American Idol, Top-36: Week One


Tα αθλίως timed αστεία του Ryan Seacrest επιστρέφουν! Και μαζί τους το απόλυτο εργαλείο της σημερινής βιομηχανίας του θεάματος-- Αλλά! Ήταν καθόλου καλό; Απάντηση για όσους βαριούνται τα πολλά πολλά: Όχι. Δεν ήταν βαρετό δηλαδή, αλλά πού πάς με μόνο μία αληθινά εξαιρετική ερμηνεία; Άνθρωποί μου, τραγουδάτε για τη ζωή σας. Από τους 12 θα περάσουν μόνο οι 3, και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν; Πάμε μετά το άλμα για την παραδοσιακή τραγούδι-τραγούδι ματιά στον πρώτο ημιτελικό.

Jackie Tohn, 'A Little Less Conversation': Αρχικά, για όνομα του θεού και της παναγίας, τι στα κομμάτια ήταν αυτό το spandex που φόραγε η αλόγα; Δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε από κάποιο σκίσιμο του πουκαμίσου και πτήση στον ουρανό ή κάποια αντίστοιχη επίδειξη υπερηρωικών ικανοτήτων-- αυτό θα ήταν διασκεδαστικό. Αυτό που έκανες, λατρεία μου, ήταν απλά αηδία. Στην ανύπαρκτη φωνή και τις ψευδαισθήσεις entertainer μεγαλείου προσθέστε και την ανυπόφορη προσωπικότητα, και ιδού η ατυχής εκκίνηση για την 8η σεζόν.

Οι κριτές ήθελαν απλώς να είναι καλοί επειδή ήταν αρχή, αλλά ευτυχώς υπήρχε και ο Cowell να πει και κανά πράμα με το όνομά του. Καταλάβατε τώρα, έτσι θα πάει η σεζόν. Η μόνη διαφορά σε σχέση με την περσινή σύνθεση θα είναι οτι ο Simon θα προσπαθεί να βγάλει μόνος νόημα απέναντι σε τρεις μαριονέτες αντί δύο που ήταν ως τώρα. Η Kara δνε προσθέτει απολύτως τίποτα, εξαιρώντας μόνο την άνοδο του συντελεστή hotness του δωματίου.

Ricky Braddy, 'Α Song for You': ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; θα ονομάζεται η υποενότητα αυτών των 3 εβδομάδων, αφιερωμένη σε διαγωνιζόμενους για τους οποίους δεν έχω ιδέα κατόπιν της παρακολούθησης της Hollywood Week. Γιατί όσο οι παραγωγοί εστιάζανε στα φτιαχτά δράματα των Tatianas και τα φτιαχτά αστειάκια των Normans, κάποιοι καλοί τραγουδιστές σαν αυτόν έχασαν την ευκαιρία να συστηθούν στο κοινό. Το οποίο τώρα φυσικά θα τους αφήσει παρατημένους μετά από μια καλή μεν αλλά τόσο ξεχάσιμη ερμηνεία. Κρίμα που παράτησε τη δουλειά του. :(

Alexis Grace, 'Never Loved a Man': Tώρα μιλάμε. Η κοπέλα βγήκε στη σκηνή με pixie face και ροζ αντάυγειες και τραγούδησε Aretha. Και όχι μόνο τραγούδησε Aretha, αλλά τραγούδησε Aretha. Με φοβερή blues ψυχή να αποτυπώνεται στη χροιά της φωνής της, να πιστεύει κάθε νότα πάνω στην οποία πατάει, να δίνει νόημα σε κάθε φωνητική στροφή και να καθηλώνει στο κάθε δευτερόλεπτο. Είναι η πρώτη φετινή ερμηνεία που νιώθω χαρούμενος που την είδα στη ζωή μου, you know; Και έχει και προσωπικότητα ξεχωρίζοντας στη θάλασσα των διαγωνιζομένων, και μοναδικό λουκ, και star quality, και φωνή, και ψυχή, έχει τα πάντα. Ήμουν σίγουρος πως ο Simon θα έβγαζε την Kelly Clarkson Card, αλλά ήταν απόλυτα δικαιολογημένο το οτι το έκανε. Καθώς παρακολουθούσα την Alexis η εμφάνιση της Kelly στο αντίστοιχο στάδιο ήταν κι εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, γεγονός απόλυτα συνεπές με το οτι ήταν ως τώρα η μοναδική τραγουδίστρια στην ιστορία του show που ακούμπησε Aretha και έζησε για να πει την ιστορία.

Brent Keith, 'Hicktown': ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;, μέρος δεύτερον για απόψε. Μόνο που εδώ δε με νοιάζει, καθώς προκειται μερί ενός κυνικού σκατού που βγήκε με μια ταμπέλα "For Your Consideration, Country Audience". Τίποτα. Κάνει τον Phil Stacey να θυμίζει Bo Bice.

Stevie Wright, 'You Belong With Me': Ouch. Προφανώς κάθε ψόφια γυναικεία ερμηνεία με χαροποιεί ώστε να προκριθεί πιο άνετα η Alexis, αλλά αυτό παραήταν καταστροφικό για την καημένη την Stevie που είναι και συμπαθητικούλα η κακομοίρα. Στα χαρτιά έμοιαζε τέλεια επιλογή, καθώς η Taylor Swift απηχεί και στο teen girl αλλά και στο country κοινό, δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα voting blocs του show. Όμως τα τρεμάμενα φωνητικά στα χαμηλά σημεία και το ολοκληρωτικό out of tune της ερμηνείας, την κατατάσσουν στα ιστορικά ως το πρώτο trainwreck της χρονιάς.

NEIL PATRICK HARRIS IN DA HOUSE! ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΩΝΑΖΩ!!

Anoop Desai, 'Angel of Mine': Α ωραία, ώστε η Kara είναι σχολής Randy, που θέλει η ερμηνεία της να είναι ακριβές αντίτυπο της αρχικής εκτέλεσης. Ενδιαφέρον. Εντάξει, δεν είναι οτι τρελάθηκα κιόλας, βαρετό ήταν, και ο Slumdog Idoler μοιάζει να έχει γεννηθεί 37 χρονών. Αλλά έχει στιβαρή φωνή και θα με ενδιέφερε να τον έβλεπα να συνεχίζει. Τον Gokey δεν τον χτυπάει, αλλά θα είναι σίγουρα στο wild card show, οπότε no worries για την ώρα.

Casey Carlson, 'Every Little Thing She Does Is Magic': Κι άλλο trainwreck! Τι έγινε ρε κοπελιές; Οι μισές νότες της Casey είναι φάλτσες, φεύγει casually εκτός τόνου, το τραγούδι δεν της ταιριάζει, επιχειρεί διαρκώς άβολες σεξουαλικές πόζες, και δεν υπήρχε ούτε υποψία κορύφωσης στην καρα-flat ερμηνεία της. Another cute one bites the dust.

Michael Sarver, 'I Don't Wanna Be': Βαρετό. Και η σκηνική παρουσία; Dude. Kαι το γεγονός όωπς σημείωσε η Paula οτι το κομμάτι έχει παιχτεί από 2 εκ των καλύτερων τραγουδιστών που είχε ποτέ το show (τον Bo και τον Elliott) δεν βοηθάει. Αλλά και μόνο για τον τρόπο που αθώα αυτοσαρκάστηκε κοροϊδεύοντας την faux-joy των διαγωνιζομένων όταν εμφανίζονται οι αριθμοί τους στην οθόνη, θέλω να περάσει. Καλό παλικάρι, γενικά.

Ann Marie Boskovich, 'Natural Woman': Weaaaak. Ρε, πότε θα νιώσετε;! Δεν αγγίζει Aretha ΕΚΤΟΣ αν είσαι η Kelly Clarkson! (Ή η Alexis, apparently.) Δε μπορεί όλες αυτές να μην καταλαβαίνουν οτι δεν φτάνουν εκεί πέρα, πόσο delusional μπορεί να είναι κάποιος;! Δες αυτό εδώ κούκλα μου και τράβα τραγούδα καμιά Aguilera καλύτερα. (Ή Sarah Bairelles, ευχαριστούμε Kara.)

Stephen Fowler, 'Rock With You': Wow, τι απογοήτευση. Περίμενα πολλά από τον Stephen, αλλά συμφωνώ πως ακόμα και στο lyrics debacle του έδωσε περισσότερα από ό,τι εδώ. Αλλά έχει υπέροχη χροιά και είναι πολύ ενδιαφέρον για να μην προχωρήσει, ακόμα κι αν παραφοβήθηκε και το έριξε στην ασφάλεια. Θα ξεχωρίσει μέσα από τον έντονο αντρικό ανταγωνισμό; Χλωμό το κόβω, αλλά θα είναι σίγουρα στο wild card show των κριτών. Το σίγουρο είναι οτι για απόψε περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό.

Tatiana Del Toro, 'I'm Saving All of My Love for You': Σκατά. Φύγε από την οθόνη μου.

Danny DeadWife Gokey, 'Hero': Εντάξει, είναι προφανής η αγάπη των παραγωγών για αυτόν η γυναίκα του πέθανε, αλλά ειλικρινά δε βλέπω τι το ιδιαίτερο έχει η γυναίκα του πέθανε. Uber-flat φωνητικά όσο και ερμηνευτικά η γυναίκα του πέθανε, και αν και υπάρχει μια υποψία βραχνάδας η γυναίκα του πέθανε, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την παρουσία του ή το τρομακτικό hype η γυναίκα του πέθανε. Also, dude; To 'Hero'; Αλήθεια; Η γυναίκα του πέθανε; Σκατά σκατά σκατά η γυναίκα του πέθανε. Κριτές (πλην του Simon που ήταν και πάλι προσγειωμένος και ψύχραιμος), εσείς και το over-hype σας και ο σκατά τσάμπα συναισθηματισμός σας και η στυγνή σας εκμετάλλευση μιας κατάστασης η γυναίκα του πέθανε! Fuck off! Το μόνο που θα έκανε την ερμηνεία του πραγματικά ενδιαφέρουσα θα ήταν αν η actual γυναίκα του κατέβαινε από τον ουρανό απλώνοντας το σκελετωμένο χέρι της προς το απλωμένο δικό του. Again, fuck off.

~-~

Will go through: DeadWife και Alexis στα σίγουρα, η τρίτη θέση παίζει μάλλον για κάποιο από τα αγόρια. Anoop ή Sarver, λογικά.

Should go through: H Alexis και τέλος. Άντε και ο Stephen Fowler λόγω ήδη υπάρχουσας καλής θέλησης απέναντί του.

.

13 σχόλια:

  1. kai sto xfactor eixame dead wife contestant an thimasai o opoios mexri na figei ta eixe katastrepsei ola!!!!!
    tha simfoniso apolita gia alexis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΩΑΣ ΗΡΩΑΣ!
    Εγώ μια σεζόν AI είδα στη ζωή μου και ήταν από τις χειρότερες - Cookchuleta DIEEEEE!

    Άρχισε και Survivor σε περίπτωση που σου διέφυγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sw to rundown pou kaneis... mia fora eida perusi k den ksanablepwm ti saxlamara....

    pote tha peis gia HIMYM? HIS SON'S NAME IS TYLER!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...what in god's name;;

    Δεν είχε ΗΙΜΥΜ αυτή τη βδομάδα, δεν ξέρω τι ήταν αυτό που είδες εσύ. (LOL)

    To Idol πάνως ξεκίνησε καλύτερα από πέρσι, as in δεν είναι βαρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ax ax

    pigaine stin... akti tou peirati k exei diareusei to epomeno episodeio se pre-air.

    HIS SON'S NAME IS TYLER!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο scene releases σχολιάζονται εδώ σας παρακαλώ. *φατσούλα σνομπ από msn*

    Ό,τι δεν περνάει από zerosec το αγνοώ προκλητικά. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ekei sou lew oti... HIS... SON'S NAME... IS...

    ...

    TYLER!!!!

    ante :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες και ξαναλές αλλά Ε ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ SPOILER. (LOL)

    Σε άλλα νεά, γαμάτη αυτή η Alexis Grace.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. spoiler gia to proto lepto tou awesome episodeiou :)

    p.s. survivor?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να πω οτι είμαι στη φάση που μισώ επιθετικά τον Gokey. Αν ήταν μόνο ο δάχτυλος της παραγωγής δε θα με ενοχλούσε, κι ας είναι τόσο έντονο το 'πείραγμα'. Δηλαδή εδώ μιλάμε οτι οι παραγωγοί σαμποτάρισαν το ίδιο τους το show αφήνοντας μισή ώρα μηδενικού σασπένς μόνο και μόνο για να μπορέσει ο Gokey να τραγουδήσει στην pimp spot ΚΑΙ του results show. Έλεος!

    Αλλά όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οτι αφού έχουμε υποστεί τις άπειρες εξιστορήσεις της τραγικής ιστορίας της γυναίκας του, σκάει ο τύπος στο πρώτο live και τραγουδάει μια schmaltzy μπαλάντα της Mariah Carey την οποία είχε χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικών σκοπών ηχογράφηση το 'X Factor' του Cowell, στο οποίο συμμετείχε κι ένας όμοιου backstory διαγωνιζόμενος όπως σημείωσε και ο georgethebeast. Αν αυτό δεν είναι κάργα υπολογισμένη κίνηση από πλευράς Gokey ('DeadWife' στο εξής), τότε δεν ξέρω τι είναι.

    Και στα καπάκια απλωμένων χεριών προς την κάμερα υπό τους ήχους της φρικτής inspirational μπαλάντας, βλέπουμε έναν από τους συγγενείς του να δείχνει στην κάμερα τη φωτογραφίας της συγχωρεμένης ενώ δείχνει με το ένα δάχτυλο προς τον ουρανό. Ξέρασα το πρωινό μου, μα το θεό.

    Anyway, τουλάχιστον δεν θα κερδίσει. Είναι υπερβολικά νωρίς για να ξεχωρίσει τόσο πολύ, και υπάρχει τρελό κύμα backlash εναντίον του, ήδη. Ίδωμεν.

    ΥΓ. 'Survivor' ναι, αμέλησα να γράψω παρά το πολύ καλό πρώτο επεισόδιο, θα πιάσω τη σεζόν από το αυριανό οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. aytos o sunduasmos determination, abasistou optimism k pantelhs blakeias (I will find out what paces are) me kerdise :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα, πλάκα έχει η θείτσα, ναι... Αλλά Sierra FTW ρεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι περσινές auditions είχαν περισσότερο ενδιαφέρον,αλλά νομίζω πως από εδώ και πέρα αρχίζει να είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι που πραγματικά ώρες ώρες καταριόσουν την ώρα και τη στιγμή που το `βλεπες...Ο Simon έχει αποφασίσει -επειδή προφανώς γνωρίζει ότι το φετινό υλικό είναι καλύτερο από πέρυσι- να τα λέει όπως πρέπει,να ηρεμεί τα νεύρα μας και να ισορροπεί την κατάσταση.Άυτή η Paula ώρες ώρες δικαιολογεί απόλυτα το επίθετό της...μιλάμε είναι τελείως Abdul η γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή