Pushing Daisies 2x04 'Frescorts'


OK, έχασα τελείως το προηγούμενο επεισόδιο, αλλά για να είμαι ειλικρινής και όταν το είδα δεν ένιωσα κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να γράψω κάτι γι'αυτό-- ήταν για διάφορους λόγους αυτό που μου άρεσε λιγότερο σε όλη τη σειρά μέχρι σήμερα. Σχόλια λοιπόν απευθείας για το 4ο επεισόδιο 'Pushing Daisies' μετά το άλμα.

Wow, πραγματικά δεν τους νοιάζει καθόλου πλέον τι συμβαίνει με την πολή της βδομάδας, ε; Δηλαδή πραγματικά, μιλάμε οτι εδώ ξεπέταξαν το whodunnit του μυστηρίου μέσα σε ένα narration του Jim Dale! Και δε με πειράζει αυτό, γιατί δε χάσαμε καθόλου από την ώρα που περάσαμε με τον Emerson και τη φοβερή μαμά του, την υπέροχη Debra Mooney του 'Everwood'.

Έχουμε πει κατ'επανάληψη οτι ένα από τα υπέροχα πράγματα αυτής της σειράς είναι το πώς δεν αφήνει ερωτήματα και μυστικά να ξεχειλώνουν μέχρι το σημείο που έχουν σταματήσει να μας ενδιαφέρουν όλους. Όπως η Chuck έμαθε για την αληθινή αιτία του θανάτου του πατέρα της και συγχώρεσε τον Ned στο επόμενο επεισόδιο ή όπως φέτος έχουν κυκλοφορήσει γενικά όλες οι πληροφορίες που μια σαπουνόπερα θα εκμεταλλευόταν με έναν πιο φτηνιάρικο τρόπο, έτσι και εδώ ο Emerson με τη μητέρα του έρχονται σε μια πιο ξεκάθαρη θέση, ενώ και η όλη ιστορία με τη χαμένη κόρη παίρνει μια νέα στροφή γιατί είχε αρχίσει να παλιώνει κάπως.

To timing των Cods ήταν τέλειο (η σκηνή της ταυτόχρονης ανάκρισης ήταν φανταστική!) και η Mooney θεά στο ρόλο, ενώ λάτρεψα το οτι εντελώς casually η μητέρα του Emerson απλώς είναι λευκή. Έτσι. Πραγματικά ελπίζω να την ξαναδούμε πριν το τέλος της σειράς, ίσως όταν επιτέλους έχουμε κάποια εξέλιξη με τη χαμένη εγγονή της; (Είναι προφανές οτι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, αλλιώς οι συγγραφείς δε θα μας το υπενθύμιζαν σε κάθε επεισόδιο.)

Κι ενώ και το non-Emerson κομμάτι του επεισοδίου κύλαγε μια χαρά σε γενικές γραμμές (γεια σου David Arquette! Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πώς νιώθω για το χαρακτήρα σου, ακόμα!), το σημείο του που με ιντρίγκαρε περισσότερο ήταν το φινάλε, με το γδύσιμο της Chuck. Πρέπει εδώ να υποθέσουμε οτι οι δυο τους έχουν βρει κάποιον τρόπο να ολοκληρώνουν τη σχέση τους παρά την προφανή δυσκολία; (Εκτός κι αν η Chuck ξεχύθηκε σε αποστολή αυτοκτονίας στο διαμέρισμα του Ned. :P)

(Άρα αυτός γι'αυτό έκανε έτσι που είχε φύγει η άλλη. Εμ!)

Kλείνω με μια άσχημη νότα, δηλαδή το ratings report που δυστυχώς έχει έρθει σε πιο δυσμενή επίπεδα από εκεί που το είχαμε αφήσει την τελευταία φορά που συζητήθηκε το show. Από τότε, τα υπόλοιπα περσινά returning shows του ABC έχουν σταθεροποιηθεί (σε χαμηλά επίπεδα, βέβαια) ενώ αυτό συνεχίζει να αιμορραγεί θεατές. Θα άρχιζα, πια, να ανησυχώ. :(

7 σχόλια:

  1. Και εγώ όταν είδα το ratings το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, ας το χαρούμε όσο διαρκέσει.
    Σε ποιο άλλο σόοου θα ακούμε ατάκες του στυλ "Μy name is blahbity blah, I like to bloopity bloo"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μου κάθισε καλά το επισόδειο. Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά δε το ευχαριστήθηκα όσο τα προηγούμενα. Πάντα love στην Debra Mooney, αλλά κατά τα τ' άλλα καμμιά ιδιαίτερη εντύπωση.

    Τα ratings είναι σε αρκετά ανησυχητικά επίπεδα, πράγματι. Τώρα, την περασμένη εβδομάδα είχε και αγώνα, όλες οι σειρές ήταν πεσμένες. Αλλά γενικά η τηλεόραση δε τα πάει καλά φέτος, η σειρά δε τα πάει καλά φέτος... δεν το βλέπω να κρατάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί καλέ, εγώ βρήκα το προηγούμενο επεισόδιο απο τα καλύτερα της σειράς! Βέβαια μπορώ να δεχτώ οτι σε ξένισε η ριζική αλλαγή σκηνικού, μιας και όλη η πλοκή ήταν τοποθετημένη στο μοναστήρι αντί για την Pie Hole...!

    Κι αυτό το επεισόδιο τρομερό όμως. Η naughty νότα στο φινάλε με ιντρίγκαρε... βρωμιάρη Ned! Ήδη φαντάζομαι περίπλοκα "εξαρτήματα" και full body leather suits...!!!

    Για τα ratings δεν ξέρω τι να πω. Έχει σκαμπανεβάσματα η σειρά, κάτω απο τα 5.5 εκατομμύρια δεν έχει πέσει και God knows υπάρχουν άλλες σειρές που επιζούν και με λιγότερα, αλλά είναι και χαμηλά στο δημογραφικό κομμάτι των ratings! Θέλει αυτή την ανεπαίσθητη τονωτική ένεση για να ανέβει σε ασφαλή επίπεδα και μάλιστα πριν επιστρέψει ξανά το "Bones" απέναντί του (που σαν καθαρόαιμο procedural έχει τον κοινό λαό υπέρ του...)

    Δεν μπορώ να δεχτώ ενδεχόμενο cancellation όμως! Νόμιζα οτι το συμπαθούσαν οι executives και γι αυτό ήταν ασφαλές. Αν ακούσω για μη renewal θα πάω να αλυσοδεθώ στην πόρτα του ABC!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το προηγούμενο το βάζω στο top 3 της σειράς μέχρι τώρα.
    αλλά αυτό ήταν πρώτη φορά που βαρέθηκα με την κεντρική πλοκή, κάπου το έχασα και μετά το παράτησα τελείως και περίμενα τις σκηνές με την μητέρα του Emerson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ε; Άρα μόνο εγώ το βρήκα χλιαρότατο; Δε μου έκανε απολύτως τίποτα... (Το προηγούμενο, προφανώς.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΘΑΙΛΟΙΣ ΝΑ ΚΣΑΝΑΔΥΣ ΤΟΙΝ ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΖΟΝΤΑΝΙ , ΓΡΑΠΣΑΙ ΕΠΗ ΤΕΛΛΟΥΣ ΚΡΟΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΝ ΔΕΦΤΕΡΙ ΣΕΖΩΝ ΤΟΥ MAD MEN ΡΕ ΤΑΟΙΛΑΙΡ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά το 'Mad Men' επειδή είχα χάσει το τρένο κατά πολύ μέχρι να πιάσω όλα τα υπόλοιπα, αποφάσισα να το ανεβάζω με ό,τι ρυθμούς κάτσει, όποτε έχω χρόνο. Εξάλλου θεωρώ οτι είναι σειρά που δεν θα πληγεί από το πέρασμα λίγων μηνών.

    (Κοινώς, μην κρατήσεις την ανάσα σου ακόμα! LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή