Chuck 2x21 'Chuck Versus the Colonel'


Αυτό δεν είναι το series finale.

Kι όμως. Αν η συλλογική κραυγή αγωνίας του ίντερνετ αποβεί μάταιη και το NBC κόψει τη σειρά για να ρυπάνει τα airwaves με 5 ώρες Jay Leno τη βδομάδα, αυτό το επεισόδιο μπορεί στο μυαλό μας να παίζει το ρόλο του series finale. Μετρήστε:

Ο Chuck αφήνει τα αισθήματά του για τη Sarah επιτέλους να ξεσπάσουν σε μια σκηνή υπέροχη και πολυαναμενόμενη. (Και αστεία χάρη στο σημείωμα του Morgan!) Ο Casey αφήνει να φανεί η πολύ μικρή και απλή επιθυμία του: τόσο καιρό ήθελε απλά ο Chuck και η Sarah να τον παίξουνε. Οι 3 τους βρίσκουν τον πατέρα του Chuck και τον απελευθερώνουν λίγο αφού αυτός έχει σβήσει το intersect από το μυαλό του γιου του, και λίγο πριν η CIA ισοπεδώσει το Fulcrum. O Devon αποδεικνύεται awesome κάτω από τις περιστάσεις, προστατεύει τον Chuck και το μυστικό του, και ετοιμάζεται να παντρευτεί την Ellie με την οικογένεια Bartowski περήφανα επανενωμένη.

Τέλειο, ε ; Yeah, right.

Προφανώς όλα θα πάνε κατά διαόλου στο φινάλε χάρη σε ένα cliffhanger της τελευταίας στιγμής με τον Ted Roard ακόμα ζωντανό και διψασμένο για εκδίκηση. (Μπορεί ο Arnold 'Kenny' Vosloo να είναι μακριά πίσω;) Περιμένω να δω με ποιον τρόπο οι Schwartz & Fedak θα πάρουν πίσω τις τεράστιες εξελίξεις του επεισοδίου (ή όσες απο αυτές) και πόσο πολύ θα τραβάμε τα μαλλιά μας με το season finale, που όπως είναι οι παίχτες τοποθετημένοι αυτή τη στιγμή, μπορεί να πάει τη σειρά εντελώς όπου νά'ναι.

Το ένα μου μεγάλο πρόβλημα μέσα στον γενικότερο χαλασμό του επεισοδίου (που σε ένα πολύ βασικό επίπεδο ήταν απολύτως καταιγιστικό και ικανοποιητικό) ήταν πως ανάμεσα στις αλεπάλληλες γροθιές storytelling δεν υπήρχε καθόλου χώρος για να αναπνεύσει οτιδήποτε από όλα αυτά. Αλλά φαντάζομαι το φινάλε για αυτό θα υπάρχει, no;

Απλώς μου φάνηκε περίεργο που για μία και μόνη φορά τα όσα συνέβαιναν στο Buy More (και στον Morgan, συγκεκριμένα) νομίζω είχαν μεγαλύτερο συναισθηματικό αντίκτυπο από το κυρίως στόρι του Chuck και της Sarah και του χαμένου πατέρα κτλ κτλ. Αλλά η σταδιακή συνειδητοποίηση του Morgan πως έχει φτάσει η ώρα να κυνηγήσει κάτι άλλο, μακριά από τα συνήθη κηρύγματα που επιχειρεί η σειρά (συνήθως προσωποποιημένα με την Ellie να κουνάει το δάχτυλο στον Chuck), ήταν γλυκό και εγκάρδιο ως εξέλιξη. Και η σκηνή που τα βροντάει μαζί με την Anna και αποχωρεί γυμνόστηθος (;!) με slow clapping στο background ήταν μακράν η καλύτερη του επεισοδίου-- imagine that!!

Ας ετοιμαστούμε για το χαλασμό της άλλης βδομάδας τώρα.


.

6 σχόλια:

  1. Chevy Chase, underground base κάτω από drive-in. Άλλη μία υπέροχη 80's αναφορά. Οι μόνοι που έλειπαν ήταν ο Sam Raimi και ο Joel Coen φρουροί στην είσοδο. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=Am08TULFUzU

    Morgan- Fredo Corleone, χα! Μακάρι να το είχαν τραβήξει μια-δυο σκηνές ακόμα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Cotsos:
    Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Και τον Bruce Davidson για guest star. Τώρα λέει οτι θα έχει και άλλο gasp στο γάμο, όπως και να έχει το περιμένουμε.

    [Και ίσως αν δεν γίνει τίποτα καμιά chuck d2dvd σειρά (Hey it worked for caprica!).]

    Πάντως αυτό το επεισόδιο ήταν gamechanging όντως για διάφορους λόγους. Για να "παίξει" ώς season finale και/ίσως να γυρίσει το chuck σε ενα απλώς comedy/spy series (με το να φύγει το buy more απο την μέση, ίσως μια ιστορία ανα τόσο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά και την αποχώρηση Morgan θα μπορούσα κι εγώ να δω τη σειρά να λειτουργεί μακριά από το Buy More, σε κάποιο άλλο setting. (Χαβάη;) Θα μειώνανε και το κόστος έτσι, κουρεύοντας castmembers.

    By the way η αγαπημένη μου αναφορά του επεισοδίου ήταν το 'Can you dig it?' του Chase, από τους Warriors. Awesome!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααααχ, οι γλουτοί της Yvonne....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Well ο Morgan θα είναι και στο επόμενο επεισόδιο (BTW, αν δείτε στο imdb το Buy More υπάρχει σαν διαφορετικό show, με την ονομασία... "Buy More").

    Πάντως η προοπτική των rogue fulcrum intercept-ors δεν μου αρέσει πολύ, μου θυμίζει smallville τους Κρυπτονιανούς.

    Τώρα το επόμενο θα έχει: Fairchild, Boxleightner, Chase, Bakula μαζί με το υπόλοιπο Cast... θα ξεπεταχτεί και ο Vosloo αραγες;

    Και ώς τελευταίο fanboy request, είπαν οτι ο Leno θα ακυρωθεί μέχρι το Νοέμβριο και θα τον αντικαταστήσει η Yvonne τρώγοντας σάντουιτς ή παγωτό για μια ώρα καθε εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή