'Buffy' wins Eisner

Μιας και μέσα σε αυτή τη βδομάδα έχουμε μιλήσει για τηλεόραση στο σινεμά και τηλεόραση στο ίντερνετ, ας κλείσουμε την τριάδα με τηλεόραση στα κόμικς. (Αναμένουμε το release του soundtrack του 'Dr. Horrible' για να μιλήσουμε και για τηλεόραση στη μουσική. :P)

Πακετάκι λοιπόν με την επιβεβαίωση από τον Joss οτι ο 'Dr. Horrible' θα συνεχιστεί στο μέλλον (και το format να είναι ασαφές καθότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις και σκέψεις), μας έρχονται από το San Diego τα νέα για τα φετινά βραβεία Eisner. Η Best New Series για την 8η σεζόν της 'Buffy' είναι το ένα από τα 2 βραβεία που κέρδισε φέτος ο Whedon, το δεύτερο για το Best Digital Comic δηλαδή το λατρεμένο 'Sugarshock!'.

Ο Brian K. Vaughan του 'Lost', που έχει γενικώς βαρεθεί να μαζεύει βραβεία πήρε επίσης δύο. Ένα για τη 'Buffy' (όπου έχει γράψει το καλύτερο story-arc της σειράς ως και σήμερα) και άλλο ένα ολόσωστο, Best Continuing Series για το αριστούργημά του 'Y: The Last Man' για το οποίο έχω βαρεθεί να γράφω. (Not really.) Ενώ ο Fabio Moon, καλλιτέχνης του 'Sugarshock!', τον οποίο λατρεύω ανελέητα και τον οποίο είχαμε προτείνει στο Comicdom για Best Artist, πήρε κι αυτός δύο βραβειάκια. Ένα για την online δουλειά του με τον Joss, κι άλλο ένα για Best Anthology με το γαμάτο self-published '5'.

Now, get this. H γαμάτη παρεούλα που έβγαλε μόνη της το '5' αποτελείται από τα αδέρφια Fabio Moon και Gabriel Ba, τον Rafael Grampa, την Becky Cloonan και τον Βασίλη Λώλο. Οπότε ναι, κερδίσαμε, ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια, Βερνίκος να περιγράφει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ('Σήκωσέ το αγόρι μουυυυυυ') κτλ. Woohoo!

Tα υπόλοιπα είναι εντελώς κομιξικά, αλλά για την ιστορία γουστάρω που (όπως και στο Comicdom! Ahem) πήρε Best Limited Series η 'Umbrella Academy' των Gerard Way και Gabriel Ba, Writer/Artist ο Θεός, Short Story o Dan Clowes και Writer o Ed Brubaker. Καλή φάση, γενικώς.


Κύριο_μέρος_goes_here


4 σχόλια:

  1. Meta to apanwto spasimo twn rekor stis pwlhseis htan anamenomeno o Joss mazi me ton B. k. Vaughn (h alliws ton luther blisset ths tv kai twn comics) na sarwsei ta vraveia . ErwthshsQ Tou xronou uparxei pi8anothta na prota8oun Whedon kai Goddard?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά το Eisner σε Λωλό και ΣΙΑ για το 5 έχει ιδιαίτερη αξία ως προς το mental image που μου προσφέρει για το πως θα το πάρουν δυο συγκεκριμένοι "grandmasters" της ελληνικής κόμικ σκηνής. Όσο για το Umbrella Academy ήταν εξαιρετικό και το βλέπω να είναι το επόμενο money making machine της DK μετά τα series του Mignola, η DK έχει ήδη κάνει greenlight 2 limited series συνέχειες για το U.A. ένω η Universal έχει πάρει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. b@ffu: Ναι αμέ, γιατί να μην είναι υποψήφια τα παλικάρια μας και του χρόνου; Eιδικά η γραφή του Goddard στο πρώτο τεύχος του arc του ήταν όσο καλό σεναριακά ήταν οποιοδήποτε κόμικ έχω διαβάσει τους τελευταίες μήνες!

    ανώνυμος: Identify yourself! (LOL)

    Πάντως για αυτό που λες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν δεν ήταν εξαρχής. ο Way είχε ήδη ένα μεγάλο κοινό και ρεύμα από πίσω του, και τη στιγμή που έγινε έμφανές οτι ο άνθρωπος έχει κιόλας και ιδέες και ξέρει να γράφει (έκπληξη!) πώς θα μπορούσε ο τίτλος του να μην γίνει massive hit, καλλιτεχνικό και εμπορικό; Σίγουρα θα βγάλει λεφτά και στο σινεμά, και δε θα μπορούσα να χαίρομαι πιο πολύ! (Με OST από τους My Chemical Romance, duh! LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sugxaritiria sto komik '5' kai sto comic 'Umbrealla Academy' gia ti niki tous, kathws kai sto komik 'sugarshock' gia tin niki tou sto internet.

    (terrible inside joke, omws!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή