Fall Preview: Gossip Girl & Chuck

To ένα από τα δύο έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ, το άλλο έρχεται στα τέλη του μήνα. Quite literally, ο Σεπτέμβριος της νέας σεζόν αρχίζει και τελειώνει με τον Josh Schwartz του οποίου τα δύο shows θα συνεχίσουν κατά πάσα πιθανότατα να είναι από τα πιο αγαπημένα της network τηλεόρασης. Οι πορείες τους αντίστροφες, τα target groups τους θεωρητικά αλληλοαποκλειόμενα, όμως στη μέση και των δύο βρίσκεται η ίδια φρέσκια δημιουργική φωνή.


Mε μια καρα-αδύναμη σεζόν να βρίσκεται στα σκαριά, ο δημιουργός του 'O.C.' δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος. Ελλείψει άλλων τρανταχτά καλών shows, και με τα reality ανάγκης που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας να ξεφουσκώνουν σε ντροπιαστικό βαθμό, το NBC αποφάσισε μια ώρα αρχύτερα να στηρίξει το 'Chuck', παραγγέλνοντας τα πίσω 9 επεισόδια ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της 2ης σεζόν. Στο μεταξύ, το ρόστερ των guest stars πληθαίνει: Ο John Laroquette δεν έχει υπάρξει ποτέ του μη γαμάτος και σίγουρα δε θα αρχίσει τώρα, η Jordana Brewster είναι καλή επιλογή για αντίζηλος, o Michael Clark Duncan είναι όπως είναι (πάντα βοηθάει) και η Nicole Ritchie ως κατάσκοπος είναι τόσο random ως conept, που μπορεί και να δουλέψει. Παράλληλα, ο Schwartz εισάγει την ιδέα του season arc στη σειρά του, με τον Casey του θεού Adam Baldwin σίγουρα να βρίσκει πολύ καλό υλικό όταν θα έρθει αντιμέτωπος με την εντολή να ξεφορτωθεί τον Chuck.

Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά φυσικά. Θα γίνει ποτέ αστεία η Yvonne Streh-κτλ; Θα σταματήσει να μας ενοχλεί ο Morgan; Θα βελτιωθούν οι σκηνές δράσης; Αλλά με έναν άνθρωπο στο τιμόνι ο οποίος έρχεται από την δημιουργικά καλύτερη χρονιά της καριέρας του, και ο οποίος μοιάζει να έχει απόλυτη συναίσθηση και έλεγχο του υλικού του, το 'Chuck' βρίσκεται πιθανότατα στα όρια της μετάβασης από συμπαθή, σε σειρά που όλοι πρέπει να παρακολουθούν. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε, αλλά για την ώρα κρατήστε δύο πράγματα στο μυαλό σας: a) φέτος θα γνωρίσουμε τους Awesomes και b) υπάρχει επεισόδιο-homage στο 'King of Kong'. Ψηφίζω οτι θα τα καταφέρει.

~-~-~

Παρόμοιο πρόβλημα δε μοιάζει να έχει το περσινό season-stealing show του Schwartz, το 'Gossip Girl' του CW. Η επιτυχία του μπορεί να μη φαίνεται τόσο από τους αριθμούς τηλεθέασης, όμως μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου για φέτος αποκαλύπτει την αλήθεια. Το teen drama έχει δημιουργήσει κλώνους στο μισό ωρολόγιο του CW, έχει όλο το ίντερνετ να ασχολείται με αυτό, και είναι το απόλυτο θέμα συζήτησης σε κάθε προαύλιο σχολείου οικονομικά καλοστεκούμενου zip code που σέβεται τον εαυτό του. Οι διαφημιστές τρίβουν τα χέρια τους, και o Josh τα δικά του: μακριά από τα άγχη του 'Chuck', αυτό εδώ είναι το show για το μέλλον του οποίου δε χρειάζεται να ανησυχεί.


Για τη 2η σεζόν του βέβαια θα έχει να αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος. Όσο κι αν ο ίδιος την θεωρεί υποτιμημένη (και σε κάποιο βαθμό συμφωνώ), η 2η σεζόν του 'O.C.' είχε αποδείξει την απειρία του ως showrunner. Καίγοντας ιστορία με τρομακτικούς ρυθμούς, γρήγορα ξέμεινε από ιδέες, αφήνοντας το show στα πρόθυρα μιας δημιουργικής κατάρρευσης που επήλθε στον τρίτο του χρόνο. Όμως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, και αυτή τη φορά ο Schwartz ξέρει να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη. Το καστ έχει φοβερές νέες προσθήκες (η Madchen Amick ως love interest του Nate!), πάρα πολλούς ανεπτυγμένους χαρακτήρες, και πουθενά μα πουθενά την αίσθηση πως πάει να εξαντληθεί. Plus: ολόκληρο επεισόδιο για shopping στα Hampton's; Awesome.

(Gossip Girl, 1/9, Season 2... Chuck, 29/9, Season 2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου