόδι της σε ξηρά, και να μην είναι κανείς εκεί για να την αγκαλιάσει. Και τον Hugo να συστήνει τον φίλο του τον Sayid στους γονείς του, ακριβώς τη στιγμή που ο Sayid άρχιζε να νιώθει το πρώτο ψήγμα μοναξιάς που λίγο πιο δίπλα είχε αγκαλιάσει την Kate. (Πειράζει που βούρκωσα σε αυτό το σημείο; Ναι ντε, στο σημείο που ο Hugo σύστησε τον Sayid στον μπαμπά Cheech!)

Θέλω ακόμα τον Jack να τρώει την πρώτη γροθιά από τη συνείδησή του, όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ψέμματος, με την Claire να είναι -νομίζω- απλώς η αφορμή.

Και θέλω τον Sayid και μόνο στο άκουσμα της πολυαναμενόμενης φράσης, "Μια γυναίκα σας ζητάει, λέει οτι σας ξέρει", στην οποία η καρδιά μου πετάρισε και πήγε να σπάσει ταυτοχρόνως. Η γνώση μας της μοίρας της Nadia θα μπορούσε να έχει εκμηδενίσει το impact της συνάντησής τους, αλλά με εμένα προσωπικά κάτι τέτοιο δε συνέβη, νομίζω ακριβώς επειδή δεν τους αφιερώθηκε κάποιος ιδιαίτερος (και oh-so-tragic) χρόνος, απλά ήταν εκεί, ευτυχισμένοι και casual, στο background. Τέλειο.

Αυτό -θέλω να- είναι το 'Lost', κι όχι απλά μια ξερή σειρά από teasers, "Δεν είμαι ο Jacob, αλλά εγώ, η μορφή του πατέρα του Jack, κι από εδώ η ίσως-νεκρή κόρη μου". Αυτό το επεισόδιο, ακόμα και ως πρώτο μέρος ενός τρίωρου φινάλε (άρα ως 40λεπτο που 'είχε το δικαίωμα' να μην είναι τίποτα το φοβερό), μπόρεσε να κουνήσει τα πιόνια και να ανοίξει διαδρόμους, και να tease-άρει, όχι μόνο χωρίς να ξεχάσει τους χαρακτήρες, αλλά βασίζοντας τα πάντα σε αυτούς.

About that, λοιπόν. Main points of interest αυτή τη στιγμή μοιάζουν να είναι:
  • The Orchid. Θέλει κανείς να προσπαθήσει να μαντέψει τι κάνει αυτός ο σταθμός και γιατί όλοι έχουν μαζευτεί τριγύρω του; Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο σημαντικό, όχι μόνο για τη σωτηρία του νησιού, αλλά και στα πλαίσια το πολέμου του Ben με τον Widmore;
  • Άλλο ένα πράγμα που δεν θα μπω καν στον κόπο να προσπαθήσω να μαντέψω: Πώς στα κομμάτια καταλήγει η Sun στους Oceanic 6 μαζί με 4 τύπους στα βάθη του νησιού και σε διαφορετικές βαθμίδες πολέμου με τον Keamy ή/και με τους Others του Alpert.
  • Mιλώντας για τη Sun, μου φαίνεται λίγο απίθανο να αγόρασε controlling κομμάτι μιας mega-corporation με τα λεφτά της Oceanic. Σκεφτόμαστε πως ίσως την βοήθησαν και οι υπόλοιποι; Ο αριθμός των λογαριασμών από τους οποίους έγιναν οι συναλλαγές, μοιάζει να ταιριάζει.
  • Παραμένοντας στους Κορεάτες. Όλο και πιο γερές οι ενδείξεις οτι ο Jin είναι νεκρός, ναι; Η Sun αληθινά το πιστεύει οταν συνθλίβει τον πατέρα της.
  • Εκτός και αν η μεταφορά του νησιού συντελέσει σε μια γενικότερα λανθασμένη εντύπωση των 5 πως όλοι οι υπόλοιποι είναι νεκροί. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τόσο την απόφασή τους να φύγουν αφήνοντάς τους πίσω, όσο και την αυξανόμενη ενοχή του Jack καθώς αρχίζει σιγά-σιγά να σκέφτεται οτι, ουπς, μαλακία, μήπως δεν έπρεπε να φύγω γιατί μπορεί να είναι όλοι ζωντανοί και παγιδευμένοι εκεί πίσω;
  • Speaking of, γιατί τους άφησαν πίσω; Φαντάζομαι οτι σε 2 εβδομάδες από σήμερα, το χρονικό κενό ανάμεσα στο παρόν του νησιού και του μέλλοντος θα έχει κλείσει, και πλέον θα ξέρουμε.
  • Και τότε, πώς θα μοιάζουν οι 2 τελευταίες σεζόν;
  • Kι άλλο με τους Κορεάτες. Ποιος είναι λοιπόν ο δεύτερος άνθρωπος που ευθύνεται για το θάνατο του Jin; O Michael; O Jack; Η ίδια η Sun;
  • Oι αριθμοί επιστρέφουν. Blergh. ΟΚ, ο Hugo χάνει πάλι το μυαλό του, we get it, μπορούμε να μην τους ξαναδούμε ποτέ τώρα; "Μα όχι, είναι συμβολικό! Είναι σουρεαλιστικό και αστείο!" Blergh. B-L-E-R-G-H, blergh!
  • To timeline με μπέρδεψε. Η 'κηδεία' του Christian που είδαμε, πότε λάμβανε χώρα; Δεν αναφέρθηκε κάτι για 10 μήνες; Πότε πέρασαν 10 ολόκληροι μήνες;
  • Ούτε που θυμόμουν ποια ήταν αυτή που αγκάλιαζε τον Jack όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην αρχή του επεισοδίου. Δια της ατόπου υποθέτω πως ήταν η μητέρα του, αλλά όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου δε μπορώ να την τοποθετήσω, και η απορία μου εκείνη τη στιγμή σχεδόν με έβγαλε έξω από την υπέροχη σκηνή.
  • Σε κάποια φάση θα μου εξηγήσει κάποιος ποια ήταν εν τέλει η τόσο πολύ σημαντική αποστολή των Charlotte, Dan και Miles στο νησί; Kαι πόσο σημαντική μπορεί να ήταν αν κάποιος σαν τον Keamy μπορεί απλά να πάει να βάλει φωτιά στους πάντες και τα πάντα; Ναι, ΟΚ, ο Ben θα τον αποτρέψει από το να το κάνει, αλλά δε νομίζω οτι ο Widmore πόνταρε σε αυτό ακριβώς.
  • Matthew Fox, για κλάψε λίγο ρε.

On that note, πέφτω να ξεραθώ. Μικροασήμαντων λεπτομερειών aside, δε νομίζω οτι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο εισαγωγικό κομμάτι για το δίωρο φινάλε της 29ης του μήνα. Περιττό να πω οτι αγωνίες και προσδοκίες εν όψει αυτού, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Υπομονή...

16 σχόλια:

  1. fovero episodio,agapisa kathe stigmi!
    diafono mazi sou gia tin skini jack-claire's mom. pistevo oti itan poli dramatiki,pragmatika mou arese.
    poli omorfi ke sigkinitiki skini otan oi oceanic6 vgenun apo to aeroplano ke sinantane ta agapimena tous prosopa,lipithika tin Kate..fisika kserume oti stin sinexia i mitera tis tha tin theli piso opos idame ke sto Eggtown.
    iperoxi skini epanasindesis sayid-nandia ke dinati stigmi otan i Sun ta exose ston patera tis.
    genika to episodio ta ixe ola!ama to part1 ine toso kalo tote to part2&3 tha ta spane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ine to proto finale pou DEN ine jack-centric sta flashes tou!! eyge eyge

    i skini jack-claire's mom itan awkward, giati basika skeftomoun 'ti? tha to mathei epitelous? yawn' k den imoun sigouros an to kseroun oi xaraktires in-series i k an exei anakoinwthei episima stous viewers i apla to exoume kanei figure out monoi mas...

    me trelane i epanasundesi michael me koreates, eidika afou patisan sto oti o michael leipei toses sezon k o jin exei mathei pleon agglika!!!! ma sobara, den ton rotise kaneis akoma pou ine o gios tou?

    i kurioula pou kalwsorise ton jack poia ine? den tha mas poune? den fanike gia komparsa pantos

    ayto pou latrepsa pantos ine to pos paizoun me tis posdokis tou theati gia na dimiourgisoun suspense k ta katafernoun teleia. oli tin oraperimenoume na doume pos tha kataliksoun oi 6 aytoi ektos nisiou k ola allazoun me maniwdeis ruthmous, ekei pou perimenoeis oti tha mazeytoun semia meria, ksanaxwrizontai, ekei pou les ok Jin+mwro ftsan sto terma, anakalupteis oti to terma ine gemato C4! k tora exoume tous 6 xwrismenou se 4 gwnies!! karagoustarw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gamato epeisodio. perimena eos tis 2 para to vradi na anevaseis sxolio gia na sxoliaso kai ego, alla telika to eida simera.

    xtes efaga friki kai epsaksa youtube. iparxei ekei ena video apo ton stathmo tou "orchid" pou deixnoun ena peirama na ginetai. einai arketa spoiler sxetika me to ti mporei na simvei kai ola deixnoun -kapos- oti eksigountai, eidika H parousia tou sawyer sto mellon (eno den einai enas apo tous oceanic 6) (thimasai pou tou eixan valei kati mesa sto soma tou otan itan filakismenos apo tous the others kai skotonan kounelia mprosta tou??? lol).

    afto pou mou arese poli itan afto pou leei kai o manolis sto telos tou post tou, oti oi oceanic six einai xorismenoi se diaforetika simeia ligo-prin-simvei-oti-simvei-kai-sothoune. trelo suspence afto. kathomai se anamena karvouna. maresei pou oi senariografoi paizoun mazi mas (kai me ta nevra mas fisika).

    H skini me tin mana tis Claire marese poli (opote psalta stous filous sou H' tous ergodotes sou... lol... give us a chance re). :D

    ti allo, ti allo... aaa, sto promo gia lost pou iparxei sto i-tunes, mia fotografia deixnei to nisi kai stin adanaklasi tou nisiou sto nero, adi gia to nisi iparxei mia poli... oi senariografoi na me vgaloun psefti, alla exo mia iponoia oti to "orchid effect" exei ginei idi stous iroes, apla me to season-finale tha kseginei... oloi exoun idi enan deftero eafto tous sto nisi... mporei kai na leo malakies, den ksero.

    29/05 kai ta miala sta kagela me tous malakes. gggggggrrrr... gamo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. manoli an den kano lathos to season2 finale itan desmond-centric ;)

    afti pu kalosorise ton Jack itan i mitera tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to eixa ksexasei ayto to videaki :)

    gamato nai

    alla ine ksekathara time travel thema nomizw kai oxi duplication. eixan steilei to kouneli gia merika lepta sto mellon alla den tous petyxe to time shift kai tous emfanistike noritera apo oti perimenan. gia ayto fonazei na ta apomakrunoun, den kanei na sunantisei ton eayto tou sto mellon.

    ara ksekathara to orchid ine time travelling station, ara tha perimenoume ena time jump sto mellon tou nisiou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sto en logo video sto you tube apo ton stathmo orchid iparxei ena kare pou exei mpei sfina sto montaz (fight club style) pou leei "god loves you as he loved Jacob". kata tas grafas, H profiteia tou Jacob itan H enosi anamesa ston paradeiso kai tin kolasi.
    episis o Benjamin itan o teleftaios apo tous 12 gious tou Jacob (kata tas grafas pali).
    gamo tin simeiologia tou lost, gamo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dark, με το συμπάθιο κιόλας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που σου άρεσε τόσο πολύ που ξετρελάθηκες με το συγκεκριμένο επεισόδιο… ή μόνο σ’ εμένα δεν άρεσε τελικά;

    Και εξηγούμαι: η δράση ήταν μηδενική, η πλοκή δεν προχώρησε καθόλου και τα flashes ήταν από αδιάφορα ως περιττά. Πράγματα που ήδη γνωρίζουμε, όχι μόνο πως συνέβησαν αλλά και την εξέλιξή τους. Το μόνο ίσως ενδιαφέρον ήταν η κατά μέτωπο επίθεση της Sun στον μπαμπά της, που πλέον την είδαμε τελείως αλλαγμένη και με ένα καινούργιο εαυτό που ίσως και η ίδια δεν πίστευε πως έκρυβε μέσα της. Δεν κρύβω πως στενοχωρήθηκα με την επιβεβαίωση και από την ίδια πλέον ότι ο Jin πέθανε. Είχα μια ελπίδα ότι θα παρέμενε στο νησί μαζί με τους Sawyer και Locke –αλλά αυτό κι αν δεν έβγαζε νόημα: γιατί ν’ αφήσει τη γυναίκα του να φύγει από το νησί μόνη της και μάλιστα γκαστρωμένη; ΟΚ, απλώς συμπαθούσα πολύ τον συγκεκριμένο χαρακτήρα!

    Λυπήθηκα την Kate που δεν είχε κανέναν να την περιμένει στο αεροδρόμιο.. Ίσως κι η ίδια είχε κάποια κρυφή ελπίδα ότι θα συναντούσε τη μαμά της, την οποία είχε βοηθήσει στο παρελθόν και είδε το ευχαριστώ… ΟΚ, με το δικό της τρόπο, αλλά η κοπέλα είχε καλή πρόθεση! Και όταν όλος ο κόσμος τους έχει για νεκρούς και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά να έχουν σωθεί, και μάλιστα η Kate μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά, δεν θα περίμενε με τίποτα η μάνα της να της το κρατάει ακόμα μανιάτικο. (Η Kate είχε κι ένα μπαμπά αλλά που να τρέχει κι εκείνος…)

    Κατά τ’ άλλα η γνώμη μου για τα future scenes είναι η χειρότερη… από την επανεμφάνιση των αριθμών που συνεχίζουν να στοιχειώνουν τον Hugo μέχρι το διάλογο του Jack με την μαμά της Claire που ήταν τραγελαφική (έλεος! Πόσες πληροφορίες να χωνέψει ο άνθρωπος μέσα σε 1,5 λεπτό;) οι σκηνές ήταν –κατά τη γνώμη μου πάντα- απαράδεκτες. Μένει να μάθουμε πως και για ποιο λόγο κυρίως έστησαν όλο αυτό το παραμύθι σχετικά με τους υπόλοιπους επιβάτες που βρέθηκαν στο νερό, ότι δεν σώθηκε κανείς άλλος, τις ιστορίες που συμφώνησαν όλοι να πούνε – ερωτήματα που παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον. Επίσης, στη δίκη της Kate είχε γίνει αναφορά για 7 επιζώντες, και τώρα είπανε κάτι για 8 που είχαν επιζήσει της συντριβής.. Κάπου πάει το μυαλό μου..

    Και τι συμβαίνει τέλος πάντων με τον χρόνο; Πότε πέρασαν οι 10 μήνες που ανέφερε ο Jack όταν κήδεψε το μπαμπά του; (ή απλά σκεφτόταν 7 μήνες αν θα το κάνει ή όχι;) και, έλεος, ο Aaron στην press conference των Oceanic 6 πείθει για μωρό 5 εβδομάδων;; Θα τρελαθούμε τελείως;! Πάντως ο Jack δείχνει εμφανώς προβληματισμένος στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει, και όχι τρομαγμένος σοκαρισμένος όπως οι υπόλοιποι (κορυφαία ατάκα: ‘‘But we are in shock, Jack!’’). Πιθανόν όντως να σκέφτεται αυτούς που έμειναν πίσω. Πάντως σίγουρα ελπίζω τα δύο επόμενα μέρη του φινάλε να έχουν καλύτερα flash forward.. Τουλάχιστον θα μάθουμε ποιος είναι μέσα στο φέρετρο : D

    Δεν θα πω πολλά για το υπόλοιπο επεισόδιο.. Για μένα ένα ακόμη επεισόδιο όπου οι σεναριογράφοι χρονοτριβούν για να μας φέρουν στο (συναρπαστικό; I sure hope so…) φινάλε. Ακόμη μία σκηνή ηρωισμού από τον θαρραλέο Jack, ο οποίος 2 μέρες μετά την εγχείρησή του ξεχύθηκε στη ζούγκλα να κάνει και πάλι τον ήρωα. Και πόσο τραβηγμένη και άχαρη φαίνεται η σκηνή όπου ο Sawyer πηγαίνει μαζί του για να τον βοηθήσει.. Επανεμφάνιση των Others τους οποίους είχαμε χάσει για μια ολόκληρη σεζόν, λες και μένουν σε άλλο νησί.. Τόσες περιπλανήσεις από όλους και ποτέ κανείς δεν έπεσε πάνω τους! Και φυσικά απέδειξαν και πάλι το πόσο ‘‘good guys’’ είναι, τραβολογώντας την Kate και τον Sayid μαζί τους υπό την απειλή όπλων. Ο Dan και η Charlotte έχουν ένα σχέδιο αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι αυτό. (αλήθεια αυτοί τι κάνουν μία ολόκληρη σεζόν;) Και ειλικρινά κάτι που μου κινεί το ενδιαφέρον, το μόνο ίσως πλέον, είναι τι συμβαίνει τελικά στο freighter, και πως αφού έχουν μεταφερθεί τόσοι ανθρώποι τελικά σώζεται μόνο η Sun και ο Aaron.

    Ε-ρ-ω-τ-ή-σ-ε-ι-ς…
    • Με ποιον επικοινωνεί ο Ben μέσω ‘‘αντανακλάσεων’’; Είναι άραγε κάποιος από τους Others; Κάποιος από την Widmore/Keamy team που ελέγχεται από τον Ben; Ή κάποιος άλλος;
    • Λέτε όντως ο Desmond να ανήκει στους 7 ή 8 επιζώντες που μετά έγιναν 6 και να πεθάνει; Θα είναι τραγικό. I mean, αν κάποιοι αξίζουν να έχουν ένα happy end σ’ αυτή την ιστορία είναι σίγουρα o Des και η Penny.
    • Ο Michael γιατί είναι ακόμα ζωντανός; ΟΚ, i get it, τον προστατεύει το νησί, αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρει πλέον τον οποιοδήποτε τι θα κάνει και τι θα απογίνει.
    • Ο Mikhail που βόσκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με όσα έχουν ήδη ειπωθεί, και συμπληρώνω my 2 cents...!

    1) Εμένα μου άρεσε η σκηνή Jack-Claire's mom, ducks? (ντάξ'?)

    2) Οκει, το έχουμε σίγουρο 100% οτι η Claire είτε πέθανε είτε θα ξεμείνει στο νησί. Τότε όμως ΓΙΑΤΙ ο Desmond είδε οτι εφόσον πεθάνει ο Charlie όπως και πέθανε, η Claire θα ανέβει στο ελικόπτερο και τη σωτηρία της?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. greg an den kano lathos 8 ixane pi oti itan ke stin diki tis Kate.
    oso gia ton Mikhail ine nekros,pethane otan erikse tin xirovomvida ston charlie.to exoun epiveveosi oi senariografoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. lostworld έχεις δίκιο για τη δίκη, όντως ο Jack μιλάει για 8 επιζώντες από την πτώση του αεροπλάνου. Μένει να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που σώθηκαν αλλά δεν τα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον πολιτισμό - ή απλώς είναι ακόμη μια ιστορία που σκαρφίστηκαν οι 5 για να διακαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    Όσο για τον Mikhail.. τυχαία το ανέφερα επειδή είδα τους Others και αυτός άφαντος. Δεν ήξερα ότι έχει γίνει επιβεβαίωση ότι σκοτώθηκε. Φέρνω στο μυαλό μου τη σκηνή στο Looking Glass και δε βγάζω άκρη - δηλαδή επέζησε από το καμάκι του Desmond (κυριολεκτικά!) σηκώθηκε χωρίς να τον καταλάβει κανείς, φόρεσε συσκευή ανάπνευσης, βγήκε στη θάλασσα και αντί να το σκάσει έριξε τη χειροβομβίδα για να ξεκάνει τον Charlie και πέθανε κι ο ίδιος.. τι να πεις, βίτσια! Πάντως από τη συμπεριφορά του Mikhail κι από προηγούμενα λεγόμενά του καταλαβαίνεις πόσο πολύ είναι ταγμένοι οι Others στην αποστολή τους στο νησί και στον ρόλο τους εκεί, πόσο πιστεύουν σε αυτό (για να προτιμά να καταστρέψει τον σταθμό παρά να πέσει στα χέρια ξένων, έστω κι αν αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αυτοκτονήσει) και -κυρίως- πόσο τρέμουν τον Egg-eyed αρχηγό τους!!! Μπρρρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχάς,να πω ότι το blog σου είναι εξαιρετικό φίλε!Το ανακάλυψα πολύ προσφάτως και ως καμμένος τηλεορασάκιας που είμαι,το λάτρεψα.

    Πάμε και στο Lost.
    Ποιος περιμένει τώρα άλλες δυο βδομάδες?
    Πολύ καλό επεισόδιο και το είχα ανάγκη,γιατί τα δύο προηγούμενα δεν με ενθουσίασαν.
    Με βάση αυτά που είδαμε το part2+3 θα τα σπάσει πολύ αγρίως...
    Γούσταρα την ψυχραιμία του Ben(που ΠΑΝΤΑ έχει σχέδιο),γούσταρα που είδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Jack+Sawyer σε teamwork κι όχι ευνουχισμένα σκυλάκια στα πόδια της Καιτούλας,γούσταρα που ο Sayid βρήκε_έστω και για λίγο_την αγάπη και την ευτυχία και γούσταρα future bitch Sun,γιατί ο "μπαμπάς" αξίζει τόσα κι άλλα τόσα.
    Η σκηνή της αποκάλυψης της συγγένειας Jack-Claire δεν μου φάνηκε και τραγική,αλλά της έλλειπε η κορύφωση,με αποτέλεσμα να φανεί το revelation εντελώς anti-climatic.Λίγο o Fox που δεν μπορεί,λίγο ο διάλογος που σε αυτό το σημείο ήταν αδύναμος...δε θέλει και πολύ.
    Ωραίο και το κλείσιμο,mini-cliffhanger.Είμαι ο μόνος που έχει την τραγική υποψία ότι Des και Jin θα τους φάει το μαύρο χώμα(ή μάλλον,η γαλάζια θάλασσα) τώρα με το bomb πάνω στο πλοίο?
    Για τον Jin όλο και πιο σίγουρο φαίνεται ότι έχει όντως πεθάνει...κι ο Desmond έχει δηλώσει ότι στο νησί δεν ξαναγυρνάει...ούτε με τους Ο6 είναι όμως.Οπότε...

    Oh,brotha!Please,NO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Jesus Christ is not a weapon..."

    eliwsa sto gelio leme...

    paroti kammenos, proteinw na mhn agxw8oume se ermhneies (8ymaste ti legame persi gia thn 3h season, protou er8ei to t-r-o-m-e-r-o finale kai mas steilei adibastous?)

    ara yparxoun polla pou den 3eroume...
    gelaw kammia fora me ta fillers pou kanoun, poly apoedw taxoun brei hdh kai einai apla tsekarismata (h parousia tou Michael sto ploio, o 8anatos ths Danielle, etc.)

    thumbs up gia to tromero site pou exeis mate, kai keep on oloi mpas kai broume ti 8a mas serbiroun sto telos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sorry που δεν είχα απαντήσει, έρχομαι καθυστερημένος για μερικά σχόλια--

    Greg, συμφωνώ μαζί σου για την φτήνια και την ευκολία της επανεμφάνισης των αριθμών, και απλώς ελπίζω οτι ήταν ένα συμβολικό shortcut για να μας δέιξουν οτι ο Hugo το χάνει, και όχι κάτι που πρέπει να λάβουμε όντως υπόψην μας. Αλλά κατά τα άλλα το επεισόδιο μου άρεσε, κι ας μην έγιναν πολλά. Κουνήθηκαν πιόνια στη σκακιέρα ενόψει του 2ου και 3ου μέρους, και αυτό είναι για μένα αρκετό όταν αυτή η μετακίνηση γίνεται με τρόπο που να με κάνει να νοιάζομαι! :)

    Mirela, εξαιρετική ερώτηση σχετικά με την Claire. Έχω την ίδια απορία.

    Σχετικά με τον Mikhail, ό,τι κι αν λένε οι σεναριογράφοι, εγώ αν δεν το δω κάτι να συμβαίνει επί της οθόνης δεν πείθομαι. Ο Mikhail είναι ζωντανός, ζωντανός I tell ye! LOL

    Ανώνυμε, (welcome κιόλας!) αυτό που λες για τον Desmond το σκέφτηκα κι εγώ και με ψιλοπαίδεψε. Αλλά τελικά νομίζω οτι αν εν τέλει τον σκοτώσουν, σίγουρα δε θα είναι με τα εκρηκτικά. Το love story του με την Penny παίζει υπερβολικά κεντρικό ρόλο στη μυθολογία της σειράς, και είναι εν γένει υπερβολικά αγαπητό και ατελές, για να λάβει ένα τόσο απότομο τέλος. λλά συμφωνώ κι εγώ και φοβάμαι, οτι είναι πολύ γερός μελλοντικός υποψήφιος για να συναντήσει τον Charlie και τα άλλα τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Persky_joe
    Oi oceanic 6 einai: o Jack, O Sayid, i Keit, o Hurley, i Sun kai o Aaron.sosta?sosta.Ego pisteuo oti kai o Desmond 8a so8ei alla den mporei na einai o ebdomos tis Oceanic giati poli apla den itan sti ptisi tis Oceanic.I juliet k o Michael 8a minoun ipo tin epivle4i tou Ben kai oso gia ton Sawyer den 8a pe8anei giati opos eidame kai sto Something Nice Back Home (episodio 10, season 4) o Sawyer kati zitise apo tin keit sto flashforward ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή