'So You Think You Can Dance': Finale


Wow, τι τρόπος να τελειώσει η σεζόν για το απόλυτο ζευγάρι στην ιστορία του show. O Wade Robson επέστρεψε χωρίς τις εφετζίδικες υπερβολές που συχνά χαρακτηρίζουν τη δουλειά του, και με αυτό το κομμάτι που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο πνεύμα του Flower & the Hummingbird από οτιδήποτε άλλο έχει χορογραφήσει, δίνει στην Katee και τον Joshua την ευκαιρία να ξεγυμνώσουν συναισθηματικά τους εαυτούς τους, καθηλώνοντάς μας για μια τελευταία φορά.

Κι άλλα, και σχολιασμός και του φινάλε, μετά το άλμα.

Εντάξει, η αλήθεια είναι οτι πλην του παραπάνω το φινάλε δεν είχε κάτι άλλο αληθινά ξεχωριστό. Οπότε αντί να πιάσω τις άλλες 5 απογοητευτικές χορογραφίες του τελευταίου performance show, καλύτερα να πω δυο λογάκια για το results show. Όπου τι είχαμε;

Την μονομαχία των poppers που αν δεν σου ρίχνει το σαγόνι στο πάτωμα σημαίνει οτι είσαι ρομπότ και τα γρανάζια που έχει αντί για γνάθο θέλουν λάδωμα.


Tα αγαπημένα των κριτών από όλη τη σεζόν, που θύμισε λίγους μόνο από τους λόγους για τους οποίους λατρεύω αυτό το show. Kι ενώ γενικά βρήκα πολύ καλή και χαρακτηριστική της σεζόν την επιλογή χορογραφιών και ζευγαριών, μόνη μου αληθινή ένσταση είναι η απουσία της Mandy Moore από το ρόστερ. Για να επανορθώσω την αδικία, ιδού μια από τις αγαπημένες μου χορογραφίες που δεν έτυχε repeat performance στον τελικό.


Οι χοροί-έκπληξη από τους Mury Murphy και Nigel Lythgoe. Όσο κι αν η πρώτη έκανε το θέαμα να μοιάζει κάπως αφύσικο και λάθος, κι όσο κι αν ο δεύτερος επέλεξ να πήξει το νούμερό του σε χαζο-ατάκες και μούτες, υπήρχε κάτι υπέροχα refreshing στο να βλέπουμε τους δυο τους να τα δίνουν όλα στην πίστα. Κι ας το έκαναν με τη βοήθεια του μοντάζ, που έκοψε κι έραψε, το άτιμο.


Tο group number του Shane Sparks
, που ακόμα κι αν κάνει συνέχεια το ίδιο πράγμα, ποτέ δεν τον βαριέμαι τον άτιμο!


Tα αποτελέσματα
, που έκρυβαν μια μεγάλη έκπληξη, με την έννοια οτι έβλεπα το show εδώ και μήνες θεωρώντας δεδομένο οτι θα το κέρδιζε η Katee. Κέρδισε βέβαια το έτερο μέλος του θρυλικού ζεύγους, οπότε μικρή διαφορά. Εξάλλου έχουμε πει επανηλειμμένως οτι ο νικητής λίγο μετράει(*), όταν για βδομάδες απολαμβάνουμε τέτοιες χορογραφίες.

(*) Oh, wait: Step. Up. 3. D. Cannot wait, απλά.

Ε, και ό,τι άλλο ξεχνάω! Χρόνου επιτρέποντος θα φτιάξω πριν φύγω για διακοπές μια λίστα με τις 10 αγαπημένες μου φετινές χορογραφίες από μια ακόμα χορταστική σεζόν του show, αλλιώς όταν με το καλό επιστρέψω. Για την ώρα απολαύστε τα 15 καλύτερα routines ever όπως τα επιλέγει το EW.com, κι εγώ σας αφήνω με το καλύτερο από τον περσινό (επίσης απογοητευτικό και ξεχάσιμο) τελικό, δηλαδή το αδίκως καρατομημένο από τους κριτές ταζ κομμάτι του Wade Robson για τις Lacey και Sabra.


Aυτά τα καλά για φέτος!

1 σχόλιο:

  1. hehe vlepw arxizoume na anagnwrizoume thn aksia tou montage sto xwro.. egw perimenw gia keino to vrady tou septemvrh pou tha gyriseis apo mia certain kwlo"synaulia" kai aganakthsmenos tha postareis "ta lege o pan alla emeis de ton akougame"

    btw, exontas mia elaxisth epafh me xoro (logw sophias) ta videakia mou xoun riksei to sagoni 3 orofous katw. (pou einai arketa tromaktiko an skefteis oti menw sto isogeio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή