η πρωταπριλιά φέτος πέθανε


Σοβαρά τώρα, τέτοια μέρα είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να μην είναι fake; Κι όμως. Σκέτη αποτυχία η πρωταπριλιά φέτος!

Το θέμα είναι οτι σε συνδυασμό με τι δίκη του pirate bay που βγάζει ετυμηγορία σε λίγες μέρες και την controversial κίνηση του site να προσθέσει λειτουργία 'share on Facebook' για τα torrents του, η επικείμενη καταστροφή του πρώτου μεγάλου μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού εντείνει την πίεση γύρω από το Ίντερνετ γενικώς και αορίστως. Όσο κι αν με διασκεδάζει που η Fox έφαγε τα μούτρα της (με τις αηδίες που ξερνάει πάνω μας με αξιοθαύμαστη συνέπεια εδώ και χρόνια), το όλο θέμα προκαλεί κάποιον σκεπτικισμό. Αργά η γρήγορα η βιομηχανία θα καταλάβει οτι πρόκειται για αγώνα που δε μπορεί να κερδίσει, το θέμα είναι τι θα έχει συμβεί μέχρι τότε.

This one should be interesting.

.

3 σχόλια:

  1. Ίσως τελικά καταλάβουν ότι το προϊόν τους αν και εξαιρετικά δημοφιλές είναι επίσης και πολύ ακριβό. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Το τσάμπα πάντα είναι δελεαστικό αλλά εάν οι τιμές είναι ανταγωνιστικές τότε τα ποσοστά πειρατείας σίγουρα θα μειωθούν. Και φυσικά χωρίς τους χαζούς περιορισμούς σε συγκεκριμένες συσκευές και DRM προστασία… γιατί στην τελική τσάμπα κόπος, όλα σπάνε.

    Βλέπουμε κάποιες σημαντικές κινήσεις στον χώρο του τηλεοπτικού προϊόντος τον τελευταίο καιρό αλλά και αυτό το λίγο με τον ακόμα πιο χαζό περιορισμό για χώρες εκτός US. Οι πρακτικές τους είναι όλο και πιο αναποτελεσματικές όσο και εκνευριστικές. Και επιτέλους ας δούμε και γρήγορη προώθηση αυτών των προϊόντων με υπότιτλους σε άλλες γλώσσες. Πως γίνετε να το καταφέρνουν ερασιτεχνικές ομάδες μεταφραστών σε λίγες ώρες και να παίρνει μήνες σε εταιρίες μεγαθήρια; Δεν γίνετε… είναι θέμα επιλογών, των ίδιων που τους φέρανε σε αυτή τη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί σου. Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με το πληρώνω για τα πράγματα που νιώθω πως το αξίζουν (memo προς τα στούντιο: παράγετε καλύτερα προϊόντα!), και πιστεύω πως η πλειοψηφία του κοινού σε παρόμοια λογική λειτουργεί. Και πραγματάκια αγοράζω από το iTunes, και από το Hulu βλέπω πολλές φορές αντί να κατεβάσω κάτι, και DVD ψωνίζω.

    Τελοσπάντων θα πρέπει να καταλάβουν λίγο το αδιέξοδο αυτής της μάχης και να κοιτάξουν να δουν πώς θα χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ υπέρ τους. Το Γκραν Τορίνο του Ιστγουντ είχε διαρρεύσει πριν την έξοδό του επίσης, και έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας του Κλιντ. Αν το Γούλβεριν πατώσει θα είναι επειδή θα του βγει κακό word of mouth, όχι επειδή θα το δουν τώρα 50,000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 40,000 θα πάνε να το ξαναδούνε σε αίθουσα άμα τους αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή