Survivor: Tonight We Make Our Move


Σοβαρά, αν το χάνετε, χάνετε.


Αυτές είναι επεισοδιάρες αληθινά αντάξιες του καστ, και ακριβώς επειδή το καστ αποτελείται από βετεράνους, μπορούμε τόσο νωρίς στη σεζόν να απολαμβάνουμε τέτοιες ανατροπές.

Ο διαχωρισμός heroes/villains πραγματικά έχει αρχίσει να δουλεύει σε αυτό το σημείο. Όχι μόνο επειδή οι heroes έχουν φτάσει να λειτουργούν πολύ περισσότερο ως villains -δείτε πώς οι τακτικές και οι συμμαχίες έχουν πάρει τον πρώτο ρόλο από τόσο νωρίς στο παιχνίδι- και οι villains ως heroes -κερδίζοντας ό,τι δοκιμασία βρουν μπροστά τους ή αποφασίζοντας να μην ψάξουν για το immunity idol.

Αλλά και επειδή χάρη σε μια συναρπαστική ανατροπή, αυτή τη στιγμή οι heroes ηγούνται ουσιαστικά από έναν JT που δηλωμένα αφήνει τη στρατηγική να οδηγήσει το παιχνίδι του αντίθετα με τον καθαρό τρόπο που έπαιξε στα Tocantins, ενώ οι villains έχουν για ηγέτη έναν Boston Rob που παίζει πιο ηρωικά από όποιον παίχτη μπορείς να βάλεις στο μυαλό σου.

Ο Rob για την ακρίβεια τους οδηγεί ουσιαστικά μόνος του σε σερί νίκες. Ανησυχούσα όταν είδα τη σύνθεση, οτι οι villains αποτελούνται είτε από στρατηγικά μυαλά που δεν έχουν σχέση με δοκιμασίες, είτε από 'χαρακτήρες' που δεν είναι απαραίτητα καλοί παίχτες. Αλλά υπάρχει ανάμεσά τους ο Rob, ένας παίχτης που σκανδαλωδώς -σκεφτείτε Russell- δεν έχει ήδη στεφθεί νικητής (συγκεκριμένα του πρώτου All-Star), και που παίζοντας δυνατά, καθαρά, στρατηγικά, δεν απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ως ο απόλυτος Survivor. Ελπίζω να πάει μακριά και να μην τον ξεφορτωθούν οι villains με το που θα γίνει το merge.

Αλλά επιστρέφοντας στα του επεισοδίου, πόσο φοβερό ήταν να βλέπουμε τον Russell να μη μπορεί να αντισταθεί στην έλξη που του ασκεί το immunity idol; Δεν θεωρώ απαραίτητο πως θα του κοστίσει. Οι villains χάνουν σπάνια, και αν βρει το idol μπορεί κάλλιστα και να έχει εξασφαλίσει εαυτόν μέχρι το merge. Μετά θα έχουμε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Θα υπάρχει ως τότε ας πούμε η Micronesia Alliance ή θα έχει πάει σπίτι της χάρη στον JT;

Ας δούμε λίγο τον JT, που από το πρώτο ποστ που έκανα για τη φετινή σεζόν τον είχα ξεχωρίσει ως πάρα πολύ σοβαρό contender για τη νίκη. Εδώ απέδειξε οτι έχει αυτό που χρειάζεται, στρατηγικά μιλώντας. Ξέρει οτι είναι προς απόλυτο συμφέρον του το να κουβαλήσει τον Tom ως τον τελικό, και ξέρει επίσης πως για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να σβήσει από το χάρτη τη μεγαλύτερη συμμαχία του παιχνιδιού (Amanda, James, Cirie, συν Parvati και όποιους είχε μαζέψει αυτή από την άλλη φυλή- μια συμμαχία πρακτικά ανίκητη αν έμπαινε ως έχει στο merge).

Οπότε ύστερα από μια φοβερή δοκιμασία, και ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο στρατηγικό πανικό (το Survivor στα καλύτερά του), εκμεταλλεύεται το idol του Tom, εκμεταλλεύεται το οτι τον είδε η Amanda, εκμεταλλεύεται το σχέδιο της Candice για μοίρασμα των ψήφων, και με μία σοκαριστική ψήφο του καταφέρνει:
Να σώσει τον Tom
Nα πετάξει έξω τη Cirie
Να (δεδομένου οτι θα καταφέρει να βρει άλλη μια-δυο flip votes) φέρει τα νούμερα υπέρ του και κατά της Micronesia Alliance

Να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, εν ολίγοις. Θα μπορέσει να αντέξει το βάρος; Θα δείξει. Αλλά οι στιγμές που μας έδωσε το Tribal Council ήταν ανεκτίμητες όπως και νά'χει. Με τον Probst να τα παίρνει στο κρανίο και να ξεφτιλίζει τον Rupert (τον πιο υπερεκτιμημένο παίχτη στην ιστορία του παιχνιδιού), με τη συμμαχία των 6 να αλλάζει χρώμα όταν έσκασε η 3η ψήφος στη Cirie, με το blindside που κανείς από τους 6 δεν είχε δει να έρχεται. Και που ειλικρινά είχα θεωρήσει πως επρόκειτο απλώς για μπλόφα εκ μέρους των μοντέρ- συχνά τα κάνουν κάτι τέτοια.

Είμαστε επισήμως σε game mode on. Θα αντέξει ο JT το βάρος του παιχνιδιού; Θα βρει 4ο σύμμαχο; Θα αντέξει η Micronesia; Θα συνεχίσει ο Rob τον περίπατό του προς το εκατομμύριο; Θα έχει αποτέλεσμα το παιχνίδι του Russell απέναντι σε βετεράνους; Θα είναι αυτή η best season ever;

.

9 σχόλια:

  1. Απίστευτο επεισόδιο, το ήξερα ότι θα κάνεις post. :P

    JT απλά θεός, τώρα να αλλάξει πλευρά και η Candice, τους κάνει άνετα ό,τι θέλει μέχρι το merge. Στην άλλη πλευρά, ο Russell δυστυχώς φέρεται ηλιθιωδώς, και ο Rob είναι εύκολα ο πιο έξυπνος εκεί μέσα.

    Κρίμα για τη Cirie αλλά βρήκε το δάσκαλό της. :)

    //Preview? Coach?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Cirie είναι παιχτάρα, δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε δύο φορές στο final three, κανείς άλλο δεν το έχει κάνει αυτό. (Πλην της Amanda που όμως είναι τόσο ακίνδυνη στο τελευταίο TC που ακόμα κι η Parvati θα ξανακέρδιζε απέναντί της.)

    Οπότε ναι, δεν χάρηκα συγκεκριμένα για το οτι έφυγε η Cirie, που την πάω τρελά, όσο για το οτι έχουμε Παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η σεζόν είναι τόσο wow που ακόμα και σε επεισόδια που είχε μόνο ένα challenge δε βαρέθηκα καθόλου με τόσο φοβερούς παίχτες/συνεντεύξεις κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Cirie είναι ίσως η καλύτερη παίχτρια που έχω δει. Στη Micronesia ήταν από την άρχη η πιο αδύναμη πρακτικά παίχτρια και κατάφερε πότε κάνεις να μην σκεφτεί "δε τη χρειαζόμαστε ας τη βγάλουμε". Μου φαίνονταν σχεδόν αδιανόητο το πως είχε πάντα το παιχνίδι στα χέρια της. Αλλά εδώ που ύπαρχουν πάρα πολύ ικανοί παίχτες και ο Τομ την έβαλε στο στόχαστρο του JT προτού γίνει επικύνδυνη. Απ τη μια κρίμα που έφυγε μια τόσο smart παίκτρια, απ την άλλη όντως αν καθάριζε Κόλμπι και κύριως Τομ μέτα θα έφτανε στο merge με την Άμαντα και την Παρβάτι και 2-3 που θα μάζευαν γύρω τους και το παίχνιδι θα ήταν τελειωμένο απ τη μέση του.

    Ο JT έκανε όντως τρομερή κίνηση και τώρα έχει τον απόλυτο έλεγχο (το να πάρει και την Καντις είναι γελοιωδώς εύκολο, η κοπέλα και στην πρώτη της σεζόν είχε δείξει ότι μετά τις 2000 στροφές καίει φλάντζες).

    Για τους villians ο Rob το έλεγχει το θέμα αλλά ακόμα δν έχουν μπει σε conspiracy mode λόγω συνεχών νικών. Όταν έρθει η ώρα για τις συμμαχίες πολλά μπορούν να άλλαξουν.

    Αυτός ο Coach ήταν τόσο παρλαπίπας και σπασαρχίδης και στην πρώτη του σεζόν; απάλευτος τύπος.

    Για τον Ράσελ προσωπίκα απογοητεύτηκα ως τώρα. Δν εχώ δει Σαμόα αλλά εχω άκουσει ότι θεωρείτε από τους κορυφαίους και πιθανόν είναι, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε ότι αυτή τη φορά δν παίζει με πρώταρηδες. Την παντέλως άχρηστη και ήλιθια κίνηση να κρύψει την machete για να δήμιουργησει ανατάραχη (που κάνεναν εν τελει δν ένοιαξε) ακολούθησε η ακόμη πιο ήλιθια να ψάξει το idol και να αποτελει κινούμενο στόχο για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή μόλις γύρισα, δε θα κάνω καινούριο ποστ για το χθεσινό επεισόδιο, που έτσι κι αλλιώς δεν άλλαξε καθόλου τις ισορροπίες σε όποια από τις δύο tribes, οπότε περνάω κατευθείαν στο σχόλιό σου.

    Για τον Russell καταλαβαίνω πως είναι εύκολο το overhype. Πίστεψέ με, και για όσους βλέπαμε τη Σαμόα χρειάστηκε να περάσουν 5-6 επεισόδια πριν τον πάρουμε όντως στα σοβαρά. Διότι είναι φοβερός παρλαπίπας και μιλάει πάρα πολύ και συνεχώς εκθειάζει τον εαυτό του κτλ κτλ, αλλά σε μια φάση συνειδητοποιήσαμε οτι "hey, έχει δίκιο". Έξω από τον Hatch που προτιμώ να τον βλέπω ως εκτός συναγωνισμού γιατί έγραψε ουσιαστικά τους κανόνες του παιχνιδιού, ο Russ είναι ο καλύτερος παίχτης ever. Γιατί εκείνους τους κανόνες, πολύ απλά, τους έσβησε. Θα το ξανακαταφέρει; Χλωμό, εξάλλου σπάνια έχουν γίνει μεγάλα repeat performances (ο ίδιος ο Hatch στο All-Stars είχε ψηφιστεί με το καλημέρα). Αλλά το σίγουρο είναι οτι αν είχε δει οποιοσδήποτε τον Russ να παίζει στη Σαμόα, θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θα είχαν ψηφίσει. Ομόφωνα. Είναι τρομακτικά επικίνδυνος.

    Το κρύψιμο του μαχαιριού είναι η αποτυχημένη δεύτερη εκδοχή του καψίματος των καλτσών. Στη Σαμόα το είχε κάνει και τους είχε ταράξει όλους, μια φυλή σε διάλυση. Τους έκαιγε κάλτσες, τους έχυνε το νερό. ΗΘΕΛΕ να χάνουν, για να διώχνει όποιον δε γούσταρε- και το κατάφερνε. Μετά, στο merge, απλά γύρισε τα νούμερα τούμπα.

    Είναι απλώς φυσική εξέλιξη του παιχνιδιού οτι ο Russ τώρα θα στοχεύσει τον Rob. Όποιος επιβιώσει, μπορεί να βγάλει ήδη το εισιτήριό του για το final four. Αλλά κρίμα, πραγματικά, είναι οι δύο αγαπημένοι μου παίχτες.


    Btw για τον Coach που ρωτάς, ναι, αυτό το πράμα που βλέπεις ήταν. Είναι ένας από τους αρκετούς villains που έχουν προσκληθεί σε αυτό το all-star όχι επειδή ήταν καλοί παίχτες, αλλά επειδή έκαναν καλή τηλεόραση. Το πώς καταφέρνει και κερδίζει αυτή η ομάδα ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αυτό με το νέρο το χα δει στο special επ που είχε πριν ξεκίνησει το heroes vs villians. The guy is a psycho :P

    Οι Villians προφανώς κερδίζουν γιατί έχουν ξεκάθαρο αρχηγό τον Ρομπ και όλοι οι άλλοι το βουλώνουν και στις δοκιμασίες ακούνε και συνεργάζονται. Οι μόνοι που ξεχωρίζουν πέραν του Ρόμπ είναι ο Ράσελ που τάραξε τα νέρα με το idol και η Παρβ που έχει στόχοποιηθει απ' την πρώτη μέρα ως η πιο επικύνδυνη, αντέ και ο Coach με τις πίπες του. Άλλα αυτά στο camp, στα challenges και αυτοί το βουλώνουν και ακούν τον Ρομπ.

    Οι Heroes έχουν μαζευτεί πολλοί κοκόροι στο ίδιο κοτέτσι. JT, James, Tom, Colby, Amanda ακόμα και η Candice προσπαθούν να καπελώσουν ο ένας τον άλλον και καταλήγουν να τσακώνονται με τα κομματία του παζλ LOL

    Πάντως με έπεισες να δω asap Σαμοα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο γαμάτο θα ήταν να είχαμε συμμαχία Russell-Rob? Εύκολα final 2, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία. Και σίγουρα επικό τελευταίο tribal council και γιατί όχι και μοιρασμένοι ψήφοι. Αλλά είναι κι οι δύο αλαζόνες μέχρι αηδίας, οπότε κανένας τους δεν θα καταδεχόταν κάτι λιγότερο απ' το να πετάξει έξω τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι οι δύο αγαπημένοι μου παίχτες και δε θα είχα καλύτερο, αλλά δυστυχώς τέτοιες συμμαχίες δε γίνονται ποτέ στο παιχνίδι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν είμαι και καθόλου σίγουρος για το αν θα επιβιώσει ο Rob από τη σύγκρουση. Δεν γνωρίζουμε αρκετά για το τι συμβαίνει με συμμαχίες στους Villains, και δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος οτι ο Rob θα μπορούσε να πετάξει έξω τον Russell αυτή τη στιγμή.

    Και με τις βλακείες που κάνει ο JT από την απέναντι, νομίζω πως αν φτάσουν στο merge Russ/Parv (και Coach;) και βρουν Amanda και James και Rupert, όλοι μαζί θα καθαρίζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Το screen time που έχουν πάει αυτοί οι παίχτες μοιάζει να επιβεβαιώνει ένα τέτοιο σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό με την Parvati το νιώθω και εγώ ότι ήταν μεγάλο λάθος του Ρομπ που δεν την έβγαλε όταν πέσανε όλοι πάνω της. Και τώρα μπορεί να μην έχει άλλη εύκαιρια. Συν του ότι όπως λέτε πέραν της Τζέρι που είπε ότι μίσει την Παρβάτι δν ξέρουμε τι θα κάνουν οι άλλοι αμίλητοι ως τώρα villains. Καθόλου απίθανο να φάνε τον Ρομπ πριν την ένωση επείδη είναι τόσο καλός στα challenges.

    O James μακάρι να είναι ο επόμενος. Δεν είναι καν τόσο καλος στις δοκιμασίες όσο φαίνετε απ το μεγεθός του. Ο μόνος λόγος που κλήθηκε είναι επείδη για κάποιον ακατανόητο λόγο το κοινό τον γουστάρει.

    Όσο για τον JT δν νομίζω ότι έκανε τόσο μεγάλη βλακεία. O Tom και η Cirie ήταν οι πιο επικύνδυνοι στρατηγικά παίχτες. Βγάζοντας τους έξω μπορεί να ελέγξει τη φυλή πλήρως. James,Rupert και Colby είναι εκεί απλά επειδή εχουν δύναμη, η Candice είναι ο κλασσικός τύπος παίχτη που νομίζει ότι είναι mastermind μέχρι να την πετάξουν έξω και η μόνη πραγματική απειλή είναι η Amanda. Αμά στο merge η Αμάντα βρει την παλιόφιλη Παρβάτι, τον Ράσελ και το idol του μόνο τότε κινδυνεύει ο JT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή