Περιμένοντας τον Γιατρό (*)

Εύχομαι καλή χρονιά και κυριότερα καλή δεκαετία σε όλους όσους υπομένουν ακόμα αυτό το μπλογκ (και στους υπόλοιπους, γιατί όχι). Εκτός του οτι μπαίνουμε στο 2010 που σαν αριθμός και μόνο γαμάει, ταυτόχρονα, hello, The Tens; Πόσο πιο κουλ όνομα μπορεί να έχει μια δεκαετία; Και όταν το ζήσαμε τόσο πολύ στα lame Zeroes, φανταστείτε πόσο πιο πολύ θα τα σπάσουμε στα TENS!

Τηλεοπτικά βέβαια θα είναι κομματάκι δύσκολο. Η δεκαετία που μένει πίσω ήταν αυτή που δίχως αμφιβολία θα καταγραφεί στην ιστορία ως η Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης, για λόγους που σκοπεύω να συζητηθούν και να εξεταστούν για τον επόμενο μήνα or so μέσα από αυτό το μπλογκ. Για αυτό το λόγο θα ανέβουν σταδιακά διάφορες λίστες, με κυριότερη όλων εκείνην με τα 50 shows των '00s. (Ένα περίεργο μπαστάρδεμα επιλογών με βάση ποιότητα, επιδραστικότητα και προσωπική αγάπη. Τα πιάσατε τα λεφτά σας.) Βγαίνουμε από ένα μήνα γεμάτο λίστες, παντού, όλη την ώρα, για κάθε πιθανό θέμα, και το τελευταίο που ήθελα ήταν να βιαστώ και να ξεπετάξω το όλο θέμα μέσα σε αυτό το χαοτικό Δεκέμβριο.

Τώρα, επειδή έχει τεθεί το θέμα κατά καιρούς από αναγνώστες, πόσοι θα ενδιαφέρονταν να βγάλουμε και κάτι σαν συγκεντρωτικό τοπ-10 (ή 20 ή όσο) σειρών των '00s από όσους θέλουν να δώσουν την ψήφο τους; Όχι τίποτα φοβερά μεγαλεπήβολο σαν την μπλογκοβίζιον προφανώς, αλλά περισσότερο στη λογική της ψηφοφορίας που έκανε ο Μανώλης για τα κόμικς. Όσοι ψήνονται να παίξουν ας το φωνάξουν από κάτω για να δούμε αν αξίζει τον κόπο.

(*) Κατά τα άλλα, περιμένουμε από λεπτό σε λεπτό τον θείο να μας φέρει το τέλος του Ten. Θα αφήσω άδειο ποστ για όποιον θέλει να σχολιάσει, και αύριο αναλυτικότερα θα πεταχτώ κι εγώ για μια γνώμη.

.

21 σχόλια:

  1. Πες μόνο τον αριθμό. 20 είναι πολλές και οι 10 θα είναι καλύτερες για να σκεφτεί και κανείς περισσότερο ή 20 και τέλος μιας και είναι έτοιμο και το σύστημα βαθμολόγησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκεπτικό πίσω από την 20άδα είναι οτι για να μπορείς να φτιάξεις μία σημαίνει οτι έχεις δει και κάτι τις παραπάνω. Από την άλλη στις 10 όντως το στίβεις και λίγο παραπάνω. Τείνω προς το πρώτο, ομολογώ, εκτός αν προτιμούν όλοι δεκάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως και να χει, να με υπολογίζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 ή 20 είμαι μέσα! Καλή χρονιά με περισσότερα posts... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. count me in, mr tyler.. maybe 20 are a lot αλλα με το συστημα βαθμολογιας πιστευω θα ημαστε ΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σόρρυ, το τέλος του 10 δεν περιμέναμε ή έχασα εγώ το μέτρημα; :|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Ναι, λέω όλη μέρα να το αλλάξω αλλά όλο βαριόμουν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμχμχμ, μέσα λέω, why not? Βέβαια θα λείπουν υπερβολικά πολλές γιατί τα αριστουργήματα μάλλον δεν τα έχω δει ακόμα, αλλά δε βαριέσαι... Θα χαρώ να χαλάσω τα αποτελέσματα της τελικής λίστας! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι 10 είναι λίγες. Hell, κι οι 20 λίγες είναι. :P Αλλά από top10 προτιμώ σίγουρα top20. Φυσικά μέσα κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά σε όλους!
    Θα συμφωνήσω κι εγώ με τις 20, μιας και έχω κάνει ήδη 10 (http://cinematv.wordpress.com/2009/12/03/best-tvseries-of-the-decade/)

    Μέχρι πότε λες να είναι η διορία; Θα ήθελα σε αυτή τη λίστα να συμπεριλάβω το bsg, χτες κατάφερα να τελειώσω τον 1ο κύκλο! Τα σπάει, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη χρονια!

    Λεω να βαλουμε ως μινιμουμ τις 10 και ως μαξιμουμ τις 20 :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ μέσα! Ειδικά για 20 γιατί με τις δέκα άφησα μια δυο αγαπημένες έξω. Προτείνω να μην είναι υποχρεωτικός ο αριθμός, όσες θέλει ο καθένας αλλά όχι πάνω από είκοσι, αλλιώς κάποιοι θα βάλουν σειρές που απλά είδαν αλλά δεν ευχαριστήθηκαν απλά για να γεμίσει η λίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mmmnai. Egw me ena proxeiro metrima exw 39 seires candidate, xwris na metraw oses den mou aresan katholou kai xwris na exw dei "megala" pragmata opws Sopranos, Rome, Six feet under, wired ktl.

    Opote to top20 einai must.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωράητ γκάηζ, θενκς για τα άμεσα responses, ας το κάνουμε και επίσημο. Θα ανεβάσω σχετικό πσοτ αργότερα απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή