Chuck 2x20 'Chuck Versus the First Kill'


Γιατί δεν εφαρμόζει το 'Morgan' απέναντι στο NBC o Chuck;

Προσπερνώντας την ιδιοφυία της φονικής κίνησης του Morgan, που ο Chuck με τόσο επιτυχία εφάρμοσε δύο φορές στο επεισόδιο, ας πούμε δυο λόγια για τα υπόλοιπα που έγιναν σε αυτή την ώρα, που στήνει μια ενδιαφέρουσα κατάσταση ενόψει των δύο τελευταίων επεισοδίων.

Καταρχάς, Jordana Brewster. Συμβαίνει αυτό το περίεργο πράγμα με αυτή την τύπισσα, όπου είμαι ανίκανος να μην παρακολουθήσω το οτιδήποτε στο οποίο πρωταγωνιστεί. (Σοβαρά τώρα, το D.E.B.S.; Best thing ever.) It's a thing, sue me. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι κι εγώ θα την εμπιστευόμουνα. Go Chuck!

Aλλά προσπερνώντας για λίγο την Jill-- όχι, μισό, ας μην το κάνουμε αυτό ακόμα. Με την spy ex να αλωνίζει τώρα ελεύθερη (στην τρανή παράδοση του Alias όπου ποτέ κανείς δε μπορούσε να μείνει α) νεκρός ή β) φυλακισμένος) έχω έναν ακόμα λόγο να θέλω να ανανεωθεί η σειρά για 3η σεζόν. Τι, μόνο ο Bryce θα επιστρέφει αιωνίως για να μπαίνει ανάμεσα στον Chuck και τη Sarah; Για πάμε!

Ναι, είμαι έτοιμος τώρα. Η εμπιστοσύνη ήταν το major theme του επεισοδίου, για όποιον δεν το κατάλαβε, το οποίο και μου άρεσε ως ιδέα σε αυτό το σημείο, και εκτελέστηκε με ωραίο τρόπο. Με το b-story του Buy More (και την σοκαριστική, πρέπει να πω, ανατροπή του!) να βάζει ακόμα περισσότερα ερωτηματικά στο κυρίως στόρι, και το κατά πόσο η Jill θα κοίταγε τον εαυτό της ή θα βοηθούσε τον Chuck. Κι ενώ αυτή το πέρασε το τεστ, εξ ου και η απελευθέρωσή της, θα έβαζα εξίσου μεγάλο βαθμό στη Sarah αν δεν δίσταζε τόοοοσο πολύ να πει στον Chuck την αλήθεια κι αφού εκείνος της είχε κάνει την ψυχή κουρέλι με όλα αυτά τα "Ήξερα οτι μπορούσα να σε εμπιστευτώ" και "Ευτυχώς εσύ δε θα μου έκανε ποτέ κάτι τέτοιο" *χαμογελάκι*

Πρέπει να είσαι ο ΧΙΤΛΕΡ για να μην τουμπάρεις να πεις στον άλλον την αλήθεια, σε αυτό το σημείο.

Αλλά, η ουσία είναι οτι το έκανε, κι έτσι τώρα οι δυο τους τρέχουν σαν φυγάδες προς... τι; Θα δείξει. Αρχικά θα ψάξουν να ελευθερώσουν τον Scott Bakula, φαντάζομαι (θέλω repeat face-off με Chuck/Bakula/Chase!), αλλά το ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι το στοιχείο του Chuck/Sarah εναντίον Casey, που απλά για κάποιο λόγο με ενθουσιάζει. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί οτι ο Casey είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στη σειρά, και θα είχε δίκιο, προφανώς.

Στο μεταξύ ήταν απολύτως συνεπές το οτι ο Casey θα είχε φοβερά χαμηλό σκορ στο τεστ του Fulcrum που, ΟΚ, λίγο περισσότερες παραπομπές στον κομμουνιστικό εχθρό θα μπορούσε να έχει; Νομίζω όχι. Subtle! Την ίδια στιγμή, εξίσου τέλειο και συνεπές το οτι ο Chuck δε θα άφηνε τον John να 'αντιγράψει'. Κωμικός χρυσός οι δυο τους.

Πριν κλείσω, ένα τελευταίο: είμαι τόσο χαρούμενος που δεν χρειάστηκε να δούμε τις χρυσές σφαίρες του Ken Davitian αυτή τη φορά. Άλλη μία υποψηφιότητα για το μελλοντικό Best Chuck Guest Star poll!


.

5 σχόλια:

  1. Προσωπικά η όλη fulcrum μου κάνει περισσότερο σε terrorist corporation (τύπου alias και nikita) concept παρά σε συγκεκριμένη ιδεολογία, συν ότι η όλη φάση σε αυτό το επεισόδιο έλεγε fulcrum=church of scientology.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε, δεν αναφερόμουνα σε ιδεολογία κι εγώ, περισσότερο σε παραπομπές όπως η αισθητική και τα χρώματα της αφίσας τους, το 'comrades' κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, καλά, η... στυλιστική αυτή προσέγγιση δεν ειναι νέα. Δε νομιζω πως είμαι ο μόνος που το πρόσεξε με τον κατακόκκινο Intersect της Fulcrum.

    Το αγάπησα αυτό το επισόδειο. Και αγάπησα ακόμη περισσότερο τη σειρά. Αν κοπεί... μεγάαααααλη πίκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Emena me xalase auto me ton "kokkino" ex8ro pou les,aristerwn pepoi8hsewn gar k eixa peistei oti h fulcrum htan kapoia neota3ititikh organwsh...Amerikanakia g**wto!!!
    To epeisodio pantws eixe poly fash!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιοφυής pop culture αναφορά του επεισοδίου: Το κουβάλημα ενός νεκρού Μπέρνι εξω απο την οικογενειακή συγκέντρωση χωρίς κανείς να πάρει πρέφα. To show λατρεύει τα 80's και εγώ εκείνο το weekend...

    ΑπάντησηΔιαγραφή