Dollhouse: *thud*


Ο τίτλος του ποστ είναι κλεμμένος από το InstantTweet του whedonesque για το επεισόδιο, αλλά πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καταλληλότερο. Uber-spoilers μετά το άλμα.


Επειδή θέλω να ανεβάσω το ποστ πριν φύγω, και είναι κρίμα να φτάσουμε Κυριακή μεσημέρι χωρίς να υπάρχει τίποτα στο μπλογκ γι'αυτή την επεισοδιάρα, θα είμαι σύντομος δίνοντας πάσα στην ομήγυρη.

Το επεισόδιο του Tim Minear είχε αυτό το γνωστό πρόβλημα πολλών επεισοδίων αυτής της σεζόν (και πρόβλημα που παρουσίασε και το 'Omega' του ίδιου πέρυσι) οτι νιώθεις σχεδόν α βλέπεις το ψαλίδι του μοντάζ μπροστά σου να ξεσκίζει το επεισόδιο. Όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα και πολύ αποσπασματικά, είναι σαν περίληψη σχεδόν. Αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει, με 2 μόλις επεισόδια για να κλείσει μια από τις πιο περίπλοκες, πολυεπίπεδες και απαιτητικές μυθολογίες στην ιστορία της τηλεόρασης, προσωπικά το συγχωρώ απόλυτα και απλά αφήνω τη συγκλονιστική ιστορία να με παρασύρει.

Γιατί τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική απλά δε τη λες. Δεν έχω απόλυτα ξεκάθαρη στο μυαλό μου την ακολουθία των γεγονότων/αναμνήσεων από το 'Epitaph One', αλλά νομίζω πως έχουμε φτάσει πλέον δυο βήματα πριν την Αποκάλυψη και είμαι πολύ περίεργος να δω με ποιον τρόπο θα την αποτρέψουν οι ήρωες, και αν. Τα μικρά σοκ που φοβόμασταν οτι θα απουσίαζαν όταν λάβαμε πέρσι το καλοκαίρι μια cliff notes version όλου του μέλλοντος της σειράς, τελικά μια χαρά χωρούν στην αφήγηση, είτε μιλάμε για το ξύπνημα του Dominic είτε για τον πυροβολισμό της Bennett. (Δηλαδή wow.)

Αλλά αυτό που προφανώς θα ψοφάνε όλοι να συζητήσουν και να ξεκοκαλίσουν ως εκεί που δεν πάει, και εκείνο το μεγαλειώδες twist που όχι μόνο γυρνάει ολόκληρη τη σειρά τούμπα, αλλά και ξεσκίζει την υπόθεση πως μετά το 'Epitaph One' είχαμε δει όσα είχαμε να δούμε, είναι φυσικά η αποκάλυψη πως ο Boyd (O BOYD!!!) είναι πίσω από τη Rossum. Πίσω από τη Rossum, πίσω από το Dollhouse, πίσω από την ιδιαιτερότητα της Echo, πίσω από την φονική Claire Saunders, πίσω από όλα.

WHAT THE FUCK.

Αδυνατώ αυτή τη στιγμή να αφομοιώσω το μέγεθος αυτής της αποκάλυψης, η οποία είμαι σχετικά βέβαιος οτι σε δεύτερη θέαση της σειράς θα βγάζει απόλυτο νόημα, και η οποία φαντάζομαι θα εξερευνηθεί σε βάθος στο επόμενο, προτελευταίο επεισόδιο. Το οποίο λογικά και θα θέσει τους πάντες στη θέση που χρειάζεται ώστε να βρεθούμε στο μέλλον του E1, το οποίο έχει λίγο-πολύ ήδη αρχίσει να συμβαίνει. (Από το έρημο Dollhouse μέχρι τον Ambrose και τα πολλαπλά imprints του, κάτι στο οποίο η Adele εδώ αναφέρεται.)

Τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε στις περιόδους που η σειρά υπέφερε από αβεβαιότητα και έλλειψη κατεύθυνσης, πως ο Whedon δεν έχει ποτέ μα ποτέ απογοητεύσει όταν όλα φτάνουν στο τέλος. Και τώρα θα μας αφήσει πάλι να ευχόμαστε να μην είχε χαραμιστεί τόσος χρόνος σε ανοησίες.


.

13 σχόλια:

  1. 100% pure Joss :)

    Επειεδή φαντάζομαι θα γίνουν συγκρίσεις των δύο WTF moments της σειράς με αντίστοιχες άλλων σειρών του Whedon, ας μείνουμε μακρυά από spoilers γιατί ξέρω άτομα που διαβάζουν το blog και θα ξεκινήσουν να βλέπουν Buffy τώρα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το status του Tim Minear στο Facebook:

    When you have that many brunette girls with similar hairdos in an episode, it's best to have at least one put a bullet in another's brainpan. Just so Grandma stops going "Now which one is she again?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω πάντως κατά πόσο ηθελημένο είναι από τον Joss, ίσως και αυτό φταίει ως ένα βαθμό για την "αποτυχία" της σειράς, αλλά έχει καταφέρει να κάνει τη σειρά με την πιο αντιπαθητική πρωταγωνίστρια.
    Και αυτό η Dushku το έκανε καλά σε αυτό το επεισόδιο ως Caroline.
    Good guys, bad guys, ΚΑΝΕΙΣ δεν την χωνεύει.
    Άσε που και η Echo δεν μου λέει τίποτα και αυτή.
    More Summer-Acker παρακαλώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε σεις, αναρωτιέμαι: είδαμε πως ο Boyd είναι πίσω από την Rossum ή πως ο Boyd είναι κούκλα; Χμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι υπόλοιποι εντυπώνονται σε πολλές κούκλες, υποθέτω το ίδιο και ο αρχι-καρα-πρόεδρος, συνεπώς ο Boyd είναι μια κούκλα. Επίσης, πόσο εύκολα κάποιος τόσο σημαντικός θα αναλάμβανε ο ίδιος ένα ρόλο τόσο επικίνδυνο όσο κι αυτός του Boyd μέχρι τώρα; Θα ήταν καρατρυπάρα του κερατά, σεναριακώς, αν ο Boyd δεν είναι κούκλα.
    Η απόλυτα ουάου στιγμή, βέβαια, ήταν η μονομαχία στο Ελ Επισκευαστήριο σκληρών δίσκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "you know i always had a crush on you. even when i thought you were a dude"
    poor Topher...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της αποκάλυψης του Μεγάλου Κακού από το io9.

    Επιπλέον, ο writer καταλήγει σε ένα ολόσωστο point σχετικά με την υστεροφημία της σειράς: "I can't say it often enough — this is one of those shows that will become legendary once the whole thing is out on DVD and you can watch all 26 episodes in a week or two. The half a dozen really bad episodes are going to fall into proportion, as part of a greater overall design."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραιο επεισοδιο,με 2 σκηνες-μπαμ αλλα ρε παιδια να πω την αμαρτια μου ?

    μετα το τελειωμα της 4ης σεζον του dexter(τι τελειωμα ρε γμτ!!!)τιποτα πλεον δεν μπορει να με καψει εχω υποστει ανοσια.

    ακομα κ οταν σκαει ο νο1 στο τελος(δε λεμε ονοματα) ημουν λιγο 'α οκ αυτος ειναι δλδ....'


    ασε που βλεπω τωρα το wire,κ εχω παθει ανοσια με ολες τις αλλες σειρες.ειναι πλεον το wire κ ολες οι αλλες σειρες ενα επιπεδο πιο κατω


    ον τοπικ(κλεινει η παρενθεση για wire)κριμα που κοβουνε το dollhouse μιας κ ηταν μια τιμια,geek,sci-fi,neurosocial σειρα που θα μας λειψει(ειδικα ο τοφερ του ευχομαι του παιδιου να βρει συντομα νεο ρολους γιατι παιζει γαμιστερα)


    απο το επεισοδιο κραταω μονο μια ατακα , επειδη εχει πολλα νοηματα,εντος κ εκτος σειρας

    dr saunders/acker : i wish we had more time


    ΤΡΕΛΛΗ ΑΤΑΚΑ.

    ειναι σαν να την απευθυνει και εκτος επεισοδιου

    σε whedon(για να μπορουσε να συμμετασχει σε πιο πολλα επεισοδια του 2ου κυκλου)

    και στους τηλεθεατες(για να μπορουσαμε να βλεπαμε κ αλλον κυκλο)

    85 λεπτα εμειναν για να την κλεισουν τη σειρα ομορφα κ ωραια.αναμενουμε με ενδιαφερον.

    ελπιζω να εχουμε εμφανιση του αλφα,μακραν ο πιο power χαρακτηρας της σειρας (σαν να λεμε echo στο αναποδα καλο)



    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -gamato episodio
    -o boyd sigoyra eine koykla opos kai o Clyde
    - προφανως εχουν βρει το κολπο να μεταφερουν απο κουκλα σε κουκλα την αρχικη τους προσωπικοτητα και ετσι να κινουνται ως νεοι βαμπιρες ανα τους αιωνες (η κατι τετοιο)
    - το θεμα ειναι τι δουλεια εχει η Καρολινα σε ολα αυτα
    - και το μονο αγχος μου ειναι μην έχουμε καμια κουλη "αποκαλυψη" σε στυλ Total Recall...αλα μπα ελπιζως πως οχι
    - ο δευτερος κυκλος παντως σαρωνει τα παντα (τι κριμα που η απολαυση τελειωνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. agapimeni ataka pou katalaba otan ksanaeidame to episodeio sto spiti tou Tyler:

    -'we've been breached'
    -'that's one way of putting it'

    LOLz

    egw emmenw oti o agapimenos den ine doll. sta dyo episodeia opou 'ksemprostiazontan' oi koukles eixe fanei san non-doll ap;oti thumamai. sto episodeio me ton io pou prosebale non-dolls kai sto episodeio me to geniko doll-wipe

    p.s. i totally called him prin to deiksei. ine pragmatika o monos xaraktiras pou ebgaze noima ws reveal Big Bad, pera apo tin agapimeni boitho tou toph pou telika emeine opos ksekinise: to apoluto Red Herring pou molis teleiwsan oi apokalupseis, apla tin steilan spiti ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή