Emmy lists

Αναμεταδίδω από το Gold Derby: (Σε παρενθέσεις τα επεισόδια που θα προβληθούν για την κάθε σειρά στα blue ribbon panels όπου θα επιλεγούν οι τελικές 5άδες.)

TOP 10 COMEDY SERIES FINALISTS
"Curb Your Enthusiasm" ("The Bat Mitzvah")
"Entourage" ("The Day F***ers")
"Family Guy" ("Padre de Famila")
"Flight of the Conchords" ("Sally Returns")
"The Office" (title to come)
"Pushing Daisies" ("Pie-lette")
"30 Rock" ("Cooter")
"Two and a Half Men" ("Rough Night in Hump Junction")
"Ugly Betty" ("Something Wicked This Way Comes")
"Weeds" ("Go")

Xαίρομαι που το 'Entourage' apparently θα έχει ισόβια υποψηφιότητα όσο χάλια κι αν γίνει. Aλλά στα σοβαρά τώρα, όσο κι αν ο αποκλεισμός του 'How I Met Your Mother' με στεναχωρεί, ήταν μια πολύ άνιση άνιση σεζόν γι'αυτό (αν και πάλι καλύτερη από τα μισά πράγματα σε αυτή τη λίστα) κι από την άλλη έχουμε εδώ ονόματα που γεμίζουν μια πολύ καλή πεντάδα. Ναι για το 'Curb', μπράβο για την open-mindedness της υπερψήφισης του 'Family Guy' σε αυτή την κατηγορία, ναι για 'Conchords' και φυσικά για τα γνωστά 'Office', '30 Rock', 'Weeds' και την αναγνώριση από νωρίς-νωρίς του 'Pushing Daisies'. Ενδιαφέρον οτι το 'Desperate Housewives' επιτέλους χάνει τη θέση του ως award-winning-worthy. (Aλλά το 'Entourage' εκεί! Sigh.)

Περίεργη, πάντως, επιλογή επεισοδίου για το '30 Rock'. Η σεζόν είχε τουλάχιστον δύο κωμικά αριστουργήματα ('Greenzo', 'Rosemary's Baby') και φοβάμαι οτι η επιλογή εδώ έγινε καθαρά για λόγους προσβασιμότητας στη μάζα των ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι πιο εύκολο να εκτιμήσουν ανόητα και εύκολα αστεία κατά του Bush, παρά να εκτιμήσουν τις αρετές των δύο προαναφερθέντων. Oh well.


TOP 10 DRAMA SERIES FINALISTS
"Boston Legal" ("The Court Supreme")
"Damages" (Pilot)
"Dexter" ("The Dark Defender")
"Friday Night Lights" ("Leave No One Behind")
"Grey’s Anatomy" ("Freedom, Parts 1 and 2")
"House" ("Frozen")
"Lost" ("The Constant")
"Mad Men" (Pilot, "Smoke Gets in Your Eyes")
"The Tudors" (#205)
"The Wire" (Series finale, "30")

Φούρνοι γκρεμίζονται! Το 'Wire' στη δεκάδα! (Με την πιο αδύναμη σεζόν του ever, ξέρωγώ, αλλά δε γαμιέται.) Όχι οτι έχω ελπίδες πως θα προσπεράσει στην τελική ψήφο άλλα μεγαλουργήματα της τηλεοπτικής ιστορίας σας το 'Tudors' ή το 'Damages', αλλά λέμε τώρα. Η ουσία είναι πως παρά την απουσία σειρών σαν το 'Battlestar Galactica', εδώ μπορεί θεωρητικά να προκύψει μια σε μεγάλο βαθμό 'σωστή' 5άδα, με 'Dexter', 'House', 'Lost', 'Mad Men' και 'The Wire'. Δε θα με χάλαγε καθόλου, όχι οτι θα γίνει φυσικά. Το 'Boston Legal' έχει συμβόλαιο με τον διάβολο της τηλεόρασης να βρίσκεται ισόβια υποψήφιο.

Να σημειώσουμε οτι απουσιάζει από τη 10άδα το 'Heroes' που πέρσι ήταν εκεί, μένοντας οριστικά πλέον στη λήθη σαν μια κακή ανάμνηση πο μπορούμε μεταξύ μας να προσποιηθούμε κιόλας οτι δεν υπήρξε ποτέ, το 'Lost' στέλνει το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν που για καλή του τύχη ήταν και αρκετά stand-alone κιόλας, το 'House' με άλλο ένα γαμάτο επεισόδιο είναι shoo-in για την 5άδα και ορθώς, ενώ και το 'Friday Night Lights' στέλνει αυτό που θεωρείται το καλύτερό του επεισόδιο για φέτος και που πρέπει κάποια στιγμή κι εγώ να κάνω ένα catch-up και να δώ.

Αυτά για τώρα, εγώ από το άλλο weekend θα αρχίσω να ζητάω γνώμες για τους καλύτερους και τις καλύτερες και τα καλύτερα της σεζόν που πέρασε!

9 σχόλια:

  1. Persky_Joe
    isos gia to desperate housewives na katalavan epitelous oti den einai komiki seira kai gi'auto leipei apo tin dekada..to episodio me ton anemostrovilo kai i teleutaia skini me tin kraugi tis Felicity Hufmann itan mia apo tis pio entiposiakes skines tis xronias..elpizo tou xronou na vre8ei stin katigoria drama...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. varethika to entourage apo to trito epeisodio pou jekinisa!!!!
    asxeto to goosip girl giati den einai kapou?????aisxos....eidika to epeisodio blair wardoff must pie!!!!!
    emena ayto to sirial einai to apolito gia fetos.....galactica kai aidies!!!
    (einai kalokairi kanei zesti dikaiologiste me!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kali epitixia sto LOST ,to The constant ine ena aristourgima!
    xerome ke gia to Pushing Daisies :)
    tha ithela na do ke to Desperate Housewives sti lista ,to How i met your mother alla ke to gossip girl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. megalh stigmh giati kanw comment sto blog sou exontas apopsh.. to padre de familia apo family guy, htan to ligotero asteio fetino epeisodio.ha!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ εξακολουθώ να βρίσκω λάθος εξαρχής το διαχωρισμό δράματος/κωμωδίας. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

    Το 'Gossip Girl' είναι υποψήφιο στις καρδιές μας.

    Pan pan! He speaks! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. thumbs up για την υποψηφιότητα του Family Guy, αυτό ομολογουμένως δεν το περίμενα, αλλά wait a minute? Στη λίστα των "δραματικών" σειρών ξέχασαν να συμπεριλάβουν το Brothers and Sisters! What a pity!

    ΑπάντησηΔιαγραφή