FinaleWatch: How I Met Your Mother


Σύντομα σχόλια για το φινάλε του κύκλου και για την εύρεση (;) του τελευταίου σωσία.


Δεν έχω φοβερά ισχυρή άποψη για το αν αυτό ήταν ένα καλό ή ένα μέτριο season finale, μάλλον επειδή στο μυαλό που βουλιάζει μέσα σε αυτό που ονομάζουμε 'Κακή, Κακή,
Κακή Σεζόν'.

Το καλό είναι ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε παιχνιδάκια με τη Μητέρα, τις ομπρέλες της, τα πόδια της, τις συγκατοίκους της, κτλ. Που σημαίνει πως οι συγγραφείς καταλαβαίνουν ότι το όλο ζήτημα πραγματικά είναι δευτερεύον για τους θεατές όσο είναι καλή η σειρά. Έχουμε ξαναπεί ότι προσωπικά δε με νοιάζει και ποτέ να μην τη δούμε τη Μητέρα, αρκεί να μην έχουμε teases κάθε τρεις και λίγο!

Τι είχαμε όμως στο επεισόδιο; Τον Neil Patrick Harris σε διάφορα outfits να παίζει τον σωσία (ή και όχι) του χαρακτήρα του, ως ένα μήνυμα του σύμπαντος για το πότε ο Marshall και η Lilly θα ξεκινήσουν το baby-making. Η φάση έδωσε διάφορα καλά αστεία, με την παρέα να μπαστακώνεται στο δωμάτιο του ζευγαριού στην φαντασία της Lilly, και αργότερα και στην πραγματικότητα, όπου η καλύτερη ατάκα ήρθε από το crossover αστείο με τα ξανθά μαλλιά του Ted: "Why is Ellen DeGeneres in our bedroom?"

Γενικά ήταν αστείο το επεισόδιο, το πρόβλημά μου με το ΗΙΜΥΜ έρχεται όταν ο διδακτισμός (στον οποίον γέρνει πολύ εύκολα και πολύ συχνά η σειρά) υπερσκελίζει τον χιούμορ, και νομίζω ότι αυτό συνέβη εδώ σε 2-3 σημεία, ιδιαίτερα με το subplot της Robin. Το οποίο, να προσθέσω, ήταν καρα-προβλέψιμο! Αλλά μου άρεσε που όταν πήγαν να φιληθούν κι ήμουν έτοιμος να πετάξω πράγματα στην οθόνη, η Robin έσκασε στα γέλια με το μαλλί του Ted (το μαλλί αυτό ήταν ο scene-stealer του επεισοδίου, τελικά) και δεν συνέβη τίποτα, με κλείσιμο του ματιού προς τους θεατές που φοβήθηκαν.

Και μιλώντας για το μαλλί, το καλύτερο κομμάτι του φινάλε ήταν η γαμάτη χρήση της τηλεπαθητικής επικοινωνίας της παρέας, για να 'συνεννοηθούν' να τουμπάρουν τον Ted πείθοντάς τον να το βάψει ξανθό. "We can do this".

Nice, και γενικά όχι άσχημος τρόπος να κλείσει μια πολύ πολύ μέτρια σεζόν. Αλλά θέλει δουλειά το πράγμα του χρόνου.


.

13 σχόλια:

  1. Του χρόνου δεν τελειώνει;

    Καλούτσικο ήταν, γενικά το HIMYM δεν είχε ποτέ τα super season finales με εξαίρεση του πρώτου (με την Amy Acker). Η season εμένα δεν με ενόχλησε τόσο γιατί το χω βάλει σε καθημερινή παρακολούθηση και μ'αρέσει να το βλέπω στα καλά και στα κακά του, οπότε δεν γκρινιάζω πολύ. Αλλά ότι πρέπει να κάνουν μια ανακαίνιση του χρόνου συμφωνώ, γιατί φέτος η season μου φάνηκε να είναι πολύ fan based με τα inside jokes των HIMYM fans. Του χρόνου πρέπει να τελειώσει την ιστορία ωραία και καλά.

    (ελπίζω εδώ να ξέρουν που το πάνε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω να τελειώνει του χρόνου.

    Με την Ιστορία της σειράς δεν έχω προτίμηση, και να μην ξέρουν το τέλος δε με νοιάζει. Η Μητέρα ήταν πάντα κάτι το περιστασιακό για μένα, δεν έβλεπα ποτέ τη σειρά με την αγωνία του Ποια Είναι. Το πρόβλημά μου με τη σεζόν είναι βασικά ότι σταμάτησε να είναι εφευρετική σε χιούμορ και σε δομή όπως έχουμε συνηθίσει τη σειρά να είναι. Αυτό είναι που την έκανε ξεχωριστή, εξάλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. What? Itan season finale?

    Den eniwse san season finale, that's for sure.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο NPH και ξανθός Ted. Δεν με χάλασε ακριβώς το επεισόδιο, αλλά για άλλη μια φορά δεν ήταν όσο αστείο πρέπει να είναι ένα sitcom. Κάκιστη σαιζόν, άντε να το μαζεύουν σιγά σιγά γιατί θα μας χαλάσουν τις αναμνήσεις απ' τις 3 πρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό ήταν, δεν τρελάθηκα, όπως είπε κι ο Dexter μόνο NPH και ξανθός Ted. Πήγε αλλού το θέμα αυτή τη φορά, αλλά στην αρχή φοβήθηκα, δεν αντέχω άλλο δράμα με πιθανή αποχώρηση της Ρόμπιν, φτάνει. Η σκηνή της τηλεπαθητικής επικοινωνίας μου θύμισε καταστάσεις Buffy. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρεις λεξούλες σου έχω μόνο...
    BIG
    BANG
    THEORY

    Βάλε μυαλό επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To είδα. Ξανά. Και γέλασα κάτι σαν 2 φορές. Δε μπορείς να πεις ότι δεν έχω καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dexter: "δεν ήταν όσο αστείο πρέπει να είναι ένα sitcom".

    Αυτό ακριβώς! Ελπίζω του χρόνου να τους ξανάρθει η έμπνευση.

    @Tyler +1 για Big Bang Theory. Ρίξε μια ματιά στο προηγούμενο "The Staircase Implementation" που έχει απίστευτες ατάκες. Βέβαια και αυτό αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης και έχει ρίξει όλο του το βάρος στον Sheldon αλλά εξακολουθεί να είναι καλύτερο από το HIMYM κατά τη γνώμη μου.

    Ο χαρακτήρας του Ted καλυτέρεψε στα τελευταία επεισόδια ή απλώς μου φάνηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικά όσο περισσότερο η σειρά αγκαλιάζει το πόσο douche είναι ο Ted, τόσο πιο συμπαθής μας γίνεται.

    Για το Big Bang νομίζω ότι πλέον παραδίδομαι οριστικά. Το έχω παλέψει καμιά 10αριά φορές στη διάρκεια των χρόνων, και πρέπει πλέον απλά να αποδεχτώ ότι δεν είναι για μένα. I'm just not that into it. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για big Bang και εγώ το ξαναπροσπάθησα όταν πέτυχα ένα επεισόδιο στο Star, αλλά ρε παιδιά δεν βλέπεται. Παίζει να μην γέλασα ούτε σε ένα σημείο.

    Από τις περιπτώσεις που πραγματικά αναρωτιέμαι πώς αρέσει σε άτομα που εμπιστεύομαι για το γούστο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω ακριβώς την ίδια απορία. Και δε θα το είχα προσπαθήσει τόσες φορές αν δε μου το είχαν πει τόσοι πολλοί άνθρωποι που πραγματικά θεωρώ ότι έχουν καλό γούστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα geek.
    Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου το IT Crowd. Και το δύο (για το IT έχω πιο οληκλρωμένη άποψη καθώς έχω δει τις δύο πρώτες σεζόν) νομίζω ότι περισσότερο χλευάζουν παρά παρωδούν.
    Ενώ δείτε πχ πώς πιάνει το ίδιο θέμα το Community ή το Chuck που λατρεύω και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρκετοί φίλοι μου επίσης αναρωτιούνται τι μου αρέσει επομένως σε καταλαβαίνω. Παρόλα αυτά σε αυτό το επεισόδιο έχει μια αναφορά σε κάτι που υποθέτω ότι θα γέλαγες αλλά φυσικά δεν έχει νόημα να το πω.

    @Cotsos To Chuck, το οποίο επίσης λατρεύω, πιάνει πολύ πιο επιφανειακά τους geeks ενώ στο Bing Bang Theory μπορεί να φαίνεται ότι τους "χλευάζουν παρά παρωδούν", αλλά άμα δεις τα αστεία τους είναι πολύ πιο geek specific επομένως πρέπει να είναι γραμμένα από geeks... δεν γράφεις τέτοια αστεία με μια απλή έρευνα και ίσως να είναι και ο λόγος που δεν αρέσει και σε πολλούς, γιατί κατά τα άλλα το subplot είναι της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή