Lost 5x12 'Dead Is Dead'

(H φωτό είναι μια ευγενική χορηγία.)

Tribal Council.

Οπότε ο Ben γύρισε στο νησί ελπίζοντας πως δεν το έχει θυμώσει, και για να βεβαιωθεί πάει να κριθεί από τον Smokezilla. Μόνο που στην πραγματικότητα αυτό που θέλει είναι απλά συγχώρεση που άφησε την Alex να πεθάνει, κατόπιν επιφοίτησης που του ήρθε όταν πήγε να σκοτώσει την Penny και είδε τον μικρό Charlie να τη φωνάζει. Έφαγε τις φάπες του από τον super-Desmond (woohoo!!) και μάλλον ψιλοσιχάθηκε την όλη του ύπαρξη, εξ ου και η συγγνώμη που είπε στη Sun να ζητήσει από τον Desmond εκ μέρους του.

Το πρόβλημα ήταν πως η 'αθώωση' που περίμενε ή ήλπιζε να λάβει, κατέληξε στη διαταγή εκ της διευθύνσεως να ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις διαταγές του Bald One. Ουπς. H όλη διαδικασία βέβαια ήταν uber-lame με το previously on Ben να του εμφανίζεται στην οθόνη καπνού, αλλά τι να κάνεις, πρέπει να τα εξηγήσεις και στην Σούλα. Και επειδή δε θυμάμαι κιόλας, είναι αυτή η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ο Smokezilla ως μέσο απόδοσης δικαιοσύνης, ως ο Κριτής του νησιού;

Λοιπόν, επειδή τελειώσε το επεισόδιο και εν τέλει νιώθω πως συνέβησαν πάρα πολύ λιγότερα από όσα νομίσαμε (εγώ, τουλάχιστον) αρχικά οτι συνέβησαν, να ορμήξω κατευθείαν σε μια θεωρία, που δένει με όλα τα Widmore-era flashbacks του Ben στο νησί. Στη γνωστή πλέον Time Loop theory που είχε ποσταριστεί εδώ πριν κάμποσες βδομάδες κι από τότε φυλάμε ευλαβικά κάτω από το κρεβάτι μας και καρατσεκάρουμε κάθε φορά που παίζεται νέο επεισόδιο, ένα κεντρικό point ήταν οτι η 'μοίρα' του νησιού είναι να καταστραφεί, από την Alex κιόλας.

Το οποίο δένει τέλεια με την εμμονή του Widmore για δολοφονία της Rousseau, με έναν Terminator-sent-back-to-kill-Sarah-Connor τρόπο. Να υποθέσουμε οτι ο μετέπειτα θάνατος της Alex λοιπόν όχι μόνο δεν προκλήθηκε από την άρνηση του Ben να παραδοθεί, αλλά ήταν πλήρως προσχεδιασμένος από τον Widmore όταν έστελνε τον Keamy στο νησί;

Από το υπόλοιπο επεισόδιο, αγνοώ οτιδήποτε είχε να κάνει με την Sun και τον Locke γιατί βαρέθηκα τη ζωή και ξυπνήστε με όταν συμβεί όντως κάτι με αυτούς. Ειδικά ο Locke απλά στεκόταν επιβλητικά καθ'όλη τη διάρκεια-- το πιάσαμε, μεγάλε, χαλάρωσε τώρα. Αλλά θα σταθώ για μια στιγμή στην τύπισσα που είχε συλλάβει τον Sayid (το όνομα είναι κάτι σε Ileana; Βιάζομαι για να κοιτάω τώρα), η οποία... huh;

Σήκωσε όπλο στον Lapides, τον ρώτησε κάτι για ένα άγαλμα, που υποθέτουμε φυσικά ότι ήταν Το άγαλμα, εκείνος φυσιολογικά δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει, και ύπνοι. Τι εννοούσε η ποιήτρια; Τι ήταν κάτω από το άγαλμα; Και τι ξέρει αυτή γι'αυτό; Μπορεί η παρουσία της στο νησί να μην είναι τυχαία; Και μιλώντας για το άγαλμα, τα μάτια μου έκαναν πουλάκια ή όντως το είδε να του επιτίθεται ο Smokezilla στα αιγυπτιακά ιερογλυφικά που βρήκε ο Ben κάτω στον Ναό της Κρίσης; The plot thickens. Κι άλλο. Urgh.

(Σε αυτό το σημείο να δηλώσω ευθέως οτι επισήμως πλέον, δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει στο 'παρόν'. Δεν καταλαβαίνω καν πώς γίνεται αυτό να υπάρχει.)

Και με αυτές τις συμπυκνωμένες απορίες κι εντυπώσεις, πάω να ξεραθώ. Αν ονειρευτώ τίποτα που ξέχασα, θα το συμπληρώσω το πρωί.


.

8 σχόλια:

  1. ΟΚ νομίζω πως ήταν ένα γαμάτο επεισόδιο γιατί τα είχε όλα... δράση, αγωνία και φυσικά αποκαλύψεις! Γιατί είναι άλλο να υποψιάζεσαι κάτι κι άλλο να το βλέπεις να εκτυλίσσεται. Γιατί μάθαμε ότι ο Widmore ήταν αρχηγός των others από τότε που ήταν παλικαρόπουλο, υπηρέτης και αυτός του Jacob και εξορίστηκε από το νησί όχι από τον Ben αλλά από τους ίδιους του τους ανθρώπους, επειδή ''he broke the rules'' κάνοντας παιδί με κάποια εκτός νησιού. Επίσης ότι ήθελε να γυρίσει ο ίδιος πίσω στο νησί αλλά το ίδιο δεν τον άφηνε... κι έχει σημασία γιατί άφησε τον Ben να γυρίσει; Όπως φάνηκε για να υπακούει και να ακολουθεί τον νέο chosen one, αλλά, διάολε, όλοι ξέρουμε ότι δεν θα το κάνει!!! Και εκείνη τη στιγμή θα την απολαύσω όταν θα έρθει η πραγματική τιμωρία από το ''the monster''!!! Γιατί εδώ μου κάθεται ο τύπος...

    Επίσης για το smoke monster, που αποτελεί τον Κριτή και τον Δικαστή του νησιού. Έκανε στον Ben αυτό ακριβώς που είχε κάνει και στον mr. Eco, του θύμισε εικόνες από τη ζωή του. Απ' ότι φαίνεται αυτό που κάνει είναι ένα scan στη ζωή κάποιου και αποφαίνεται αν είναι καλός ή κακός για να αποφασίσει αν τον σκοτώσει ή αν τον αφήσει να ζήσει. Πάντα με τα δικά του σταθμά όμως, γιατί σύμφωνα με τον Smokezilla τη γλιτώνεις αν έχεις σκοτώσει την κόρη σου, αλλά δε θα πας μακριά αν δεν υπακούσεις στον John Locke!!!

    Αλήθεια, αυτός πως ξέρει τόσα πολλά για το νησί;;; Και πόσο περίεργο είναι που όλοι, από τον Ben και τον Widmore μέχρι τον Ethan μεγαλώνουν και ο Richard παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο; Κι επίσης, από ότι θυμάμαι ο Ben ήταν μέλος της Dharma και δούλευε μέσα από αυτή για τους others, όταν τους έριξαν το αέριο και τους ξέκαναν. Μάλιστα σε εκείνο το επεισόδιο που ήταν και το πρώτο flashback του, θυμάμαι που μεγάλωνε στην Dharma μαζί με το κοριτσάκι που έκαναν μαζί κούνιες, που του έκανε δώρο στα γενέθλιά του κλπ. Όλοι το θυμόμαστε... Άρα;;; Τι έγινε; μήπως η έλευση των Ο6 στο νησί άλλαξε το παρελθόν και τα γεγονότα όπως συνέβησαν; Αυτό όμως έχουμε δει ότι δεν γίνεται, όπως φάνηκε με τον Jin που γνώρισε την ομάδα της Rousseau. Καλά θα κάνει η σειρά να δώσει κάποια εξήγηση σχετικά με αυτό.

    Αναφορικά με τα στοιχεία του post....

    είναι αυτή η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ο Smokezilla ως μέσο απόδοσης δικαιοσύνης, ως ο Κριτής του νησιού;

    Είναι η δεύτερη φορά μετά την πρώτη όπου ξεπάστρεψε τον mr. Eco στην 3η σαιζόν, κάτι που δένει με εκείνο το επεισόδιο με τις τόσες θρησκευτικές αναφορές που τόσο περίεργο μου είχε φανεί τότε. Το γιατί βέβαια παραμένει ακόμη ένα ερωτηματικό... έκρινε ότι ήταν ένας τόσο κακός άνθρωπος; Πάντως από ότι θυμάμαι του είχε δώσει την ευκαιρία να εξομολογηθεί και να ζητήσει άφεση αλλά όταν δεν το έκανε είδε το άλλο πρόσωπο του Smokezilla.


    Στη γνωστή πλέον Time Loop theory ... ένα κεντρικό point ήταν οτι η 'μοίρα' του νησιού είναι να καταστραφεί, από την Alex κιόλας.

    I beg your pardon???


    Το οποίο δένει τέλεια με την εμμονή του Widmore για δολοφονία της Rousseau

    Ο Widmore όμως δεν ήξερε καν ότι η γαλλίδα έκανε παιδί. Απλώς υποθέτω ότι δεν ήθελαν να την έχουν μέσα στα πόδια τους να τριγυρνάει στο νησί και μάλιστα οπλισμένη, εκεί όπου ήταν τα δικά τους λημέρια.


    Τι εννοούσε η ποιήτρια; Τι ήταν κάτω από το άγαλμα; Και τι ξέρει αυτή γι'αυτό;

    Ε;;; Επειδή αυτό ήταν όντως περίεργο και τελείως άσχετο (!!!), μπορώ μόνο να δεχτώ αυτό που λες, ότι η τύπισσα μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στο νησί... μάλιστα είχε μαζί στην πτήση τους ανθρώπους της και αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που ήθελε να μπει στη συγκεκριμένη πτήση. Και μου 'ρχεται στο μυαλό η σκηνή με κάτι κομάντος ντυμένους στα μαύρα να πυροβολούν τους Sawyer, Juliet, Locke και όλη την τρελοπαρέα όταν έκαναν βαρκάδα σε μια φλασιά του νησιού στο μακρινό μέλλον.


    Και μιλώντας για το άγαλμα, τα μάτια μου έκαναν πουλάκια ή όντως το είδε να του επιτίθεται ο Smokezilla στα αιγυπτιακά ιερογλυφικά που βρήκε ο Ben κάτω στον Ναό της Κρίσης;

    Νομίζω πως ήταν κάποια θεότητα ή υπηρέτης του θεού στο όνομα του οποίου είχε χτιστεί και το άγαλμα, αλλά αυτό θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειώς λάθος για μένα δραματουργικά οι σειρά με την οποία είδαμε τις σκηνές στο επεισόδιο.
    Γαμώ τη Σούλα... :P
    Έχουμε τη σκηνή με τη Rousseau και την Alex που ξέρουμε πάνω κάτω τι έγινε αλλά δεν είναι και το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας, και τη σκηνή στη βάρκα που την περιμένουμε πώς και πώς εδώ και 6-7 επεισόδια. Από τη στιγμή που έδειξαν πρώτα τη σκηνή με την Alex ήταν προφανές τι θα γινόταν με την Penny και το παιδί. Γιατί να μην τα δείξουν ανάποδα γαμώτο??
    Φαντάζεστε να ξεκινούσε το επεισόδιο με τον Ben στο λιμάνι και να λέει στον Whidomore "πάω να σκοτώσω την κόρη σου"?? Σήμα "LOST" και όλοι καρφωμένοι στην οθόνη. Και αργότερα θα βλέπαμε γιατί τελικά δεν την σκότωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 θεωρίες έχω για το lost: η μία είναι ότι είναι όλοι πεθαμένοι. Τα στατιστικά λένε ότι δεν επιβιώνεις από αεροπορικό. Αλλά δεν μπορώ να την υποστηρίξω και πολύ. Η άλλη είναι ότι όλοι είναι Others και ότι έφυγαν, αφού τους πήγαν στον ναό για να ξεχάσουν, και γυρνάνε πίσω αενάως. Ότι δλδ έπρεπε να είναι στην πτήση 815 και το destiny τους οδήγησε σε αυτή. Αυτή η θεωρία μου με πείθει περισσότερο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το Lost είναι αμερικανιά. Γιατί να μη θυμίζει λίγο το memento?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θέλω να κάνω ένα Ναο για να προσκυνώ τον dark tyler!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον επεισόδιο όπως σχεδόν όλα σε αυτή τη season αλλά με τέτοιου επίπεδου αποκαλύψεις και τόσο γρήγορης πλοκής (για τα δεδομένα τουλάχιστον του Lost) θα περίμενα μεγαλύτερες συγκινήσεις. Γαμώ τη σούλα; LOL!

    Ο Widmore έφυγε από το νησί όχι γιατί απέτυχε με την Rousseau αλλά γιατί είχε μωρό με κάποια εκτός νησιού και ο Ben ενώ έφυγε από το νησί μετά τον θάνατο της Alex, ίσως επειδή φοβόταν απλώς και αποφάσισε τελικά να γυρίσει για να ξαναπροσπαθήσει (;), αλλά τελικά ο Smokezilla το μόνο που είχε να πει ήταν έκανες μαλακία αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι να ακολουθήσεις τον μεγάλο (Locke). Αυτός είναι το νέο αφεντικό και έχει και το κατάλληλο attitude. Είναι όμως (αφεντικό); Αν το νησί ήταν άνθρωπος τότε όλοι αυτοί θα ήταν τα πρωτοπαλίκαρά του για τις βρόμικες δουλειές. Το νησί δεν έχει κάποια ηθική… είναι θέμα επιβίωσης. Όλοι είναι αναλώσιμοι προκειμένου να πετύχει το σκοπό του και μέσα σε αυτό περιλαμβάνετε η επιβίωσή του και μόνο όταν πας αντίθετα σε αυτό είσαι ο κακός. Αυτό προκύπτει μέχρι στιγμής.

    Τι εννοούσε η ποιήτρια; Τι ήταν κάτω από το άγαλμα;
    Αυτό και αν ήταν πασάρισμα για το επόμενο…

    @dark tyler
    Στη γνωστή πλέον Time Loop theory που είχε ποσταριστεί εδώ πριν κάμποσες βδομάδες […] η 'μοίρα' του νησιού είναι να καταστραφεί, από την Alex κιόλας.

    Εξήγησε το λίγο αν μπορείς βρε Tyler.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με απογοήτευσε λίγο το επεισόδιο. Πήραμε πολλές πληροφορίες, αλλά, δεν ξέρω, ήταν κάπως άσχημα δομημένο. Τα flashbacks όντως σε λάθος σειρά, όπως είπε κάποιος παραπάνω, το τέλος εντελώς cheesy και τα CGI εντελώς lame. Οχι ότι τα εφέ ήταν ποτέ και πρώτης ποιότητας, βέβαια.
    Μου άρεσε πολύ, όμως, η αλλαγή ρόλων που βλέπουμε σ' αυτή τη season. Όπως στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Sawyer έγινε Jack των πρώτων season που προσπαθούσε να σώσει τους πάντες και ο Jack έγινε Sawyer και απλά καθόταν στο σπιτάκι του, φτιάχνοντας το σαντουιτσάκι του, έτσι κι εδώ ο Locke έγινε Ben, ο σοφός του νησιού, που έχει τις απαντήσεις και τραβολογάει τον ανήξερο Ben πάνω κάτω στο νησί.
    Για την Ilana: δε σας θύμισε εκείνη την ερώτηση που έκανε κάποτε ο Desmond στο hatch για το χιονάνθρωπο; Μάλλον είναι code, έτσι; Οπότε η απάντηση δεν έχει και τόση σημασία. Πιστεύω πως ο Widmore δε θα έχανε την ευκαιρία να βάλει δικούς του ανθρώπους στο αεροπλάνο. Τώρα το τι θα κάνουν στο νησί, είναι άλλο θέμα. Μπορεί να προετοιμάσουν την άφιξη του και στην επόμενη season να έρθει κι αυτός στο νησί παρέα με το γαμπρούλη του!
    Απάντηση στον Greg: νομίζω πως όταν Ben έκλεψε την Alex, το purge δεν είχε γίνει ακόμη. Ο Ben ζούσε ακόμη με τη Dharma,ίσως απλά τα βράδια έπαιρνε τον Ethan και πηγαίνανε μια βόλτα στο Hostile's camp.
    Τέλος, ευτυχώς η οικογένεια Hume ζει και βασιλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την Time Loop theory, αναφέρομαι σε αυτό εδώ το λινκ που είχε ποστάρει ο konstantinos στο ποστ για το 'LaFleur'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2 endexomena yparxoun gia thn Ilanna:H einai praktoras tou Widmore k h ataka ths einai syn8hmatiko anagnwrishs meta3y twn synergwn ths h (k to 8ewrw poly pi8ano) to smoke monster ekane ta magika tou opws sthn omada ths Danielle...

    ΑπάντησηΔιαγραφή