The Big Bang Theory: "It's hot in here; must be Summer"


Μια στο τόσο δοκιμάζω να δω κάποιο ξέμπαρκο επεισόδιο 'Big Bang Theory'. Άλλοτε επειδή όλο το ίντερνετ μιλάει για μια σκηνή, άλλοτε επειδή οι φίλοι μου επιμένουν, άλλοτε απλώς επειδή η Summer Glau εμφανίζεται σε αυτό ως ο εαυτός της.

Και, παρά την χαριτωμένη ατάκα που έχωσα και στον τίτλο, κάθε φορά φεύγω από αυτό τρέχοντας, απορώντας σε ποια σημεία του show θα έπρεπε να έχω γελάσει και γιατί. Δεν είναι απλά οτι περνάνε 20 λεπτά χωρίς να έχω σκάσει έστω χαμόγελο-- είναι οτι βρίσκω το όλο ensemble πραγματικά ανυπόφορο. Δεν αντέχω κανέναν μα κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους και, από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον, πάντα αποκομίζω την αίσθηση πως το ίδιο πιστεύουν και οι ίδιοι.

ΟΚ, ΟΚ, η παρομοίωση του USB με στοματάκι πάπιας ήταν αστεία. That's about it, though. Δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον, δεν συμπαθούν καν τους εαυτούς τους. Why care;

.

15 σχόλια:

  1. kai gia Brothers and Sisters an prokipsei sxoliasmos, moirasou ton mazi mas :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και μια φορά που με βρίσκεις κάθετα αντίθετο! Τόσο κάθετα πoυ - όπως θα 'λεγε κι ο Sheldon - το εσωτερικό μας γινόμενο είναι μηδέν...

    Το show όχι μόνο έχει ιδιοφυείς διαλόγους που βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία (αν και αυτό είναι εν γένει μη επαληθεύσιμο) αλλά φιλοξενεί και έναν Jim Parsons o οποίος κυριολεκτικά ξεπερνάει τον εαυτό του στο ρόλο του άνιωθου nerd με IQ πάνω από 180 και ΕQ κάτω από το μηδέν.

    Μάλιστα, το γεγονός ότι αποτυπώνεται τόσο επιτυχημένα ο φυτόκοσμος των ερευνητικών προγραμμάτων της Αμερικής καθώς και το ότι μερικές από τις ατάκες ρουτίνας είναι υπερβολικά επιστημονικά 'ψαγμένες', με έβαλαν σε πειρασμό να ψάξω το ακαδημαϊκό background των Lorre και Prady! (Ξέρω ξέρω...)

    Τελικά βρήκα στο imdb ότι ο δεύτερος ήταν υποψήφιος το 2003 για κυβερνήτης της California! (Φυσικά, αν κρίνουμε από τον ήδη υπάρχοντα governator, αυτό δε λέει και πολλά! :-D) Όπως και να 'χει πάντως, το συγγραφικό τους team είναι άπιαστο!

    Οφείλω βέβαια να παραδεχθώ ότι είμαι και fun του 'Two and a half men' (την άλλη μεγάλη δημιουργία του Lorre) και παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο. Παρ' όλα αυτά, το show το γουστάρω κυρίως για τη θεματολογία του και για το ΠΩΣ την αποτυπώνει. (Για παράδειγμα, το 'Numb3rs' είναι απαράδεκτο ως προς αυτό τον τομέα)

    PS.: Λες τελικά να είμαι και γω geek και να μην το ξέρω? Μπάααα! Τουλάχιστον όχι συνεχίζω να θεωρώ ότι τα έξι μεγαλύτερα εκτρώματα του αμερικανικού κινηματογράφου ακούνε στο όνομα 'Star Wars' :-)

    PS2.: Δώ-στε τη Su-mmer στο λα-ό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι γιατί ήθελα τόσο κολασμένα τη Summer σε ΑΥΤΟ το συγκεκριμένο guest της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποπτεύομαι επειδή για πρώτη φορά την είδαμε να παίζει άνθρωπο. As in, άνθρωπο με κανονικές εκφράσεις!

    (Για να είμαστε ξεκάθαροι, εγώ δεν ασπάζομαι ούτε στο ελάχιστο την, ερμ, συγκεκριμενότητα της δήλωσής σου. Απλά επιχειρώ να την ερμηνεύσω. LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος: Γιατί είναι θεά η κοπέλα.- <--- τελεία και πάυλα! ;-)

    @ Dark: Εκτός απο 4400 και firefly την έχουμε δει πουθενά αλλού να κάνει την ψυχοπαθή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο 'Terminator' δεν τη λες ψυχοπαθή, αλλά πάλι detached teenager παίζει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον. Στο 'Unit' δεν την είχα δει, ενώ στο επεισόδιο από το οποίο ξεκίνησαν όλα ('Waiting in the Wings' του 'Angel') ήταν κάτι σαν το φάντασμα/τη συνείδηση μιας κοπέλας, που είχε μείνει πίσω και μελαγχολικά επαναλάμβανε την ίδια λούπα κινήσεων και συναισθημάτων.

    (Να, αυτά θυμάμαι τώρα και δε μπορώ να εγκαταλείψω τη βάσιμη ελπίδα οτι το 'Dollhouse' θα γαμήσει και θα σπείρει αργά ή γρήγορα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Is it hot in here or is it just Summer?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι ναι! Το Angel ξέχασα...

    [...δε μπορώ να εγκαταλείψω τη βάσιμη ελπίδα οτι το 'Dollhouse' θα γαμήσει και θα σπείρει αργά ή γρήγορα...]

    Χαχαχαχαχαχαχα! Μ' αυτό το πλευρό κοιμόμαστε όλοι μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν ευφυείς άνθρωποι που δεν τους αρέσει το Big Bang Theory...

    Για μένα είναι ότι πιο διασκεδαστικό υπάρχει στην US TV αυτή τη στιγμή (αν και ομολογώ πως τα επεισόδια μετά απο εκείνο το σοακριστικά αξέχαστο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο δεν είχαν κάτι το συγκλονιστικό)

    Και αντίθετα με εσένα Tyler που δεν τους συμπαθείς... εγώ τους νιώθω φίλους. To be precise νομίζω πως έχω φίλους που θα μπορούσαν να είναι χαρακτήρες της σειράς. In fact δε θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και να μου λέγανε πως τους γνώρισε κάποιος παραγωγός στους διαδρόμους κάποιου πανεπιστημίου και έφτιαξε τους ρόλους βασισμένος σε αυτούς...

    Ίσως τελικά να το διασκεδάζω επειδή είμαι too much of a nerd :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Big Bang Theory is awesome dude!!!
    Oloi einai enas kai enas!O sheldon,o leonard,o raj!Einai gamato!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τις καλύτερες και πιο έξυπνες κωμωδίες εδώ και 2 χρόνια, εκπληκτικό humour, ψαγμένες ατάκες, πραγματικά όσοι είναι του αντικειμένου και όχι μόνο, σίγουρα την εκτιμούν. Εκπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε Tyler, ούτε μένα μ'αρέσει αυτό το Μπιγκ Μπανγκ... Χαίρομαι που συμφωνούμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eμένα μ'αρέσει... Ίσως φταίει αυτό:"Ίσως τελικά να το διασκεδάζω επειδή είμαι too much of a nerd :)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα συμφωνήσω και εγώ με το πρώτο post του Duncan, εκτός από το Two and a half men… :)

    Αυτή η σειρά με κάνει να γελάω σε πολλά σημεία σε κάθε 20λεπτο και μάλιστα αβίαστα… οι αναφορές τους δε είναι απίστευτες! Συνήθως το βλέπω μαζί με το HIMYM και μπορώ να πω ότι συνήθως γελάω περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη σειρά ή θα την αγαπήσεις ή θα τη βρεις εντελώς χαζή και… συνοδεύετε με διάφορα άλλα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά, αν κ εξαιρετικά καθυστερημένο το σχόλιο μου, με την εν λόγω σειρά, συμβαίνει συνεχώς το ίδιο σχίσμα. Το κοινό χωρίς ακαδημαική εμπειρία, nerdίζουσα συμπεριφορά ή έστω Selective Mutism (lol) ,δε μπορούν να εκτιμήσουν αυτο το hilarious geek party. Μέχρι κ το family guy έκανε απόπειρα να τη στιλιτεύσει κάπως, αλλά τελικά την βγάζει λάδι.. Μακάρι να μπορούσαν ΟΛΟΙ να "πιάσουν" τον Sheldon κ όλες τις αναφορές κ παρομοιώσεις του (πιο καίρια και εύστοχα επιστημονικά σχόλια πάνω σε πραγματική ζωή, δεν έχω ακούσει ούτε απο καθηγητές μου).
    Big Bang Theory for the Win!!
    Ελπίζω οι σεζόν του να αυξάνονται γεωμετρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή