FinaleWatch: House


Προφανώς έχω χάσει κάποια πράγματα στο β' μισό της σεζόν, αλλά φινάλε είναι αυτό, να το προσπεράσεις δε γίνεται. Δυο γραμμές μετά το αλμα.

Είχα δει στο τρέξιμο το προηγούμενο επεισόδιο γιατί είχε λυσσάξει το ίντερνετ οτι κάτι γίνεται με τον House και την Cuddy, και μου είχε φανεί φρικτό, και τώρα φαντάζομαι καταλαβαίνουμε το γιατί: υποτίθεται πως έπρεπε να φανεί φρικτό. Η ιδέα ενός επεισοδίου fake-out είναι σπάνια και πρέπει να κουβαλάς ένα σετάκι balls για να το κάνεις πράξη, οπότε γι'αυτό και μόνο δίνω πόντους στον Shore και την ομάδα του.

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτιαυτός καθ'εαυτός ο τρόπος της αποκάλυψης (και το όσο-γίνεται-πιο-τελευταία-στιγμή timing της) με έκαναν να αντιδράσω με άσχημο τρόπο. Δεν ένιωσα να με κοροϊδεύει κανείς, που είναι το χειρότερο με τις ανατροπές, ούτε ένιωσα πως δεν προσέθετε κάτι η δομή της ιστορίας. Αλλά πήγε πολύ μακριά, και νιώθω πως έχω δει το ίδιο πράγμα 300 φορές από τη σειράς και έλεος κιόλας. (Δείτε κι αυτό, επίσης. Θα πρόσθετα παρόμοιο προβληματισμό και για τους γάμους, αλλά πάσο, ήταν long-time coming αυτός εδώ, και χάρηκα για τα παιδιά που τα έχει ξεχάσει κιόλας το show.)

Ακόμα κι αυτό που tease-άρει στο τέλος το έχουμε ξαναζήσει. Την προηγούμενη φορά κάποιος είχε πυροβολήσει τον House, δυο επεισόδια μετά έτρεχε στο πάρκο, και στο τρίτο ήταν ο γνωστός του εαυτός. Για να είμαι δίκαιος, το στάτους της σειράς δεν επανέρχεται πάντα στο κβο του (μύστης των γλωσσικών γρίφων, χαιρετώ σας), οπότε όπως συνήθως θα έχω μεγάλη περιέργεια να δω πού θα πάει από εδώ και έπειτα.

Στην πραγματικότητα νιώθω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στην 3η σεζόν είχα μισο-εγκαταλείψει στο β' μισό της χρονιάς, είδα το φινάλε από υποχρέωση, το βρήκα σαχλό, αλλά ενδιαφέρον το μέρος όπου άφηνε τη σειρά. Και βουαλά, η 4η σεζόν αριστούργημα. Τα ίδια ακριβώς και φέτος, οπότε δε θα εκπλαγώ καθόλου αν το Νοέμβριο γράφω πάλι τα καλύτερα για τη σειρά.

Ως τότε, happy rehab, Dr. House. Σκέψεις;


.

5 σχόλια:

  1. Κρίμα που δεν έγραψες κάτι για το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν, το υπέροχο 522. Κατά τ'άλλα εμένα μου άρεσαν και τα τελευταία δυο, όχι ότι σώζεται αυτός ο μέτριος κύκλος με μερικά καλά επεισόδια στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το είχα δει, αλλά αν αξίζει μπορώ να το δω και ανεξαρτήτως, φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε' οχι και θελει μπαλλς για να κανεις ενα fake επεισοδιο, εδω ειχαμε ολοκληρη fake -dream- season με τον Bobby Ewing :D 25 χρονια πριν.

    Απροπο, παλι δεν ειχαμε fake επεισοδιο οταν ειχαν πυροβολησει το House? Μηπως επαναλαμβανομαστε λιγουλακι κε Δημιουργε της σειρας?

    Ασε πια με αυτο το τρυκ, "επιτελους οι πρωταγωνιστες το κανουν αλλα να, ξερετε? δε το κανανε στα αληθεια".
    Εκει δειχνει τα "μπαλλς" του ο δημιουργος. Οχι προσπαθωντας να τους ευχαρηστησει ολους, αλλα επιλεγοντας μια ροτα: οκ Καντυ και Χαους τα φτιαχνουνε ή οχι δε τα φτιαχνουμε.
    Οχι να κοροιδευουμε με ...παρολιγον ερωτα... μπας και ικανοποιησουμε ενα μερος των θεατων μας. Φτηνο, παλιο, παρωχημενο.

    Αυτη η σειρα, νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα ειναι σε λουπα, βλεπεις τα ιδια πραγματα με μικρουλες διαφορες. Εαν δεν ηταν ο Laurie δε θα την εβλεπα. Μονο για αυτον πια. Αλλα για ποσο?

    Τι να πεις ομως απο μια σειρα, που σκοτωσε τη καλυτερη νεα προσθηκη χατακτηρα (Αμπερ) για να μας πρηξει μετα με την ανοστη και αγευστη γκομενα "ειμαι η πιο hot στη λιστα του Maxim" 13.

    ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να διαφωνώ με το γενικότερο σχόλιό σου (προφανώς κιόλας, από τη στιγμή που σχεδόν την έκοψα τη σειρά φέτος!), απλά να σχολιάσω οτι το αντίστοιχο παράδειγμα με το Dallas που αναφέρεις δεν είναι το ίδιο. Εκεί το έκαναν ένα χρόνο μετά για να γλιτώσουν από τη γωνία που είχαν γράψει τους εαυτούς τους, και θεωρείται ακόμα τρελό low point στα τηλεοπτικά χρονικά. Ενώ ο Shore αν μη τι άλλο το έκανε με σχέδιο.

    Από εκεί και μετά ναι, συμφωνώ απόλυτα οτι μοιάζει να έχει ξανακάνει το ίδιο πράγμα 100 φορές και ισχύει ο νόμος των diminshing returns φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Shore εχει αρχισει να μου θυμιζει "Heroes", δε ξερει τι να κανει με τη σειρα του. HEroes, σταματησα να το βλεπω μετα το 2ο επεισοδιο της 3ης σαιζον.

    Αληθεια τι ειναι "diminshing returns"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή