Catching up on The Office


To Office διανύει τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας του.


Θα του τύχει το περισταστιακό
φοβερό επεισόδιο, αλλά χριστέ μου, η 6η σεζόν έχει τεράστια προβλήματα ρυθμού, κατεύθυνσης, χιούμορ και χαρισματικότητας. Η αλήθεια είναι οτι έχω σταματήσει εδώ και μερικά χρόνια να λατρεύω τη σειρά όπως στις 3 πρώτες σεζόν της, καθώς νιώθω οτι έχει μεταλλαχθεί σε κάτι διαφορετικό. Όχι ακριβώς η workplace comedy που αγάπησα. Είναι κάτι άλλο. Κάτι το οποίο ως τώρα γινόταν πολύ αποτελεσματικά μεν, αλλά κάτι σίγουρα διαφορετικό από αυτό που είχα ξεκινήσει να παρακολουθώ πριν 6 χρόνια.

Anyway, επί της ουσία κάθισα και είδα σερί τα τελευταία 6 επεισόδια που είχαν ξεμείνει σε μια γωνιά του σκληρού μου, και βρήκα τη σειρά όπως τη θυμόμουν από πριν την ξεχάσω, με επεισόδια σαν το Mafia. Το χιούμορ είναι λιγοστό. Η κατεύθυνση ανύπαρκτη. Νιώθω πως αυτό το παιχνίδι με τον Michael εναντίον κάποιας μορφής upper management το έχουμε δει 800 φορές. Όλη αυτή η αλλαξοκωλιά της θέσης του manager με τον Jim, με τους δυο τους, με τον Michael, και ξανά τούμπα, απλά κούρασε χωρίς να οδηγήσει απολύτως πουθενά. Τα plots είναι ανόητα. (Αυτό το διπλό επεισόδιο της γέννας; Ω θεοί, πάρτε με τώρα κοντά σας. Με την Erin και τον Kevin, και την Pam και το λάθος μωρό, και ωιμέ, τον ατελείωτο είχε. Όπως εξάλλου τα περισσότερα ωριαία επεισόδια Office.)

Ο Andy και η Erin καταλαβαίνω οτι είναι υποτίθεται αξιαγάπητοι αλλά το νιώθω φοβερά φτιαχτό όλο αυτό το πράγμα όσο βλέπουμε περισσότερα από τη σχέση τους. Και μέσα σε όλα αυτά φοβάμαι οτι έχουμε χάσει παντελώς τον Jim και την Pam που κρατάγανε τη σειρά σε κάποιο επίπεδο συναισθηματικής (και όχι μόνο) αλήθειας. Το καλύτερο αστείο εδώ και μήνες στη σειρά είναι το mega-office του Dwight, και μετά του Jim. Ίσως γιατί είναι το μόνο που θα μπορούσε να έχει προέλθει από τις 2-3 πρώτες σεζόν.

Είμαι πολύ περίεργος να δω αν μπορεί η σειρά να ξαναβρεί το δρόμο της. Και ακόμα περισσότερο είμαι περίεργος να δω αν το Parks & Recreation, που έχει κλέψει όλα τα δημιουργικά μυαλά πίσω από την παλαιότερη επιτυχία του Office, αξίζει τόσο ώστε να δικαιολογεί:

a) το hype και, κυριότερα,
b) το ότι έχει καταδικάσει το Office στο ρόλο του φτωχού, ελάχιστα αστείου και δίχως κατεύθυνση συγγενή που έμεινε στο πάρτι περισσότερη ώρα από όση τον έπαιρνε.

Τι να πω, τουλάχιστον υπάρχει το Community.


.

9 σχόλια:

  1. Από τις πέντε κωμωδίες που βλέπω (Modern Family, Community, HIMYM και 30 Rock) το βάζω λίγο πάνω από το 30 Rock.
    Τη σειρά την ξεκίνησα από την τέταρτη σεζον, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης για τις 3 πρώτες. Αυτό που βλέπω πάντως μου αρέσει για ένα 20λεπτο την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς και το ξεκίνησες στην 4η σεζόν; Πάντως αξίζει να δεις και τις πρώτες σεζόν κάποια στιγμή. Συμφωνώ με την κατάταξή σου, μπορεί και να την έχουμε όλη ίδια μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ένα μεγάλο κακό που παρατήρησα, και έριξε και στα μάτια μου τη σειρά, ήταν το πόσο υπεράνω έβγαζαν τους Τζιμ-Παμ. Είχαν φτάσει σε ένα όριο να βγουν κακοί χαρακτήρες. Κατάντησε γελοίο σε κάποιο σημείο και νομίζω πως στα τελευταία επεισόδια ίσως να το κατάλαβαν γιατί -τουλάχιστον- δεν το έκαναν τόσο έντονα. Μεγάλη μπούρδα στην ανάπτυξη. Καλά γουατέβερ κιόλας.

    Το -χειρότερη-σαιζόν-στα-χρονικά-της-ιστορίας-του-κόσμου-στο-σύμπαν( :p) το θεωρώ λίγο out there, αλλά καλό είναι αυτό. Να γίνεται κουβέντα.

    Το φετινό χιμύμ π.χ το θεωρώ χειρότερο.

    Θα μου πεις, βέβαια, συκγρίνοντας τις προηγούμενες σαιζόν στην κάθε σειρά, το office είχε σαιζόν που ήταν ξεκαρδιστικές, οπότε η 6 είναι τραβηγμένη απ' τα βυζιά.

    Ίσως και να συμφωνούμε, τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο/Η dark tyler είπε...
    Πώς και το ξεκίνησες στην 4η σεζόν; "

    Μετά το στρατό το 2007 όπου έβαλα και DSL, πιάστηκα με διάφορους μαραθώνιους και είπα να το ξεκίνησω από την 4η και κάποια στιγμή θα τα δω τα προηγούμενα. Αλλά ποτέ δεν με ενθουσίασε τόσο ώστε να κάτσω να τα ψάξω. Πάντα προηγούνταν κάτι άλλο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά νομίζω ότι το Office πέθανε από τη στιγμή που δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν, είχε αρχίσει να φαίνεται από τα μισά της 4ης σεζον, απόρω πως άντεξε άλλες 2 και σκέφτονται να βγάλουν και 7η. Δεν λέω οι περιστασιακές στιγμές γέλιου υπάρχουν ακόμα, αλλά είναι μειωμένη κατά πολύ η παρουσία του Dwight και το χουν κατακουράσει με την ιστορία Andy-Erin. Κι ο Michael έχει σκουριάσει γαμώτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα τα 2 τελευταία μου άρεσαν αλλά γενικά φέτος είναι χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το -χειρότερη-σαιζόν-στα-χρονικά-της-ιστορίας-του-κόσμου-στο-σύμπαν( :p) το θεωρώ λίγο out there, αλλά καλό είναι αυτό. Να γίνεται κουβέντα.

    Ναι μωρέ, εντάξει. Έτσι κι αλλιώς δεν το πέταξα απλώς για να πω μια χοντράδα- ειλικρινά θεωρώ οτι είναι η χειρότερη σεζόν της σειράς.

    Το ΗΙΜΥΜ επίσης κάνει για μένα την πιο αδύναμη σεζόν του, αλλά με κάνει να γελάω περισσότερο από το Office, δε μπορώ να τα βάλω στα ίδια. Αλλά όπως και νά'χει, ναι, δε θα το υπερασπιστώ με πάθος. Κι αυτό μέτριο είναι φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το ΗΙΜΥΜ επίσης κάνει για μένα την πιο αδύναμη σεζόν του"

    Νομίζω ότι φέτος το ΗΙΜΥΜ άλλαξε τελείως συνταγή και αυτό οδήγησε σε 3-4 πραγματικά εξαιρετικά επεισόδια (όπως The Playbook, Jenkins, Perfect Week). Από την άλλη το plot speed του μπορεί έχει καταντήσει glacial αλλά η season έχει περισσότερο Barney από ποτέ και let's face it αυτός είναι η ψυχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει κάπως κουρασμένο. Τα μέτρια επεισόδιά του είναι απάλευτα. Ντάξει, όταν είναι καλό, είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή