Lost 5x04 The Little Prince


Μας έβγαλε την ψυχή για να το δούμε (αν κατάλαβα σωστά ήταν καλή μόνο η 720p έκδοση, η οποία αφού γονάτισε τη σύνδεσή μου μετά για να παίξει γονάτισε και τον υπολογιστή μου) και δεν ήταν και τίποτα φοβερό κιόλας. Σχόλια μετά το άλμα.

Επειδή έχω φρικτά λίγο χρόνο, θα με συγχωρήσετε αν προσπεράσω οτιδήποτε είχε να κάνει με την Kate και τον Jack, ναι; Ελπίζω να τελειώνει σύντομα αυτό το distraction με τους Oceanic 6 και να τους μαζέψει ο Ben ASAP χωρίς πολλά ακόμα επεισόδια σαν αυτό. Δηλαδή ωραία, angst μεταξύ Jack/Kate/Sawyer (χάρη στις χωροχρονικές τσαχπινιές του νησιού), "ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ", Kate=hot, η Sun να κοιτάζει τους πάντες απειλητικά όλη την ώρα, ο Ben να μανιπιουλάρει τα πάντα και τους πάνες, yada yada, τα ξέρουμε όλα αυτά, μπορούμε απλά να πατήσουμε skip στο όλο κεφάλαιο; Ευχαριστώ.

Εκείνο που με ενδιαφέρει κάπως, και το οποίο συνδέεται με το ενδιαφέρον κομμάτι του επεισοδίου, είναι το κατά πόσον οι 6 πρέπει όντως να γυρίσουν πίσω και για να κάνουν τι. Τι ξέρουμε; Οτι ο Ben έχει γαμηθεί να τους πάει πίσω. Με τη διαφορά οτι είναι καρα-established πως δε μπορούμε να επιστευθούμε τίποτα από όσα μας λέει. Τι άλλο; Οτι ο Locke πιστεύει πως πρέπει να τους φέρει πίσω. Ναι. Το άλλο με το κουμπί το ξέρετε;

Σε καθε περίπτωση είναι για παρακάτω αυτή η σκέψη, απλά την ρίχνω εκεί έξω, ειδικά από τη στιγμή που φαινομενικά είμαστε στην τελική ευθεία προς δύο πράγματα: τον Ben να μαζέψει τη χαριτωμένη κομπανία του και να τους πάρει πίσω (πόσο πια μπορούν να τρανηχτούν 2-3 μέρες; Λέτε να φάμε έτσι όλη τη σεζόν;) και τον Locke να πάει στο σταθμό και να στείλει τον εαυτό του στο φέρετρο.

Το οποίο με οδηγεί σε άλλη σκέψη. Πού ακριβώς θα βγει χρονικά ο Locke; Eίτε θα βγει κάπου στο παρελθόν όπως ο Ben, που θα πει πως γυρόφερνε τον κόσμο μέχρι να θυμηθεί να πάει να πεισ τον Jack αυτό το Κάτι (που θέλει) μετά από τόσα χρόνια. Είτε πήγε καρφί στο μέλλον, το οποίο είναι ενδιαφέρον για τον πολύ απλό λόγο οτι ως τώρα κανένα τα ταξίδι στο μέλλον δεν έχουμε δει.

Ή έχουμε; Γιατί σπάω το κεφάλι μου, αλλά δε μπορώ να τοποθετήσω αυτό το σύντομο σκηνικό στην παραλία όταν οι nosebleeding timehoppers του Faraday έκλεψαν το καγιάκ. Πότε ήταν αυτό το πράγμα; Ελπίζω όχι όντως στο μέλλον όπως υπέθεσαν κάποιοι, γιατί αυτό γαμάει όλη την ιδιαίτερα στέρεα θεωρία περί των κανόνων μετακίνησης του νησιού. Οτι δηλαδή πολύ απλά καταστράφηκε με το γύρισμα του μοχλού (άρα δεν υπάρχει γι'αυτό μέλλον) και τώρα χοροπηδάει σε παρελθοντικές στιγμές του.

Αν το έχω ρίξει στις θεωρίες είναι επειδή το ίδιο το επεισόδιο δεν έδωσε και πολύ περισσότερο υλικό, ένα από αυτά τα επεισόδια που σκοτώνουν χρόνο ώσπου να φτάσουμε σε ένα καθορισμένο Μεγάλο Γεγονός είναι, έχουμε δει πολλά τέτοια, απλά τότε ήταν πολύ πιο αόριστα και γι'αυτό τσαντιζόμασταν.

Εξαίρεση βεβαίως ήταν το φινάλε, με τους Γάλλους της Rousseau να βρίσκουν μπρούμυτα πάνω σε μια πόρτα μες στον ωκεανό τον Jin και μετά η έγκυος Danielle να του συστήνεται προς έκπληξη ακριβώς (duuuun dun dun DUN DUN DUNDUNDUNDUNNNNN) κανενός. Δηλαδή ναι, υπήρξε ένα άλφα έως και βήτα σήκωμα του βλεφάρου όταν είδαμε το πρόσωπο του Jin στον ωκεανό, αλλά πρώτον το όνομά του δεν έφυγε ποτέ από τη λίστα των πρωταγωνιστών άρα αργά ή γρήγορα θα ζούσε και πάλι, και δεύτερον το κομμάτι με τη Rousseau ήταν εμφανές πολύ πιο πριν πέσει η dundundun μουσική του Michael Giacchino στο τέλος.

Λοιπόν, για έλα τώρα πάμε να ανεβάζουμε ταχύτητες.

.

16 σχόλια:

  1. Αντιγράφω σχόλια που έχω γράψει σε κάποια φόρουμς:
    -Λογικά αυτοί που προσγειώθηκαν με το Ajira Airways δεν είναι οι ίδιοι λόστις που απλά πραγματοποίησαν το σχέδιο του Μπεν άλλα άλλοι που "κλήθηκαν" στο νησί γιατί οι προηγούμενοι απέτυχαν. Και λογικά αυτό θα συμβαίνει συνεχώς μέχρι η νέα γενιά λόστις να μην κάνει κανένα λάθος και να φτάσει στο τέλος, στο end event.

    - δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λοκ θα φύγει με τον τροχό. δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι έστω και ως πτώμα θα επιστρέψει. Άρα ο Μπεν έλεγε ψέματα
    - αρχίζω να πιστέυω ότι όλο το σχεδιάκι "Μπεν φέυγει από το νησί για να σωθεί --> 3 χρόνια μετά μαζεύει τους άλλους και επιστρέφουν, ήταν προσχεδιασμένο και η γριά γνώριζε ακριβώς πότε θα επιστρέψει το νησί για μικρό διάστημα στην εποχή τους
    - Μήπως τελικά ο λόγος που πρέπει να επιστρέχουν οι ο6 για να σώσουν αυτούς του νησιού δεν έχει να κάνει με κάποιο κίνδυνο που αυτοί διατρέχουν από άλλους αλλά κυρίως με το ότι σταδιακά θα πεθάνουν από αυτή την ασθένεια;
    - Η Σαν θέλει να σκωτώσει τον Μπεν --> έμαθε ότι ο Μπεν είναι υπέυθυνος για το θάνατο του Τζιν --> νομίζει ότι ο Τζιν είναι νεκρός --> ο Λοκ της είπε ότι ο Τζιν είναι νεκρός --> ο Λοκ δεν ξέρει ότι ο Τζιν είναι ζωντανός --> ο Λοκ και οι άλλοι λόστις δεν συναντάνε τον Τζιν μέχρι ο Λοκ να φύγει από το νησί --> οι Λόστις δεν συναντάνε την Ρουσό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katarxhn pou eides oti o ben otan girise ton moxlo metaferthike sto parelthon? ego apla nomiza oti epese se kapia erimo, gia xrono d katalava kati..eksalou ola auta ston ekso kosmo einai 3 xronia meta apo oti ginete sto koloniso. >> fotise me pano edo.

    kai episis, apo pou prokipti oti katastrafike to koloniso kai den pai sto mellon kai blah blouh blih, to eksigise auto kapios kapou? ego apla pisteuo pos d metaferete to nisi sto xrono... oi anthropoi metaferonte sto xrono, opote pezi kai mellon ekei stin paralioula, me tous tipous na pirovoloun kai o tou thavmatos na alazi o xronos (to esose kapos me tin ataka tou james ,ha ,james)

    kai klino, an den iparksi episodio pou apla tha metaferthoun sto parelthon fasi arxeotita na mas diksi tipota dinosavria.. i kai ithagenis me vasilia to richard na xtizoun ton ermh tou praksitelh, to terastio agalma, podi ti skata einai i akoma ena xronopidima sto apotero mellon me tipota kate kologries alla panta sexy na klene me anafilita pano apo ton tafo tou jack (mono etsi tha pethani to arxidi) eno o james (again) agerastos, gt etsi, tha tis lei... "ela kate, pame mesa, exo na sou po kati PARA poly simantiko".

    ouf, kolosira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά ήταν και η κανονική έκδοση.
    Το πήρα νωρίς νωρίς και δεν κοίταξα για παράπονα. Μήπως για το audio που ήταν λίγο "μπουκωμένο"?

    Το επεισόδιο πάντως εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Όσο το time hopping συνεχίζεται περνάμε καλά.

    Τώρα για τη σκηνή με τις βάρκες, το μέλλον είναι η μοναδική επιλογή, γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζει πουθενά αλλού. Πότε είχαν αφήσει τόσο έρημο το camp ξανά? Ακόμα και στο προπέρσινο φινάλε που είχαν φύγει για τον πύργο, είχαν μείνει πίσω ο Sayid o Βernard κλπ και στήσαν ενέδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η giorgos είπε...

    "katarxhn pou eides oti o ben otan girise ton moxlo metaferthike sto parelthon? ego apla nomiza oti epese se kapia erimo, gia xrono d katalava kati..eksalou ola auta ston ekso kosmo einai 3 xronia meta apo oti ginete sto koloniso. >> fotise me pano edo."

    O Ben όταν γύρισε τον μοχλό, μεταφέρθηκε περίπου 9 μήνες στο μέλλον. Ήταν περίπου Ιανουάριος 2005 (Χριστούγεννα ήταν στο επεισόδιο του Desmond) και βρέθηκε στην έρημο στο ξεκίνημα του επεισοδίου του Sayid , Οκτώβριο 2005 (του το λέει η ρεσεψιονίστ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A, my bad αν ισχύει όντως αυτό, νόμιζα οτι ήταν ακριβώς το ανάποδο.

    Το οτι το νησί καταστράφηκε δεν είναι κάτι που έχει ειπωθεί σε κανένα σημείο, απλό pet theory είναι. Μπορεί κάλλιστα να ξαναϋπάρχει στο μέλλον, ναι, απλά αυτό θα κάνει τα πάντα ένα τικ πιο marvel science από ό,τι είναι μέχρι τώρα.

    Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει σε κάποια φάση το νησί να εμφανιστεί ξανά εκεί από όπου εξαφανίστηκε. Όχι χοροπηδώντας, αλλά ως κάτι στέρεο, κανονικά, όπως ήταν πριν.

    Και λογικά αυτό θα συμβαίνει συνεχώς μέχρι η νέα γενιά λόστις να μην κάνει κανένα λάθος και να φτάσει στο τέλος, στο end event.
    Δηλαδη μιλάμε για βαθύ παρελθόν ή για βαθύ μέλλον; Κι αν είναι το δεύτερο, αυτό σημαίνει οτι οι δικοί μας είναι καταδικασμένοι να "αποτύχουν" μέχρι να έρθει ο Desmond να φτιάξει ό,τι είναι αυτό που κάνουν στραβά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαι φυσικά προσυπογράφω για την αναγκαιότητα κάποιας χρονοκαφρίλας σαν αυτές που περιγράφει ο giorgos.

    Fun fun fun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. na suzhthsoume kati allo?

    oi 3 widmores (Daniel 'the Hotness' Faraday, ginger lost, talks-to-corpses) paizei na exoun sugekrimeno link me to nisi? den tous dialekse tuxaia o widmore, e?

    kseroume oti o Daniel ine gios tis mama Death i opoia itan sto nisi sta 50s me ton Widmore. paizei na ine k gios tou Widmore? i tou arxigou twn others? o miles mpas k ine paidi tou Jin tora pou xronopidane oloi san palaboi? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Miles, μια θεωρία που άκουσα (θεωρίες όλα έτσι, δεν έχω το παραμικρό spoiler) λέει ότι είναι γιος του video tape doctor (που είδαμε στο πρώτο επεισόδιο).

    Για τη Charlotte μια άλλη θεωρία που είχα ακούσει επίσης ήταν ότι είναι εκείνο το κοριτσάκι η φίλη του Ben στο flashback του. Αλλά δεν το θυμάμαι αυτό καθόλου, ούτε θυμάμαι τι απέγινε η μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. wtf

    apla. diabaste k be awesomed...

    http://lostpedia.wikia.com/wiki/Ajira_Airways

    poso event ine pia to lost?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ταιριάζουν οι ηλικίες βέβαια...
    Των ηθοποιών τουλάχιστον :P
    Η Madder είναι 30 και ο Emerson 55 (BTW, 55????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (opou to fantastiko den ine apla oti EKRYPSAN HINTS STO SOURCE CODE tis selidas se dekaeksadiko kwdika... alla oti kapoios to anakalupse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. egw nomizw oti to koritsaki fili tou Ben ine i mama tis Kate ;)

    alla nai gamato to note gia ton Miles, it would make sense

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. OLOI MAZI TORA:SAS EXEI AFISEI IKANOPIOIMENOUS TO KSEKINIMA THS SAIZON;;;;;;PSILO MOUDIASMENOUS SAS VLEPO....OREO TO TIME TRAVEL ALLA APO CHARACTER DEVELOPMENT....POSA FLASHES THA ADEKSOUME;NOSEBLEEDS;ANYWAY,OPSOMETHA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. k gia mia akoma fucked up thewria mias k den apantaei kaneis:

    http://www.timelooptheory.com/season5_3.html

    o Desmond ebgale to gio tou Charlie... Charles Widmore diladi! poly treli kafrila ayto pou proteinei o typos lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γαμάτο. Θα είναι το αντίστοιχο της κότας και του αυγού for future generations. :P

    Η Penny έκανε τον Charles, ή ο Charles την Penny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Parakolou8w edw k ligo kairo to blog sou alla prwth fora grafw...
    1on,otan o Ben gyrise to moxlo phge sto mellon,auto einai sigouro,rwtaei kiolas thn hmeromhnia k tou lene 2005 ,den yparxei kamia amfivolia gi auto.
    2on,x8es 3anaevlepa to "The Constant" k mou r8e mia palavh idea!Otan h syneidhsh tou Dez phgainoerxotan ston xrono xreiasthke mia sta8era gia na epiviwsei,h Penny.An h antistoixh sta8era gia to nhsi(gia kapoio logo pou mporei na mhn 3eroume akoma) einai oi O6???K an den gyrisoun sto nhsi xalaei to xwroxroniko synexes k to sympan katarreei???

    ΑπάντησηΔιαγραφή