The Zeros: My number 15, The West Wing (Seasons 1-4)


NBC (1999-2003-2006)
Created by Aaron Sorkin

Διάλογοι-σφαίρα εν κινήσει στους ατελείωτους διαδρόμους ενός Λευκού Οίκου κινηματογραφημένου με δέος, απέναντι τόσο στον ίδιο το θεσμό που πρεσβεύει, όσο και στους ουτοπικά υπέροχους ανθρώπους που τον κατοικούν. Σε μια δραματική σειρά (την πιο πολυβραβευμένη στην ιστορία των Emmy, με 27, τα 9 εκ των οποίων για την 1η σεζόν) επί της ουσίας γλυκό παραμύθι που μίλησε όχι για την πολιτική αλλά για τους ανθρώπους πίσω από αυτήν. Και η οποία ήξερε πώς να στοχεύσει το σπουδαίο της καστ και τα υπέροχα λόγια της εξίσου στην καρδιά και το μυαλό. Δε θα υπάρξει ποτέ ξανά τίποτα σαν αυτήν στην τηλεόραση.

~-~-~

essential episodes:
1x06 Mr. Willis of Ohio ('90s)
1x19 Let Bartlet Be Bartlet
2x01/02 In the Shadow of Two Gunmen
2x09 Galileo
2x10 Noel
2x22 Two Cathedrals
3x09 Bartlet for America
4x01/02 20 Hours in America

.

6 σχόλια:

  1. σοβαρα ε?εγω αυτο, παντα νομιζω πως ηταν νοσοκομειακο δραμα... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σειρά ήταν καλή αλλά από ένα σημείο και μετά λες "αρκετά" στο γράψιμο του Σόρκιν και κυρίως στο πως συνθέτει τους χαρακτήρες του, ώς κατά βάση καλούς ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το καλό αλλά έχουν απλώς διαφορετικές απόψεις για το πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί της ουσίας δε διαφωνώ οτι η γραφή του Sorkin γίνεται προβλέψιμη σχετικά γρήγορα (σε αντίθεση με άλλους δημιουργούς με χαρακτηριστική γραφή, όπως ο Milch, o Whedon ή η Palladino) αλλά δύσκολα αρνείται κανείς οτι τουλάχιστον οι πρώτες 2 σεζόν της Πτέρυγας φέρνουν ρίγη ανατριχίλας σε πολλά τους σημεία. Και το Sports Night είναι για μένα ακόμα καλύτερο (απλά '90s). Έχει μια αποτελεσματικότητα το γράψιμό του, έστω κι αν πληγώνεται από το νόμο των diminishing returns.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Six Feet Under και West Wind μαραθώνιος το καλοκαίρι.
    Επιβάλλεται. Είναι τα μοναδικά κενά που έχω από τα big guns της δεκαετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανατριχιάζω και μόνο που θυμάμαι το Two Cathedrals. "Watch this" (RIP Leo)

    http://www.youtube.com/watch?v=uaUPDYXQUtw&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή