American Idol: The Ellen era begins


Με το τέλος των οντισιόν παραδοσιακά πιάνω κάθε τέτοια εποχή το American Idol, περισσότερο από συνήθεια τα τελευταία δύο χρόνια παρά αληθινό ενθουσιασμό. Αλλά φέτος κάτι έχει αλλάξει.


Η στιγμή είναι ενδιαφέρουσα για το #1 show της τηλεόρασης, επειδή βρίσκεται εν μέσω ανακατατάξεων κι επειδή είναι η τελευταία σεζόν που θα κυριαρχεί ανεμπόδιστο. Πριν δηλαδή την έλευση του X Factor και τη μεταπήδηση του Simon Cowell στο δικό του show, κίνηση που αφήνει το Idol κάπως αβέβαιο στον άνεμο, με μόνο original κριτή τον Randy "For me, for you" Jackson.

Ευχάριστα τα μαντάτα λοιπόν οτι η Ellen DeGeneres, η πολυσυζητημένη κριτής που ήρθε να αντικαταστήσει την Paula Abdul, δεν είναι εκεί απλά για τα αστεία ή για να γεμίσει την ορφανή θέση με ένα γνωστό κι αγαπημένο πρόσωπο. Αλλά είναι μετρημένη, σοβαρή, θετική αλλά όχι cheerleader, με ουσιαστική κριτική να προσφέρει, και τόνους εμπειρίας στην showbiz να τροφοδοτούν τις συμβουλές της. Η ελπίδα δεν είναι εντελώς χαμένη για ένα judges table του χρόνου που να μην είναι παντελώς ανούσιο και ανόητο. (Αν φέρουν και τον Neil Patrick Harris ή τον Howard Stern για 4ο κριτή, τότε τα πράγματα γίνονται συναρπαστικά.)

Κι ενώ το επεισόδιο με το group stage παραδοσιακά αφιερώθηκε όλο σε περίπου φρικιά που δε μπορούν να συνεννοηθούν με 3 ανθρώπους για ένα-δυο βασικά πράγματα, τουλάχιστον η πρώτη ώρα στο Hollywood άνοιξε παράθυρο σε μια δεξαμενή ταλέντου που έχω την αίσθηση πως το Idol είχε χρόνια να δει. Ας ρίξουμε μια ματιά σε εκείνους που με έκαναν να καρφώσω το βλέμμα και να ανοίξω τα αυτιά μου, και να περιμένω πώς και πώς την ώρα των live.









Ξεχωρίζουν με διαφορά ως τώρα και, ωχ! για δες! όλοι κρατάνε κιθαρούλα και δοκιμάζουν χαριτωμένα arrangements σε γνωστά κομμάτια. Kris Allen, τελικά ήσουν πιο σημαντικός από ό,τι μια απλή αντι-Lambert ψήφος. Who knew!


.

2 σχόλια:

  1. Ellen θεά! Ο ορισμός του επιπέδου από πολλές απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με διαφορά... χιλιομέτρων οι καλύτεροι όσοι αναφέρεις. Έφυγαν δυο-τρεις για τους οποίους στενοχωρήθηκα, ο Γκαρσία έχει κερδίσει ακόμη κι αν τραγουδάει κάθε εβδομάδα "τη υπερμάχω", μαζί με την ξανθιά του Natural Woman που δεν θυμάμαι το όνομα τώρα. Επιτέλους ρε! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή