Chuck: The King of Kong


Μουστάκι!!

Σχόλια για το επεισόδιο 2x05 'Chuck Versus Tom Sawyer' μετά το άλμα.

Από τη μία πλευρά το επεισόδιο δούλεψε σωστά στους δύο τομείς που κατά κύριο λόγο με ενοχλούσαν στη φετινή σεζόν: τον πλήρη διαχωρισμό του Chuck και των περιπετειών του με το Buy More, και την διαρκή επαναφορά στο ίδιο μοτίβο για τη σχέση του με τη Sarah. Εδώ επιτέλους το βάρος έπεσε αλλού, και ορθά γιατί ποτέ δε μπορούμε να έχουμε αρκετό Awesome ή να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε τη χημεία του Levi με την Sarah Lancaster. Η σκηνή στο τέλος του επεισοδίου με το faux-faux-δίπλωμα είχε την αίσθηση κερδισμένης εξέλιξης, εν ολίγοις. Καλή δουλειά.

Όσο για το Buy More, τι άλλο να ζητήσω. Η δράση μεταφέρθηκε αποκλειστικά εκεί, για αλλαγή, και ο Chuck δε έμοιαζε με περαστικός. (Κάποια στιγμή στα προηγούμενα επεισόδια είχα πιάσει τον εαυτό μου να αναρωτιέται φευγαλέα αν όντως ο Chuck δουλεύει ακόμα εκεί ή αν ίσως είχα ξεχάσει κάποια εξέλιξη από το περσινό φινάλε.) Και με την είσοδο του Tony Hale ως nu-Tang, φαντάζομαι οτι θα παραμείνει εκεί για το άμεσο μέλλον. Αν και ο αρχικός μου ενθουσιασμός για την παρουσία του Buster σύντομα εξαφανίστηκε-- διατηρώ το δικαίωμα να μισήσω ή να λατρέψω τον χαρακτήρα του στα επερχόμενα επεισόδια.

Όμως θα ομολογήσω οτι έχω πρόβλημα με επεισόδια σαν αυτό, όπου η 'πλοκή' μοιάζει να είναι μια συρραφή από εξεζητημένες αναφορές που για εντελώς τυπικούς λόγους έχουν την επικάλυψη ιστορίας. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ιδιοφυή ακολουθία αναφορών που συνθέτουν μια ουσιαστική περιπέτεια, αλλά αντ'αυτού είχαμε απλώς αυτό. Όταν λέω ουσιαστική, by the way, δεν εννοώ βαθιά ή πολυεπίπεδη ή κάτι άλλο από αυτό που είναι το show. Απλά να μη γίνεται τόσο ξεδιάντροπα εμφανής η διαδικασία συγγραφής.

Δε θέλω να υποστηρίξω οτι ήταν ένα κακό επεισόδιο ή οτι δε με ευχαρίστησε σε ένα έστω πολύ στοιχειώδες επίπεδο. Ήταν αστείο, ήταν συναισθηματικό, είχε διαρκή δράση, και είχε κι ένα μπαράζ αναφορών που θα έσπαγαν ακόμα και στον σκληρότερο αντι-ποπάκια, από το concept της kill screen (και το λατρεμένο ντοκιμαντέρ 'The King of Kong'-- αναζητήστε το!) μέχρι το 'Tom Sawyer' a.k.a. Μουσική του Σύμπαντος, των Rush. Σε λιώνουν κάτι τέτοια, πώς να το κάνουμε.

Απλώς η σχηματικότητα και η προχειρότητα σε σημεία με ενοχλούσαν, σε ένα επεισόδιο που ήθελα απεγνωσμένα να ανακηρύξω ΤΕΛΕΙΟ, να φτάσει στην kill screen του, πώς το λένε! Γιατί δεν πήγαν στο σπίτι του Jeff για το bonding οι δυο τους; Άγνωστο. Τι τρελή προχειρότητα το gathering των geeks! Τι ανούσια η εμπλοκή του Jeff, σχεδόν εκεί μόνο για την αστεία περούκα. Πόσο υπερβολικά πια τα αστεία για την Anna!

Τελοσπάντων, κρατάμε την είσοδο του Chuck υπό τους ήχους του 'ερωτικού' κομματιού από το 'Transformers: The Movie', και κάθε μία από τις 17,398 αναφοράρες του επεισοδίου, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Still loving the show, σε κάθε περίπτωση.

(Και ξανατονίζω: αναζητήστε το 'King of Kong'! Και γαμώ!)

2 σχόλια: