Upfronts: FOX


You know the drill. Όπως κάθε χρόνο, το FOX ανακοίνωσε και πάλι ένα πρόγραμμα για το φθινόπωρο κι ένα για το χειμώνα, όταν επιστρέφουν στο πρόγραμμά του 'American Idol' και '24', το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δε θα ισχύσει εξ ολοκλήρου. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μια ένδειξη του πώς θα κυλήσει η σεζόν, και η σεζόν θα κυλήσει με Joss Whedon και JJ Abrams και Mitch Hurwitz, να πώς θα κυλήσει.

Το 'Dollhouse' του Whedon, του οποίου το σενάριο κυκλοφορεί χέρι με χέρι στο Hollywood και δημιουργεί τρομακτικά θετικό hype (υπενθυμίζω οτι αν ποτέ ο Joss δε μπορούσε να κάνει κάτι καλά, ήταν να γράψει πιλότους), προορίζεται για midseason εκκίνηση ως lead-in του '24', και τα τελευταία νέα για αυτό έχουν ως εξής: ο Tim Minear (που επιτελεί ρόλο consulting producer) γράφει και σκηνοθετεί το διπλό επεισόδιο 1x07-1x08, το οποίο φέρνει την φυσική ερώτηση, "δηλαδή έχουν ήδη παραγγελθεί επεισόδια πέραν των 7;", στο οποίο έρχεται η απάντηση πως ναι, έχουν παραγγελθεί 13, παραγγελία βασισμένη απλώς και μόνο σε τυφλή πίστη. (*) Ακόμα, επιστρέφει στο Whedonverse ο Steven DeKnight, ενώ οι Sarah Fain & Elizabeth Craft θα είναι showrunners υπό του Whedon.

(*) Έχω υμνήσει πάμπολλες φορές τον Kevin Reilly, και αν μετά την απομάκρυνσή του από το NBC ήθελα διακαώς να τον δω να πηγαίνει στο ΗΒΟ όπου θα έκανε θαύματα, αυτή τη στιγμή χαίρομαι τόσο πολύ που τελικά πήγε στο FOX. Όσο πιστεύει αυτός στο 'Dollhouse', άλλο τόσο πιστεύω κι εγώ σε αυτόν, οτι θα φροντίσει το show (ουσιαστικά την πρώτη 'δική του' σειρά στο δίκτυο) όπως φρόντισε στο παρελθόν το 'Office', το '30 Rock' και το 'Friday Night Lights'.

Κατά τα άλλα, έχουμε το νέο sci fi του JJ Abrams που το FOX ελπίζει να είναι το νέο 'X-Files', κι έχουμε και δύο νέα animations, ένα το spin-off του 'Family Guy' και το άλλο είναι το 'Sit Down, Shut Up' του Mitch -'Arrested Development'- Hurwitz με τους Jason Bateman, Will Arnett, Will Forte, Henry Winkler και άλλους awesome κωμικούς στις βασικές φωνές.

Xαίρομαι αφάνταστα που το FOX αποφάσισε λοιπόν να αφήσει κατά μέρους τις φιλοδοξίες του να γίνει το νεαρό CBS (όση ώρα το CBS προσπαθούσε να γίνει το γηραιό FOX), και επιστρέφει στο γνωστό του status ως το πιο ενδιαφέρον αμερικάνικο δίκτυο. Το υποτιθέμενο πρόγραμμα, μετά το άλμα.

Δευτέρα: The Sarah Connor Chronicles, Prison Break.
(mid-season) Dollhouse, 24.
Θα έρθει μια Τρίτη πρωί, δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείτε αυτό, που θα ξυπνήσουμε, και αντί ο χώρος να είναι γεμάτος σκουπίδια, στη θέση τους θα βρίσκεται το νέο show του Joss Whedon!!1!!11!!! Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ.

Τρίτη: House, Fringe.
(mid-season) American Idol, Fringe.
Και φυσικά το post-Idol slot παίρνει ο JJ Abrams. Λογικό. Πιο απλό show, και πιο εύκολα πουλιέται στο κοινό από ό,τι οι κοινωνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του Whedon. Ειδικά μετά από 40 λεπτά εγκεφαλικής αιμορραγίας από κακές auditions. Still, αυτά τα 25 εκατομμύρια θεατές δε θα με χάλαγαν...

Τετάρτη: Bones, 'Til Death, Do Not Disturb
(mid-season) House, American Idol
Σοβαρά, το Γενάρη θα αναπνέω FOX. Κάθε πρωί double-bill. Δεν είναι δουλειά αυτή.

Πέμπτη: Διάφορα reality shows που βαριέμαι να αντιγράφω.

Παρασκευή: Tηλεπαιχνίδια το φθινόπωρο, αλλά...
(mid-season) ...Bones τον χειμώνα!
Πρέπει να είναι η 4η σερί χρονιά που το FOX απειλεί οτι θα μετακινήσει το 'Bones' στη μέρα του θανάτου, και ακόμα δεν έχει συμβεί.

Κυριακή: Τα animations.
(mid-season) Ομοίως, αλλά με Sit Down, Shut Up και Cleveland Show από την άνοιξη.

* Η τηλεταινία '24' θα προβληθεί 23 Νοεμβρίου.

* Για όσους άντεξαν ως εδώ, δώρο μια φανταστική συνέντευξη του Joss Whedon στους LA Times, η οποία περιέχει το νέο μου αγαπημένο quote στην ιστορία της Whedonότητας.

3 σχόλια:

  1. Lead in για το 24 σειρά στην οποία συμμετέχει ο Minear...Γιατί έχω αρχίσει να βλέπω εφιάλτες,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I write for fanboy moments. I write to give myself strength. I write to be the characters that I am not. I write to explore all the things I'm afraid of. I write to do all the things the viewers want too.


    ...είναι υπέροχος.


    hellboy, η συμμετοχή του Minear είναι σχετικά μικρή, οπότε μπορεί να γλιτώσουμε την κατάρα! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή