Gossip Girl 2x14 'In the Realm of the Basses'


Kαλή χρονιά και επί της ουσίας! Σχόλια για το πρώτο επεισόδιο του 2009 μετά το άλμα.

Wow, πολύ πράμα είχε αυτό το επεισόδιο, από πού να το πιάσεις. Εντάξει, από το προφανές φαντάζομαι, με τη Blair να κλαίει στο μισό επεισόδιο για τον Chuck κάτι που κάπως έριξε μεν το επεισόδιο, αλλά είχε τέλεια σκηνή pay-off στην ταράτσα, (και στο μεταξύ ας μου εξηγήσει κιόλας κάποιος γιατί λύσσαξε η Blair με αυτή την ένωση από γριές κότες...;) κι επιπλέον αυτά τα 'υποχρεωτικά' storylines με χαρακτήρες να θρηνούν κάποιο χαμό (που συνήθως τα βαριέμαι γιατί βγαίνουν εντελώς σαν αγγαρείες) εδώ το διασκέδασα γιατί στο κέντρο του βρίσκονταν οι δύο χαρακτήρες που είναι το 'Gossip Girl'.

Aπό τη μία έχει τη Leighton Meester που συνεχίζει να παίζει τη Blair σα να μην υπάρχει αύριο, κι απέναντι ένας Ed Westwick που μας δίνει έναν Chuck Bass τόσο ταιριαστά over the top που κάνει τον David Caruso να μοιάζει με τον Edward James Olmos. Και με κάποιον περίεργο τρόπο, το αποτέλεσμα είναι μαγνητιστικό! Μέσα σε όλο αυτό το hot mess, ταυτόχρονα, έχουμε κι αυτό το υπονοούμενο one night stand της Blair με τον Hot Uncle Jack που φυσκά θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Σε αντίθεση με τους Dan/Serena, όμως, οι Chuck και Blair μπορούν να το κουράσουν όσο θέλουν-- γι'αυτούς βλέπω τη σειρά, βασικά. Όμως τα δυο πρωταγωνιστικά πουλάκια μου; Hell no. Τα ξαναματαφτιάξανε πάααααλι; Καταλαβαίνω οτι έγινε για να αυξηθεί το δραματικό εφέ της νέας εξέλιξης στη σχέση Rufus και Lilly, αλλά νισάφι ρε παιδιά! Προφανώς λοιπόν με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τι γίνεται με αυτούς τους γηραιότερους καταραμένους εραστές μας, που εδώ ξεκινάν ταξίδι για να βρουν το χαμένο τους γιο.

Που ευτυχώς που είναι γιος, btw, γιατί αν ήταν κόρη τότε την έβλεπα τη δουλειά να μας αποκάλυπταν πως θα ήταν καμιά Georgina και να είχαμε ξαφνικά μνήμες bluetooth-man-is-Jack's-brother. Από την άλλη, το GG πλέον αρχίζει να πλησιάζει το O.C. σε αιμομικτικά επίπεδα. This is the stuff.

Τι άλλο; Κάτι σαχλίτσες με τη Jenny που είχαν ενδιαφέρον μόνο για τη χαριτωμένη τα-θέλει-ο-κώλος-μου ανατροπή της Nelly, αλλά όσο αφορά στη Jenny, έχει μάλλον επιστρέψει για τα καλά στα γνωστά επίπεδα αδιαφορίας της. Για μένα, μπορεί κάλλιστα να πάει να κάνει παρέα στο Nate και τη Vanessa, όπου κι αν βρίσκονταν αυτή τη βδομάδα.

Ας μην κλείσω με αυτούς που βαριέμαι όμως, ας υπογραμμίσουμε και πάλι τα θετικά: Chuck και Blair! Ed Westwick! "Μην του πεις τίποτα για την πρωτοχρονιά"! Rufus & Lilly hit the road! Και μην το ξεχνάμε: O Aaron και το questionable facial hair του πήρανε την άγουσα για τα αποδυτήρια!

6 σχόλια:

  1. kala jexases tin ataka apo blair otan vlepei oti ta pitsounakia ta janaftiajan....
    u could send a card....now i am going to vomit!
    pethana sta gelia 6 to proi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο είχα πει πάντως ότι έχουμε χαμένο παιδί. Ζήτω οι μεξικάνικες σαπουνόπερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι ρε, ξέρεις τι θα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ μεξικάνικο; Αν αποδεικνυόταν οτι το χαμένο παιδί πράγματι είναι η Georgina, που γεννήθηκε αγόρι George και έκανε αλλαγή φύλου στα 15.

    Να, ορίστε. Και δεν ζητάω καν αμοιβή από τον Schwartz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nomizeis oti to xameno paidi einai soapish???Hahahaha!
    Tha ginei kati PIO mexikaniki sapounopera alla epeisdi einai spoiler den sto lew!(ektos an to ksereis idi!)
    Anyway for anyone interested go to this weeks ask ausiello!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ligo uneven to episodio... xairomaste akoma pou den exoume Nate k whatshername na buthizoun ti seira, alla re gamoto, ti kanane sti Little J? poly goody-two-shoes apo to ena episodio sto epomeno. ayto itan? pane ta oneira? paei i kariera? paei to bitchiness?

    i Blair ekselissetai apisteyta apo tin alli, oles oi skines sto likeio apisteytes, an k egine ligo preachy sto old old wives club

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...oso gia ton xameno adelfo, entaksei, edw ine pi cool paigmeno, apo ,let's say, 90210, mias k mpainei anamesa sto zeygari, k mias k ta dyo zeugi van der Woodsen - Humpry, senior k junior, tin exoun tin ximeia sto tsepaki :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή