Lost: The Last Recruit


Πιόνια κουνιούνται για να έρθουν στη θέση τους όλοι οι παίχτες. Κι άλλο. Ακόμα.

Είναι το είδος του επεισοδίου που προσωπικά βαριέμαι αφάνταστα να βλέπω, γιατί δεν εξυπηρετεί σε τίποτα συναισθηματικά ή μυθολογικά, παρά κουνάει πιόνια ("χαρακτήρες", χα!) προκειμένου να είναι όλα εκεί που χρειάζονται στο φινάλε. Είναι το είδος επεισοδίου που, για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι σε αυτό το σημείο πια της σειράς θα είχε εκλείψει.

Σύμφωνοι, υπήρχε η επανένωση της Sun με τον Jin αλλά πραγματικά, είχε σταματήσει τόσο πολύ να με νοιάζει πια, κόντευα να ξεχάσω ότι είναι ζευγάρι. Και σα να μην έφτανε το ότι κολλήσανε μια απογοητευτική επανένωση στο τέλος ενός εντελώς στεγνού επεισοδίου, ξαφνικά η Sun ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗΣ (Νίκο Φώσκολο; Είσαι όντως εσύ;;), και by the way για ποιο λόγο μιλάνε αγγλικά οι δύο κορεάτες εραστές που έχουν να μιλήσουν 3 σεζόν, και σα να μην έφταναν όοοολα αυτά, κόβουμε και σε έναν Λαπίδη που με τον πιο μεγαλειωδέστατα cheesy τρόπο που βάζει ο νους, γέρνει κεφαλάκι, σκάει χαμογελάκι και σχολιάζει "Χα! Μου φαίνεται ότι η Sun θυμήθηκε ξανά τα αγγλικά της!" Πραγματικά πείτε μου ότι αστειεύεστε.

Δεν ξέρω, το να παρακολουθώ επί 40 λεπτά συμμαχίες να αλλάζουν και μουτσούνες σε ένταση να ανταλλάσσουν σκληρά και έντονα λόγια, εχμ, ναι, ΟΚ, δεν είναι το ιδανικό μου. Υπάρχει το Survivor γι'αυτό το πράγμα, και το κάνει και καλύτερα. Όλο αυτό το μικρό χάος των flash-sideways μοιάζει να πηγαίνει προς κάποια λύση (αλλά ελάχιστα με απασχολεί) και στο κανονικό σύμπαν τρώμε ένα επεισόδιο με πήγαινε-έλα απλώς επειδή έπρεπε ο Jack να καταλήξει να βρεθεί μόνος του με τον Locke. Εξάλλου τα έχουμε πει αυτά. Η τελευταία σκηνή της σειράς θα είναι ο Jack/Jacob και ο Locke/Smokey να κάθονται στην ακρογυαλιά και να συζητάνε για τους κανόνες και για loopholes.

Λοιπόν, ας σκεφτούμε λίγο. Τι θέλει τελικά ο Widmore; Για ποιο λόγο ακυρώνει την υπόσχεσή του στον Sawyer; Πρόκειται μάλλον για κάποιο cliffhanger fake-out; Στον δίπλα κόσμο το σχέδιο του Desmond, που υποθέτω ότι είναι να τους συγκεντρώσει όλους μαζί, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αλλά να δούμε τι θα τους κάνει τότε. Την ίδια στιγμή, στον δικό μας κόσμο, επειδή δεν έχουμε τι να τον κάνουμε για την ώρα, τον έχουμε βολικά πεταμένο μέσα σε ένα πηγάδι και καλά νεκρό. Αναρωτιέμαι όμως αν είπε κάτι ιδιαίτερο στον Sayid για να κερδίσει τον οίκτο του. Ίσως να του διηγήθηκε την ερωτική του ιστορία με την Penny; (Εξάλλου έχει αποδειχθεί και στην πράξη ότι είναι γαμάτη ιστορία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ούτε καν τον ZombieSayid.)

Μερικά ακόμα σχόλια:

 Υπάρχει υποθέτω κάποιος λόγος που συνεχίζουν να κουβαλάνε τον Λαπίδη μαζί με τους υπόλοιπους βασικούς αρχικούς μας παίχτες. Υποθέτω πως δεν τη βγάζει καθαρή, και είναι εκεί απλά επειδή το endgame που έχουν στο μυαλό τους οι συγγραφείς απαιτεί κάποιον από το γκρουπ που απέδρασε να πεθάνει, και δεν θα μπορούσε να την πληρώσει κάποιος εκ των Hurley, Sawyer, Kate, η Claire και Sun. (Η Kate! H Kate!!)
 To σχολιάσαμε και στο προηγούμενο επεισόδιο με την εξήγηση για τους ψιθύρους, και ισχύει και εδώ για την παραδοχή του Smokey ότι ήταν ο πατέρας του Jack στα πρώτα επεισόδια. Πρόκειται για φοβερά τεμπέλικο και ατσούμπαλο τρόπο να διαγράψεις «μυστήρια» από τη λίστα με τα ψώνια σου.
 Ο Λαπίδης «μοιάζει να ξέφυγε από το σετ κάποιας ταινίας με τον Burt Reynolds». WIN!
 Last Recruit τελικά δεν κατάλαβα, ποιος ήταν; Η Claire; O Jack;
 Την επόμενη βδομάδα έχει κενό για επανάληψη πριν η σειρά επιστρέψει για τα τελευταία 4 –αν μετράω σωστά- επεισόδια. Όμως η Τετάρτη δε θα μείνει κενή από Lost, γιατί θα ανεβάσω ένα «in retrospect» κείμενο που θα συνοψίζει κάποιες σκέψεις για την 6η σεζόν, ώστε τα τελευταία ποστ να είναι αποκλειστικά επικεντρωμένα στις εξελίξεις σε πλοκή, μυθολογία και χαρακτήρες και όχι σε παράπονα και ενστάσεις που επαναλαμβάνονται.


.

23 σχόλια:

  1. Aντε. Να τους φέρει ο Ντέσμοντ στο νησί, να τους φέρει ο Γουίντμορ στο νησί, να τους φέρει η Ελοίζ, να πάνε με τους άλλους, να πάνε με την Ντάρμα, να πάνε με τους επιζώντες της πίσω πλευράς, να πάνε με αυτούς της Ατζίρα, με τον Φλοκ, με τον Σόγιερ, με τον Τζακ, με τον αιώνιο Κάρμπονελ και....

    3 σαιζόν ήταν το λοστ, το πολύ 4. Μετά, πλατιάσαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν συγκλονιστηκατε με το στησιμο των πιονιων για αλλη μια φορα? Τσικ τσικ τι ανθρωποι ειστε εσεις..

    Ως γνωστον, αν δε στηθουν σωστα τα πιονια παπαλα η παρτιδα του σκακι. Οποτε γιατι να ασχοληθουν με τα ερωτηματα και να μην δειξουμε αλλο ενα ασκοπο περα δωθε?

    Δε θα σχολιασω τα υπολοιπα, η βαρια σαν ιστορια γνωμη μου ειναι στο gtvs αλλα ποσο αστειο ηταν που τα Κορεατακια βρεθηκαν μαζι μετα απο χρονια και η πρωτη αυθορμητη αντιδραση ηταν να μιλησουν αγγλικα? Που πηγε η βασικη αρχη οτι ολα τα μεγαλα συναισθηματα εκφραζονται λεκτικα στην μητρικη γλωσσα που ευλογα βγαινει πιο ευκολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι ο Λαπίδης μένει στην παρέα γιατί χρειάζονται πιλότο για το φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι στοιχημα οτι αμα αφησει χρονους ο Λυπιδης θα πιλοταρει η Κεητ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί η Κέιτ;

    ποσο αστειο ηταν που τα Κορεατακια βρεθηκαν μαζι μετα απο χρονια και η πρωτη αυθορμητη αντιδραση ηταν να μιλησουν αγγλικα?
    Μάλλον η χειρότερη σκηνή που έχει παιχτεί στο Lost!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάζομαι ο Λαπίδης μένει στην παρέα γιατί χρειάζονται πιλότο για το φινάλε.
    Point.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tyler αγορι μου ρωτας γιατι η Κεητ?

    Η Κεητ το πολυμιξερ? Η Κεητ που τα κανει ολα και συμφερει? Προφανως και ξερει να πιλοταρει.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλασικό φετινό μέτριο Lost. Είδαμε 2 εξαιρετικά επεισόδια και αναθαρρήσαμε, αλλά τελικά τίποτα. Δεν αντέχω άλλα "μεταβατικά επεισόδια", αγγαρεία σκέτη πια. Πάνε οι καλές εποχές που αγαπήσαμε...

    Οι συγγραφείς του Lost πάντως είναι οι εξυπνότεροι απατεώνες στην ιστορίας της τηλεόρασης. Έχουν καταφέρει να υπερασπίζονται την κάθε βλακεία τους ένας ολόκληρος στρατός από fans. Αυτή τη ρημάδα τη δικαιολογία του "μεταβατικού επεισοδίου" την ακούω όπου γυρίσω. Μια σαιζόν 5 επεισοδίων την τραβάνε σε 18 και λέμε και μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειδες τι παθαινεις για να δινεις τοση βάση στο lost τη στιγμη που το fringe δινει ρεστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν τελικά ο Lepidus/Λυπίδης ζήσει, πόσο εύκολα θα λειτουργήσει ως ο πιλότος της επόμενης σειράς; (Ξέρω, ξέρω, συγγνώμη, το γάμησα.)

    Επίσης το shopping list είναι spot on.

    Γενικά, αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να μην υπάρξει, αλλά είναι απολαυστικό και ξεκούραστο όταν βρίσκεις ήδη γραμμένα αυτά που θα έγραφες κι εσύ.

    Αφού κάνουμε προβλέψεις, να ψηφίσω κι εγώ Gin-Sun (φτηνή κορεάτικη απομίμηση του Beefeater's) για Αδάμ και Εύα της σπηλιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και αν πεθάνει ο Λυπίδης, θα είναι στο τελευταίο επεισόδιο, μόνο και μόνο για να περηφανεύονται οι παραγωγοί that they shot the pilot during the series finale? (Είπαμε, σκάω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. XAXAXAXA "they shot the pilot during the series finale" ΠΕΘΑΙΝΩ! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ξαναλέω: η σεζόν έπρεπε να αριθμεί 5 ή 6 επεισόδια. Για να μη σου πω μία τηλεταινία των δύο ωρών.

    Έχουν μείνει μόλις τέσσερα επεισόδια και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα έχει σπιντάρει κάπως, τα "πιόνια" χαζολογάνε δεξιά και αριστερά.

    Πάντως εκεί που εκνευρίστηκα και ένιωσα πολύ βλάκας ως τηλεθεατής είναι όταν ο Τζακ αποφάσισε να γυρίσει πάλι πίσω στο Λοκ (αφού είχε πρώτα αποφασίσει να κατηφορίσει στην παραλία για να ενωθεί με την Ιλάνα, ακολουθήσει το Ρίτσαρντ στο να βρουν εκρηκτική ύλη και να ανατινάξουν το αεροσκάφος, ακολουθήσει το Χερλι να τον πάει στο Λοκ, ακολουθήσει το Σόγιερ στο σχέδιο εξόδου -χελόουυυυυυ!!!!! Mη μου γεμίζεις επεισόδια με αποφάσεις που καταλήγουν σε dead ends! MOVE ON ALREADY!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οταν υπαρχει μια σειρα-δυναμιτης σαν το breaking bad γιατι καποιος να κατσει να δει το ψαρο-lost το οποιο του πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες ?

    ισως επειδη στον πυρηνα του μεσου ανθρωπου,βρισκεται η αδυναμια του να ανακαλυψει κατι περαν της πεπατημενης.

    η μασημενη 'πνευματικη' τροφη εχει ως αποτελεσμα να πεφτουν τα ''εγκεφαλικα'' δοντια.

    think about it.

    @tyler δεν κανεις πια ποστ για το breaking bad και με στεναχωρεις ρε φιλε.παλι καλα που υπαρχει ο sepinwall...


    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε αγορίνα μου 46+2 (κυρίως) μας τα έχετε κάνει τσουρέκια, είσαι απλά η άλλη όψη του νομίσματος των φανατικών φαν του Λοστ. Ασχολείσαι πολύ περισσότερο με το Λοστ από ότι ο "μεσος ανθρωπος,με την αδυναμια του να ανακαλυψει κατι περαν της πεπατημενης".
    Καταρχήν ρε γκουρού της ψευτοκουλτούρας, ποιος σου είπε ότι όσοι βλέπουν λοστ δεν βλέπουν και άλλα "υψηλά πνευματικά δημιουργήματα". Και ο tyler δε βλέπει glee για να χαβαλεδιάσει? Και ο μέγιστος αναλυτής του ιταλικού σινεμά δεν θα κάτσει να δει ένα άβαταρ να γουστάρει?
    Ξεκόλλα να κάνεις προβολές τα απύθμενα συμπλέγματα κατωτερότητάς σου, μόνο και μόνο επειδή τώρα είναι μόδα να βρίζεις το Λοστ επειδή το ξέρουν πολλοί. Αν έδειχνε το arrested development κάθε Σ/Κ στο Σταρ, θα το έβριζες και αυτό. Νισάφι πια με το στενό μυαλό σου. Να φανταστώ πανηγύριζες προχθές που έχασε η Μπαρτσελόνα, πάλι επειδή είναι "υπερτιμημένο hype", ενώ ο Μουρίνιο είναι true, είναι το breaking bad του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου... Μέχρι να πάρει το Έμμυ και αυτός (Τσ-Λ), να τον αποθεώσουν πάλι όλοι και να αρχίσεις να το(ν) βρίζεις εσύ.

    Γι αυτό άσε μας ήσυχους και μη μας ζαλίζεις τον έρωτα για ένα σόου που ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...Δηλαδή πόσο μίζερη ζωή κάνεις? Δες μόνο αυτά που σου αρέσουν και άσε τους άλλους στον "καημό" τους, να δουν την σειρά που γουστάρουν 6 χρόνια τώρα και με τα καλά της και με τα κακά της.
    Άλλο η κριτική και άλλο η επιβεβλημένη ειρωνεία.
    Ηλίας Τσακογιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. +100000000 για το παλικάρι από πάνω!
    Έλεος με τον κάθε κομπλεξικό πια!

    Στο θέμα μας τώρα το επεισόδιο ήταν μια απέραντη μετριότητα. Το μόνο καλό είναι ότι μόνο καλύτερα μπορούν να είναι τα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειναι εντελως χαζο να κρινεις το lost ανα επεισοδειο...εχουν μεινει λιγα ακομα, ηταν ενα σπουδαιο ταξιδι, sit back and enjoy the ride...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. tzwtziou! thea/e!

    "na paroume olous tous filous mas... kai ton piloto postonlene. alla tin aerosunodo k ta duo anilika as ta fisoume na psofisoun edw astadiala"

    "mm wste eisai... h adelfi mou" (to plen fwskoliko tou episodeiou)

    emena pantws ma'rese, logo tou 'the sideways bits didnt suck' kai ginontousan pramata (copyright Vana Mparmpa)

    to verification code mou ine binks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ""ποσο αστειο ηταν που τα Κορεατακια βρεθηκαν μαζι μετα απο χρονια και η πρωτη αυθορμητη αντιδραση ηταν να μιλησουν αγγλικα?
    Μάλλον η χειρότερη σκηνή που έχει παιχτεί στο Lost!""

    eidika an skefteis pos otan ton eide teleytaia fora i Sun ton Jin, prin to itme travel, o JIN DEN IKSERE AGGLIKA!!!!

    :p

    itan ligo boring to reunion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πωωωωω το χα ξεχασει αυτο! Αληθεια δε μιλουσε ο Τζιν οταν τον ειχε αφησει αλλα προφανως η Σαν το τρελο αλανι εντρυφησε στην αγγλικη τοσο καιρο στο νησι και αποφασισε να πει το σ΄αγαπω στην γλωσσα που την εκφραζει πιοτερο απο την μητρικη της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πραγματικά η σκηνή του reunion ήταν φάση «παιδιά, δεν έχουμε άλλο budget για υπότιτλους σήμερα, κάποιος απτο crew παρήγγειλε έξτρα topping για την πίτσα του».

    Γενικά, οι σεναριογράφοι βαριούνται και βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα κάνει τη λιγότερη δουλειά. Ειλικρινά, λατρεύω τον Ντεσμοντ αλλά από την ηθική «all you need is love» θα ταν προτιμότερο να τον πυροβολήσει ο Σαγιντ…

    Αν όντως σκοτώσουν τον Λαπίδη, την ατάκα για τον πιλότο θα την κάνω μπλουζάκι <3

    Α! και Burt Reynolds χεχε
    - και «Anakin who?»

    ΑπάντησηΔιαγραφή