The L Word series finale: Who killed Jenny?


To συνειδητοποίησα σήμερα που έβλεπα τρέχοντάς το, το τελευταίο επεισόδιο της σημαδιακής λεσβιακής σειράς του Showtime, αλλά διάολε παρακολούθησα σταθερά τις 4 πρώτες από τις 6 σεζόν αυτού του πράγματος! Μου φαίνονται τόσο μακρινό παρελθόν οι μέρες που το είχα κι αυτό στο rotation. Οι μέρες που θαύμαζα τη Leisha Hailey για μια από τις πιο ακατάπαυστα θαρραλέες ερμηνείες στην τηλεόραση ως Alice, που απορούσα από πού ήταν η ρημάδα η προφορά της Karina Lombard, που θαύμαζα μαγνητισμένος την Sarah Shahi χαρούμενος που βρέθηκε ένα αξιότερo 'showcase' για τη βοηθό του Will Tippin από το 'Alias'.

Πάνω από όλα, οι ημέρες που έμενα άναυδος από το πόσο εξοργιστικά σνομπ μπορούσε να γίνει σειρά, ταυτόχρονα θαυμάζοντάς τη για την ευρύτητα και την προκλητικότητα των θεματικών που επέλεγε να εξερευνήσει. Και μιλώντας για εξοργιστικά πράγματα, δε γίνεται φυσικά να ξεχάσω σε αυτό το μίνι ταξίδι στο δρόμο των αναμνήσεων, αυτού του απολαυστικά trashy και ενοχλητικού τραγουδιού τίτλων αρχής, και πάνω απ'όλα της όλης ύπαρξης της Jenny της Mia Kirschner, τον αποκρουστικό χαρακτήρα που έκανε όοοολους τους αποκρουστικούς χαρακτήρες στην ιστορία της TV να θυμίζουν την Willow Rosenberg.

Το οποίο είναι πολύ συνεπές με το πώς η σειρά έκλεισε τον κύκλο ζωής της, παραμένοντας ως το τέλος αδιάφορη απέναντι σε εκκλήσεις για κομφορμισμό σε κάτι που να μοιάζει έστω με συνετό storytelling. Έτσι, στην τελευταία σκηνή της σειράς, κι έπειτα από έναν ολόκληρο κύκλο στημένο γύρω από την έρευνα -της Lucy Lawless!- γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Jenny...



...το πλήρες καστ της σειράς παρελαύνει αργά και ποζαριστά και με ανεμισμένα μαλλιά μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, υπό τις νότες (κι όχι τις λέξεις) του κομματιού των τίτλων αρχής, για να οδηγηθούμε στο κλείσιμο δίχως ποτέ να μάθουμε ποιος σκότωσε την Jenny!

Προφανώς δεν είναι κάτι που ξαφνικά με ένοιαζε να μάθω, αλλά καθώς για αυτά τα 60 λεπτά έφερνα στο μυαλό μου μικρές στιγμές που αγάπησα (ή που αγαπούσα να μισώ) σε αυτή την controversial (αν ποτέ υπήρξε μία τέτοια) σειρά, συνειδητοποίησα πως δε θα υπήρχε πιο συνεπής τρόπος για να μας αποχαιρετήσει. Οτιδήποτε λιγότερο από μια πράξη εξοργιστικά προσβλητική προς το κοινό, όσο και απενοχοποιημένα trashy, θα με απογοήτευε.

(Aυτό ή, όπως λέει το afterellen, "Lame, Lacking, Legacy-Tarnishing." Που υποθέτω θα μπορούσε να σημαίνει το ίδιο πράγμα.)

So long, 'The L Word'. Αν έλεγα πως θα μου λείψεις θα ήμουν ψεύτης, αλλά αν δε σε ευχαριστούσα για τις αναμνήσεις θα ήμουν κάτι χειρότερo: αγνώμων.


.

5 σχόλια:

  1. Άστα να παν' στο διάολο- αυτό κατά τη γνώμη μου συνοψίζει τη σειρά. Η οποία ξεκίνησε ως πολλά υποσχόμενη, συνέχισε ως ιδανική θέαση στο mute/fast forward και κατέληξε μια σερνάμενη γελοιότητα. Oh well, οι (πολλές) ωραίες γκόμενες δεν φέρνουν την άνοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Epitelous hr8e to telos tou!!! Kati pou safgestata eprepe na eixe eginei edw kai polu kairo..Kai 8a eixe ginei an den eixe thle8eash apo thn glbt koinothta pou to eblepe mono kai mono epeidh thn aforouse..Kati san to QAF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η 1η σεζόν ήταν εξαιρετική. Από εκεί και πέρα κούρασε. Ομως, είχε κάτι που σε έκανε να θέλεις να την δεις.

    Και βέβαια, γυναικάρες, σαν την Karina Lombard, την Sarah Shahi, την Mia Kirshner και τόσες άλλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kati san to QAF
    Το οποίο υπήρξε ποτέ του όσο απολαυστικά random ήταν στα κέφια του το The L Word; Γιατί μου φαινόταν απλά κακό, κι επιπλέον δεν είχε καν όμορφες γυναίκες να φιλιούνται μεταξύ τους, το οποίο πάντα βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάλια μαύρα...όπως εξάλλου περίμενα να είναι. Ακόμη και το hotness των ηθοποιών δεν ήταν αρκετό για να ξεπεραστεί η ξενέρα του L Word και ούτε βέβαια τα 888 κιλά ινδικό που έφαγα για να αντέξω το φινάλε! LGBT representation, my arse. Oύτε καν αξιοπρεπές ως σαπούνι τύπου Grey's δεν υπήρξε. I am so glad it's over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή