Gossip Girl 2x07 'Chuck in Real Life'


Σχόλια για το 7ο 'Gossip Girl' μετά το άλμα.

Δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς το πάνε οι Schwartz & Savage με αυτό το περίεργο τρίο Blair / Chuck / Vanessa, αλλά ασχέτως αυτού νομίζω οτι είδαμε ένα από τα σπάνια άνισα επεισόδια της σειράς. (Και σε αυτό το σημείο τονίζω οτι αν οποιοσδήποτε γνωρίζει spoilers για επόμενα επεισόδια, ας μην τα αναπαράγει στα σχόλια.) Έγινε το όλο 'Dangerous Liaison'-esque μπλέξιμο απλώς και μόνο για να πάει μπροστά το arc του Chuck; Ή όντως το πάνε σοβαρά για μια σχέση από το πουθενά μεταξύ του Chuck και της Vanessa στα πλαίσια της ωρίμανσης του χαρακτήρα / προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τον πατέρα του / εμπόδιο στην αναπόφευκτη σχέση του με τη Blair;

Ό,τι κι αν ισχύει, θα ήθελα κάτι πιο εφευρετικό, αλλά επειδή απολαμβάνω τον χαρακτήρα και υποψιάζομαι πως θα έχει πολύ ζουμί στο προσεχές μέλλον, θα το δεχτώ. Απλώς παρακολουθώντας τους μηχανισμούς του επεισοδίου ένιωσα πως είχε κάτι το τεμπέλικο-- για τα δεδομένα της σειράς πάντα. Αν έβλεπα αυτό το σενάριο στο 'Heroes' θα ούρλιαζα από το μπαλκόνι μου οτι η σειρά επέστρεψε σε τοπ φόρμα για να με ακούσει όλη η Αθήνα.

Anyway, πέραν της γκρίνιας έχω να πω οτι οι σκηνές του Chuck με τον φτωχό πλην τίμιο Σοφό Μαύρο μου άρεσαν και μου πούλησαν την κρίσιμη στιγμή που η όλη φάση έγινε αληθινή για τον ανεπρόκοπο κύριο Bass, έχω να πω οτι η Leighton Meester ήταν κόλαση σε όλο το επεισόδιο και απαπαπα τι ζημιά πάθαμε, και οτι ανεξαρτήτως όλων των άλλων, οι Chuck / Vanessa ως πιθανό ζευγάρι μπορεί να μην είναι πολύ κακή ιδέα: εκείνος χρειάζεται ένα καλό κορίτσι ως distraction για όσο το παίζει δύσκολος στη Blair, εκείνη χρειάζεται απεγνωσμένα ένα storyline, win-win!

Στα non-Blair-related κομμάτια του επεισοδίου, η Serena αφού πέρασε σε ολοκληρωτικό bitch mode κατάφερε με κάποιο τρόπο να ενώσει όλη τη φτιαχτή της νέα οικογένεια, το οποίο μας προϊδεάζει προφανώς για πανηγυρικά δράματα (η τελευταία σκηνή των Μπάσηδων γύρω από το τραπεζάκι ήταν τόσο μέλι-γάλα που σχεδόν πίστεψα οτι η αναπόφευκτη τραγωδία δε θα περίμενε καν το επόμενο επεισόδιο για να χτυπήσει), ο μικρός Eric βρήκε γκόμενο ο οποίος από μακριά μοιάζει ανησυχητικά πολύ με αυτόν και η μικρή Jenny δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Και, σε μια σοκαριστική τροπή των γεγονότων, οι δύο πιο αδιάφοροι-σε-βαθμό-μαύρης-τρύπας-χαρισματικότητας χαρακτήρες του show έγιναν κολλητάρια και τώρα μοιράζονται και ένα storyline! Τι καλά! *γουρλώνει μάτια, χαμογελάει χαζά, χτυπάει παλαμάκια* Το μόνο που θυμάμαι από όλες τις σκηνές τους είναι οτι apparently τα Ivy League βουτυρόπαιδα της Upper East Side έχουν για αγαπημένο σπορ το 'soccer', που κατά τα φαινόμενα στην Αμερική σημαίνει ακριβώς τα αντίθετα πράγματα (σε κοινωνικό πλαίσιο) από όσα σημαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ενδιαφέρον. Ή βασικά όχι, απλά λιγότερο αδιάφορο από τον mini-Archibald και τον Danny-boy.

xoxo

5 σχόλια:

  1. kala ontos o gkomenos tou erik itan erik-clone...
    blair-chuck sto telos (prin to 3 words 8 letters)itan isos i pio hot skini pou exo dei ever se neaniki sapounopera!!!!milame o anthropos kolastika....milame blair apisteyti!!!
    oso gia to chuck storyline kai ego pitsyo oti kati theloun na kanoun me ayton mias kai o dan mazi me nate ontos einai to didimo poios xestike gia aytous!!!



    asxeto pantos
    koursa 4 ny girls ta opoia piasame kouventa gia gossip girl pera oti to latreyoun einai kai to mono pou vlepoun stin tileorasi!!!!
    kai mou legane oti den kathontai tv para mono gia ayto.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι στα κομμάτια; Πού πας και τις βρίσκεις τέτοιες κούρσες; Mia Michaels με τη μία, 'Gossip Girl' με τις άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. perimeno tin mera pou tha paro koursa tin doherty!!!
    kateytheian spiti sou tha tin fero!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tην καταβρήκα με αυτό το επεισόδιο!

    Ωραία η αναστροφή ρόλων στο τέλος, ενδιαφέρον το bromance Dan-Nate (ΝΟΤ!! εκτός κι αν αρχίσουν να χαμουρεύονται!), βολικό το χώσιμο της Vanessa στο story, απολαυστικά bitch η Serena, με το κατάλληλο foil μπορεί να κάνει καλή τριπλέτα με Chuck-Blair στο μακρινό μέλλον...

    Πιο ωραίο γκομενάκι δε μπορούσαν να βρουν στον Eric??? Αδιαφορέ μου μυρίζει αυτό... άντε να του δώσουν λίγο ακόμα spotlight, νομίζω είναι απολαυστικά contrasting το οτι ο μόνος πραγματικά harmless και αθώος χαρακτήρας της σειράς είναι το gay 15χρονο... και είναι πολύ Mary Sue-istic το οτι είναι ο μοναδικός χαρακτήρας δεν έχει αντιπάθεια με ΚΑΝΕΝΑΝ απο το καστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανείς σας δε σχολίασε την ατάκα: "Who watches TV on a TV anymore, anyway?"

    Nτροπή!

    (Μια που ήρθα εδώ, τα σέβη μου σε όποιον "έντυσε" τη Blair σ'αυτό το επεισόδιο, μεγάλα respects.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή