Survivor: No, not this way


Κοιτάχτε, είναι απλά σε γενικές γραμμές τα πράγματα. Βάλε τους καλύτερους που έχουν παίξει ποτέ το παιχνίδι στην ίδια φυλή, και θα λάβεις το καλύτερο edition ever.


Αυτό που συνέβη στο χθεσινό επεισόδιο, όπως έγραψε και ο Dalton Ross στο EW, δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να έχει λειτουργήσει. Η κατάσταση έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Έχεις μια συμμαχία των 6 και μια συμμαχία των 3. Όποιες κι αν είναι οι παράμετροι, o Russell (ή η Parvati) φεύγει απόψε. Πώς το λένε. Απλό.

Ο Rob αποφασίζει να χωρίσει τις ψήφους, να πάμε σε 3-3-3, το οποίο οδηγεί σε 2 σενάρια:
a) Κανείς δεν παίζει το είδωλο, οπότε πάμε revote, και με 6-3 φεύγει ο Russell ή
b) Είτε ο Russ είτε η Parv παίζουν το είδωλο, οπότε στο revote πάλι με 6-3 φεύγει ο άτυχος του διδύμου.

Τώρα, αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο και κάνει τον Rob να φάει τα λόγια του. Ναι, ο Rob φαινομενικά δεν έκανε κάτι λάθος, το σχέδιο αυτό έμοιαζε τέλειο (και ήταν), αλλά το ένα μεγάλο του αμάρτημα ήταν το εξής: Υποτίμησε τον Russell. Τόσο απλά. Ο Russ έχει το συνήθειο να περιφέρεται και να γίνεται ενοχλητικός χάρη στη διαρκή θεοποίηση του εαυτού του, αλλά διάολε, το κατέχει το σπορ. Για 2η σερί σεζόν, αποδεικνύει οτι το Survivor που έστησε ο Richard Hatch, ο Russell Hantz έχει έρθει για να το αποδομήσει. Να βρίσκει τρύπες εκεί που δεν υπάρχουν, και να τις ανοίγει διάπλατα για να περάσει. Ο Russell δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται ακόμα στο παιχνίδι, κι όμως τα κατάφερε. Ό,τι άλλο κι αν κάνει (ή δεν κάνει) στην υπόλοιπη σεζόν, παίρνει τρελό respect για αυτή την τρομερά αρχιδάτη κίνηση.

Η οποία ποια ήταν εν τέλει; Πάει στον Tyson και τον πείθει οτι ο ίδιος θα γαμήσει τη συμμαχία του και θα ψηφίσει την Parvati. Ο Tyson παράλληλα θα πιστέψει οτι με τη συμμαχία τελειωμένη, οι Parv-Danielle θα ψηφίσουν τον Russell, και υποκύπτοντας στην τρελή του επιθυμία να διώξει πρώτα την Parv από όποιον άλλον, αλλάζει την ψήφο του και συμβαίνει αυτό το αδιανόητο που συνέβη. Τρελό μπέρδεμα, αλλά το αυξημένο στρατηγικό επίπεδο σημαίνει και αυξημένη δυσκολία στους αριθμούς.

Παύση για τα εύσημα στην Parvati. Ακόμα και σε περιπτώσεις σαν αυτή, όπου η μεγάλη κίνηση έγινε από άλλον παίχτη, η νικήτρια της Μικρονησίας δείχνει γιατί είναι τόσο damn good player. Γιατί ακόμα και σε μια θεωρητικά τόσο ξεκάθαρη κατάσταση, έχει καταφέρει:
a) Να έχει τον ιδιοφυή Russell στο τσεπάκι της και να τον κάνει να της δίνει το είδωλο και να ρισκάρει τα πάντα και
b) Να έχει κάνει τον Tyson να την στοχεύει τόσο έντονα, που να αφήνει να χαραμιστεί ένα τέλειο σχέδιο μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να δει να φεύγει πρώτα οποιοσδήποτε άλλος πλην της Parvati.

Συνεχίζουμε. Έχω την υποψία οτι στο Tribal, σε αυτό το μεγαλειώδες, αξέχαστο Tribal, o Russell στόχευσε σε διάφορα πράγματα. Όταν σηκώθηκε για να παίξει το είδωλο, και παρέδωσε αυτή την υπέροχα θεατρική ερμηνεία για τα μάτια του Coach (you know it: το "No, not this way" είναι instant classic στιγμή, που άμεσα καταγράφεται ως μια από τις πιο αξέχαστες στην ιστορία του παιχνιδιού), αυτό που έκανε ήταν να παίζει και για το μέλλον. Μετά από αυτή την παράσταση, ο Russell έχει τον Coach.

Να το ξεκαθαρίσω. Ο Russell ήταν φοβερά τυχερός απόψε, αλλά κάθε μεγάλη κίνηση θέλει και τύχη. Ο Russell τα πέταξε όλα στον άνεμο, ήταν ένας αληθινός suicide bomber, όπως ακούστηκε να λέει ο Rob στο preview του επόμενου επεισοδίου, και το οτι βγήκε αλώβητος είναι κατάθεση στο πόσο τεράστιο λάθος έκαναν όσοι τον υποτίμησαν. Δηλαδή όλοι. Το "τώρα κατουρήθηκα και κάτι βρωμάει" ύφος του Rob μετά την έξοδο του Tyson απλά σημαίνει πως τώρα έχουμε παιχνίδι.

Η κόντρα αυτών των δύο μπορεί και να κάνει για την απολαυστική σεζόν ever. Όλα θα κριθούν από το πόσο μεγάλο μέλλον έχουν οι δυο τους στο παιχνίδι. Επιμένω πως βάσει screen time και αριθμών στο παιχνίδι (με τίποτα οι villains δεν χάνουν το προβάδισμα μέχρι το merge), o Rob την έχει δύσκολα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αφιερωθεί τόσο πολύ screen time σε Russell και Parvati και να φύγουν και οι δυο τους anytime soon, άρα η συμμαχία του, μετά και τον απόψινό θρίαμβο, έχει πολύ μέλλον.


.

14 σχόλια:

  1. A, στο δίπλα στρατόπεδο ο Κουτσός καταψηφίστηκε αντί του Βαριεστημένου. Και σε μια φάση υπήρξε μια συζήτηση για μπανάνες. Riveting stuff. Οι Ήρωες είναι για αυτή τη σεζόν ό,τι οι Fans για το προηγούμενο All-Stars. Τροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει αυτό που λες για τους Heroes, ίσως μόνο τον JT να μην παίρνει η μπάλα, έχει δείξει ότι έχει καλό σχέδιο.

    Κατά τα άλλα, τύχη ξε-τύχη, ο Russell συνουσίασε, και έγινε ο καλός Russell που αγαπήσαμε στη Samoa. Απλά φοβερό tribal council!

    Η συνέχεια άραγε; Απλά καθυστέρησε το αναπόφευκτο, αφού είναι και πάλι 5-3; Θα τουμπάρει τον Coach; Ή μπορεί απλά να πάνε σερί νίκες μέχρι το merge, και να πάρει μαζί τους 2 Heroes που μένουν (τρελό δυσκολάκι αυτό). Ή απλά θα βρει το καινούριο immunity idol που θα μπει (αν μπει).

    Δεν ξέρω τι να περιμένω πάντως, στο reunion της Samoa o Russell φάνηκε ότι χαλάστηκε πάααααρα πολύ, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν είχε πάει Final-2/3 και στην 20η. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε να ρωτήσω κάτι? έχω δει μονο αυτό που είχε δείξει ο ant1 πριν κάτι χρονια με ένα τύπο που κυκλοφορούσε γυμνός και νομίσω ότι κέρδισε κιόλας...ποιο ήταν αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi hrwes einai gia mena h pio bareth k uneventful fylh ap osa Survivor exw dei. Sixainomoun James k kataxarhka pou phre podi epitelous alla an de fygei k o blaxos o JT 8a faw ta lyssaka mou.

    P.S. AGAPW PARVATI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την 1η σαιζόν λες lt.aldo raine, αυτός είναι ο Richard Hatch που λέει ο Tyler στο κείμενο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ♥♥♥RUSSELL OMFG♥♥♥

    Mετά από τέτοια ανατροπή μπορεί η παραγωγή να έβαλε το νέο immunity idol αμέσως στο παιχνίδι - και μαντεύω ποιος μπορεί να το βρήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dexter, αυτό το βλέμμα του Russell μετά τη Samoa μου έχει κόψει ένα 10% της απόλαυσής μου για αυτή τη σεζόν, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει στο Final TC.

    And yet... Παραμένει ο ίδιος αρνούμαι-να-χάσω Russell. Και βάσει διαφόρων στοιχείων, δε βλέπω πώς ΔΕΝ θα φτάσει πολύ μακριά. Ίσως final four και κόβεται εκεί; Τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω ότι μπορεί να έπαθε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, με τη Danielle ή την Parvati στη θέση της Ratalie. lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμμ τώρα που το ξανασκέφτηκα μάλλον δε γίνεται, πάντως θα είχε πλάκα. XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συμφωνώ απόλυτα μόνο που θα πρέπει να βάλουμε στο μίξερ και το γεγονός ότι ο Tyson είναι η απόλυτη χαζή ξανθιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε Μπαγασα Tyler, διαβασα αυτο το διθυραμβικό σου αρθρο για το Survivor και εκατσα κι ειδα και τα 6 επεισοδια και ΚΑΛΑ να ΠΑΘΩ!

    Αλλα ΔΕΝ....
    Ψιλοενδιαφεροντα challenges και 20 ως επι το πληστον γλειωδεις κατινες να την μετρανε ποιος την εχει μεγαλυτερη (τη γλιτσα φυσικα).

    Και να ακους συνεχεια και τον καραβλαχο με την αμερικανικη βλαχικη προφορα να λεει συνεχεια οτι ειναι ο the king.. ελεος φιλαρακι King ηταν μονο ο Ελβις :D

    Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα φυσικα, απλα το σασπενς ειναι που δεν καταλαβαινω που το βρισκεις..

    Οσο για τον επαρμενο βλαχο και την μεγαλοφυη κινηση του, εαν αυτο ολο δεν ειναι στημενο εμενα να με φωναζετε the SmallGreekThing απο δω και περα.
    Δηλαδη ο ξανθος ειναι τοσο βλαξ που αντι να παει για τα σιγουρα ψηφισε Παρβατι (που μου μοιαζει η πιο φυσιολογικη εκει μεσα αλλα μαλλον θα απαταμαι οικτρα).

    Tι να πω, ακομη και εκεινο το αντεννικο "the wall" μου φανηκε πιο ενδιαφερον απο δαυτο.. Τι πιανει μωρε ο βλαχος μπροστα στην εθνικη μας Ρουλα?? :D

    Α βρε μπαγασα, μεγαλος πωλητης εισαι!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να συμπληρωσω οτι δινω αμετρητα credits στον Παρουσιαστη..
    Θεουλης!!
    Περιγραφει λες και προκειται για το σημαντικοτερο γεγονος των τελευταιων 3000!
    Και μονο για την σοβαροτητα που δειχνει (ευγε αρχοντα!) αξιζει τα λεφτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτιμώ την αντίθετη άποψη φυσικά, και περί ορέξεως κτλ, δεν τίθεται θέμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι το περί στησίματος, κάτι που το παιχνίδι σαφέστατα και δεν είναι. Καταλαβαίνω τον σκεπτικισμό, αλλά έχουν υπάρξει άπειρες περιπτώσεις στο παρελθόν που το παιχνίδι έχει πάρει αντίθετη πορεία από αυτή που θα ήθελαν οι παραγωγοί. Απλά ο Russell, obnoxious as he may be, έχει αυτό το χάρισμα να κάνει το παιχνίδι να μοιάζει στημένο, ακριβώς επειδή κατ'επανάληψη αναιρεί τη λογική του. Αλλά στημένο δεν είναι, όχι.

    Το άλλο που θα έλεγα είναι οτι αυτή ίσως να μην είναι η καλύτερη σεζόν να πρωτοδεί κάποιος το show. Βασίζεται σε 'μυθολογία' πολλών παλαιότερων σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχα, ο Probst είναι θεότητα, ναι! Έχει πάρει και Έμμυ για καλύτερο παρουσιαστή ριάλιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή