How I Met Your Mother 4x01 'Do I Know You'

Αργήσαμε, αλλά πάμε. Καλή μας σεζόν, και τα σχετικά!

Σχόλια μετά το άλμα για την πρεμιέρα του 'How I Met Your Mother'...
(και ναι, το ξέρω οτι τη στιγμή που διαβάζετε αυτό έχει ήδη ανέβει καινούριο επεισόδιο, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω!)

Θα είναι υπέροχο αν το καταφέρουν αυτό που πάνε να κάνουν οι Bays & Thomas. Μια ΗΙΜΥΜ-πραγματικότητα όπου ο Barney μπορεί να είναι ταυτόχρονα ερωτευμένος και τρυφερός με τη Robin, χωρίς όμως να έχει χάσει αυτό το κομμάτι της προσωπικότητάς του που μας έκανε να τον αγαπήσουμε, αυτόν και τη σειρά στην ουσία. Έτσι εδώ είχαμε την εξομολόγηση των αισθημάτων του στη συμπονετική Lilly, και τη στιγμή που εμείς και ο χαρακτήρας της Alyson Hannigan είχαμε να αρχίσει να τσιμπιόμαστε για το αν αυτό που βλέπαμε συνέβαινε στα αλήθεια, πέρασε από πίσω μια random γυμνή bimbo. Και γενικώς, για κάθε τρυφερή χειρονομία, υπήρχε μια ωδή στις bimbo που έφερνε τα πάντα σε απίθανη ισορροπία.

Το πού θα πάει δε μπορώ να το φανταστώ, αλλά όσο οι διάσπαρτοι Barney-ισμοί συνεχίζουν να υπάρχουν (η εξέλιξη των βραδινών booty calls: "?"), εγώ είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο είναι οτι όπως συνήθως, ο Barney είναι πολύ πιο ενδιαφέρων από οποιονδήποτε άλλον, πλην ίσως του Marshall στις καλές του στιγμές. (Καλά νέα εκεί, σύντομα το ζευγαράκι θα μετακομίσει στην Dowisetrepla δίνοντας πάτημα για ακόμα πιο χοντρές πλάκες.)

Το Α-story μου ήταν συγκριτικά αδιάφορο, και τη συμπαθώ κιόλας τη Stella, διάολε! Αλλά κάπως σα να γίνεται σιγά-σιγά εμφανές οτι δεν πρόκειται για τη μητέρα, και είναι εκεί απλώς σαν ένα time-waster για το arc του Ted. Συν τοις άλλοις, η ιστορία των δυο τους ήταν ελαφρώς πολυφορεμένη ως ιδέα, και ελαφρώς χοντροκομμένη ως παράδοση. Ήξερες ακριβώς πού θα πάει, πώς θα πάει, και με τι αστεία. (To οτι δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν το ψέμμα της Stella ήταν ό,τι πιο γλυκό ή ό,τι πιο λάθος, δείχνει βέβαια οτι δεν ήταν πλήρης η αποτυχία.)

Τουλάχιστον χάρη στη Barney-centric στροφή εκείνη που κερδίζει πόντους είναι η Robin η ίδια, που παραδοσιακά ήταν ο χαρακτήρας που οι σεναριογράφοι δεν είχαν τι να την κάνουν όταν δεν τα είχε με τον Ted ή δεν έλεγε κανά Καναδικό αστειάκι. Εδώ ήταν απολαυστική καθώς αγωνιούσε να λύσει το γρίφο Barney ή καθώς πρακτικά δάκρυζε αίμα στην προσπάθειά της να ξεστομίσει τα φρικτά 'ειδησεογραφικά' puns. Τέλειο!

Με κίνδυνο να ξεχνάω κάποιο άλλο τρανταχτό uber-αστείο (το επεισόδιο στην πραγματικότητα το είδα σε μισή ωρίτσα που ξέκλεψα πριν 3 μέρες), κλείνω με το αγαπημένο μου αυτού του πετυχημένου ως πρεμιέρα 20λέπτου:
-I left her a voicemail.
-You left a voice, but it wasn't male.

Προσκυνάμε, και προχωράμε παρακάτω. Η αρχή αυτή μπορεί να μην ήταν legendary, σίγουρα όμως ήταν de-wait for it-lightful.

13 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ καλό ξεκίνημα!
    Το ωραίο είναι οτι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες πρεμιέρες, δεν είχαμε να εξηγήθεί τι έγινε όλο το καλοκαίρι (Marshall να ξεπερνά την Lily και Robin στην Αργεντινη), αλλά μπήκαμε κατευθείαν στο ψητό, σα να μην ήταν season premiere ένα πράγμα!

    Αυτό βέβαια με αποσυντόνισε και λίγο, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατι αμέσως μπήκαμε στα του ερωτοχτυπημένου Barney.

    Για Ted/Stella πολύ που χέστηκα, φαίνεται απο τώρα οτι δεν είναι η μάνα κι απλά ο Ted κάνει πάλι βιαστικές παπαρίτσες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sumfwnw stin kaluteri ataka tou episodiou!

    o marshall itan nowhere to be seen ayti ti fora, perimenw pio polla. oso gia ti Stella, no interest still... ine toso poluforemeno to plot ayto 'kanw protasi gamou xwris na tin kserw k pathainw krisi epeidi den kserw insignificant details' ktl ktl ktl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An kai me psinei na psifisw to:
    De..wait for it.. lightful, delightful
    To kalytero tou episodeiou einai to:
    "Bimbos, make me wanna pretend to be a better man"...

    PS H stella prepei na pethanei. Akous ekei arkouda...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίζει να είμαι ο μόνος που τον βολεύει να γράφεις για το ένα επεισόδιο όταν βγαίνει το επόμενο, αφού ποτέ δεν τα παρακολουθώ στην ώρα τους και πάντα βλέπω όλα τα σχόλια που θέλω να κάνω ήδη γραμμένα!

    Βασικά κι εγώ συμπαθούσα λιγάκι τη Stella (αν και ποτέ δε μου άρεσε), αλλά πλέον αφού έκλεισε ως Star Wars-hater δε μπορώ να πω το ίδιο.

    Κι εμένα, μου άρεσε το "De... wait for it... lightful, delightful!" του Barney περισσότερο απ' όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και η robin να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει τον barney να "ορμήσει" στα pun της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Exoun arxisei to Grey's anatomy,to gossip girl kai to House kai si arxiseis me ton survivor kai to HIMYM???
    Axxxx!Alla den peirazei epeidi eisai esi kai grafeis teleia se sinxoroume!
    Anyway gia to HIMYM simpathiko epi,Barney rules as always alla fovamai toi tha to traviksoun to stella arc toso oste tha mas spasei ta neura!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι κι εγώ το φοβάμαι οτι θα τραβήξει πολύ. Η Sarah Chalke είναι ελέυθερη τώρα, οπότε δεν έχουν κάποια εξωσεναριακή πίεση να το μαζεύουν το arc της...

    (Σύντομα θα ακολουθήσουν '90210', 'Heroes' και μετά πιάνω τα ιατρικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το Entourage????
    :P

    Μέτριο το 2ο HIMYM, μέτριο το 1ο House. Μόνο με το Entourage περνάω καλά φέτος :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mono to 1o house metrio?Sovara twra?Kai to deutero!Kai genika den paei kala!Apo 20 millions to epi epese sto 12,1!
    Kai metaksi mas dikaiologimena...
    Sto 1o epi i 13 (i atalanti wilde!)eixe perrisotero screentime apo to house!Den einai asteio auto!
    Ontws eixe parapano screentime apo to house!
    Alla ti sou leo twra re tyler sta orthia!Otan tha kaneis to post tha miliso me tin isixia mou!LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή εκκίνηση, κάκιστη συνέχεια. Το 2ο επεισόδιο ήταν άθλιο. Here's to hopin' for the future.

    True Blood είδες καθόλου; Έχω πωρωθεί! It's so bad it's good! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασυγκράτητο το κοινό! (Εμένα το δεύτερο ΗΙΜΥΜ δε μου φάνηκε κακό. Περισσότερα σε λιγάκι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανώνυμε το 2ο House δεν το έχω δει ακόμη, γι' αυτό μίλησα για το πρώτο μόνο.

    Δεν ήταν άθλιο το 2ο HIMYM, απλώς μέτριο. Αν και ο Barney τα είχε τις στιγμές του για μια φορά ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή