'The Office': Job Fair


Θα είμαι σύντομος γιατί έχω περίπου 367 shows να γράψω, είναι ήδη αργά, κι επιπλέον το επεισόδιο ήταν και λίγο μαπίτσα. Spoilers μετά το άλμα.

ΟΚ, θα τους δώσω ένα πράγμα. Η σιωπηλή κωμωδία μεταξύ του Dwight και της Angela στο άδειο γραφείο μπορεί και να είναι η αγαπημένη μου συλλογή σκηνών από όλη τη σεζόν. Δεν υπερβάλλω, μιλάμε για αριστουργηματική αίσθηση κωμικού timing από όλους τους εμπλεκόμενους, από σκηνοθεσία και σενάριο, μέχρι τους δύο ηθοποιούς. Τα στεγνά και μαζεμένα "Thank you" και "Bless you" που έρχονταν με προσεκτικά χρονομετρημένη καθυστέρηση από το γεγονός στο οποίο αναφέρονταν, η ολοκληρωτική άρνηση οποιουδήποτε από τους δύο να κοιτάξει τον άλλον στα μάτια ή να δείξει την παραμικρή ουγιά συναισθήματος, η σχεδόν ρομποτικοί κώδικες συμπεριφοράς, και η τόσο αβάσταχτα άβολη ατμόσφαιρα που κατέληγε να είναι παγερά γνώριμη αντί όντως άβολη (όπως ένα απίστευτα κακό αστείο καταλήγει να είναι υστερικά αστείο) συνέθεσαν το πιο αυθεντικά κωμικό στιμιότυπο μιας σειράς που χρεώνεται ως κωμωδία αλλά δυστυχώς αφιερώνεται όλο και περισσότερο στη σαπουνόπερα. Και είναι κρίμα, γιατί κοιτάχτε τι μπορούν να κάνουν, διάολε!

Τώρα, για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει πολύ το 'Office', και ό,τι κι αν κάνει το κάνει μελετημένα και εξαιρετικά. Αλλά είναι ξεκάθαρο περισσότερο από ποτέ οτι κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν το mission statement παραμερίστηκε, και η κωμωδία ηθών εργασικού χώρου αργά αλλά σταθερά μετατράπηκε σε προσεγμένο δράμα χαρακτήρων. Fair enough, αλλά θέλω την κωμωδία μου πίσω.

Όλα αυτά προκύπτουν από το γεγονός οτι βασικά δεν έχω να γράψω τίποτα άλλο, γιατί όλο το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν Office-by-numbers, με τον Jim να δείχνει μερικά ακόμα δείγματα Michael-ισμού, την Pam να θέλει και πάλι να ασχοληθεί με την τέχνη της, τον Michael να φέρεται σαν κρετίνος κτλ κτλ. Το έχουμε ξανακούσει το ανέκδοτο, και ήταν και αστειότερο.

5 σχόλια:

  1. nomizo pos afto to epeisodio mas dinei to megalitero patima gia to ti mas perimenei sto season finale... we didn't see that coming... (ola afta sxetika me tin sxesi Jim kai Pam).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόβλεψη στα γρήγορα. Η Pam θέλει να φύγει από το Scranton για να κάνει επιτέλους αυτό το ρημάδι το course στο design, αλλά ο Jim θέλει να μείνει γιατί πάει καλά στη δουλειά του. Στα σκουπίδια η πρόταση γάμου. Very sad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nai afto!
    ... ektos kai an theloun na mas kanoun na pistevoume etsi. mporei apla na einai mia paraplanisi olo afto. H pam tha ligisei stin protasi tou Jim (otan erthei) kai sta tsakidia to design... gia na doume.... agonia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν, δηλώνω ενθουσιασμένος που ανακαλύπτω ότι όχι μόνο υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν το office (αν και ουδέποτε θεώρησα ότι μπορεί να μην υπάρχουν!), αλλά μπαίνουν και στη διαδικασία να το σχολιάσουν! Τέλειο!!
    Όσον αφορά στο επεισόδιο, αρνούμαι να δεχτώ οποιαδήποτε θεωρία που θέλει την Pam να απορρίπτει πρόταση γάμου για το ενδεχόμενο παρακολούθησης οποιουδήποτε course!! Αυτό θα' ταν too much για όλους όσους περιμέναμε κοντά στα 1400 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να λάβει πραγματική υπόσταση το ειδύλλιο μετξύ των (sic).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. That's TV for ya! Αυτοί είναι οι κανόνες! In fairness πάντως, το 'Office' τους έφερε όντως μαζί πολύ γρηγορότερα από ό,τι θα έκναναν άλλες σειρές, και κατάφερε να μη χαλάσει.

    Welcome, btw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή