FinaleWatch: Index

Περισσότερο ένα post-σύνοψη, μιας και φτάσαμε σε αυτή τη μαγική limbo week του χρόνου, αυτό το μαγικό δεκαήμερο όπου όλες οι σειρές έχουν μόλις τελειώσει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, και όλες οι πρεμιέρες απέχουν άλλες τόσες.

Συνοπτικά, τα season finales για τα οποία γράφτηκαν κείμενα στο blog:

⇝Το
Lost κλείνει τον κύκλο του.
⇝To
How I Met Your Mother προβληματίζει για τη συνέχιση του δικού του.
⇝Το
Community παίζει με τα season ending κλισέ.
⇝Το
Fringe μας πάει σε άλλη διάσταση.
⇝Το
Grey's Anatomy μας κάνει την καρδιά περιβόλι.
⇝Το
Gossip Girl παίζεται ακόμα.
⇝Το
House ανήκει στο λαό του.
⇝Το
Survivor κλείνει την γαμιστερότερη σεζόν του.
⇝To Glee μας αποχαιρετά για φέτος με δυνατή νότα.

Γενικά είμαι χαρούμενος με το πώς έκλεισε η σεζόν, δεδομένου ειδικά του ότι ήταν λίγες οι φετινές σειρές που μου άρεσαν. Επιπλέον, κάποιες σειρές δεν ήταν καν ιδιαίτερα καλές κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά παρέδωσαν εξαιρετικά στο τέλος τους. (Grey's Anatomy τρανό παράδειγμα, πολλοί μιλάνε για παρόμοιες περιπτώσεις με Chuck και 24, αλλά δεν έχω δει ακόμα.)

Μέσα στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να ετοιμάσω έναν οδηγό για το καλοκαίρι, και να ποστάρω και κάτι για το έρημο το Parks & Recreation που το είδα όλο σε 4 μέρες και το λάτρεψα. Όλα τα υπόλοιπα που δεν είδα ακόμα, μπορεί να γράψω τίποτα όποτε τα δω, αλλά μπορείτε να σχολιάσετε εδώ ανεξαρτήτως.

.

10 σχόλια:

  1. Το φινάλε του Fringe απλά τα έσπασε όπως και όλη η σειρά. Mου φάνηκε πάντως λίγο γρήγορο - θα ήθελα η επίσκεψη τους στην άλλη διάσταση να ήταν τουλάχιστον 3-4 επεισόδεια.
    Όσο για το 24 όντως η τελευταία σεζόν από μέτρια επανάληψη εξελίχθηκε σε κάτι πάρα πολύ καλό. Ειδικά η πρώτη ώρα του finale έχει τις καλύτερες ερμηνείες της σειράς εδώ και καιρό (με πρώτη και καλύτερη την Mrs. President)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @p@cos

    Κατά τη γνώμη μου από το 14ο επεισόδιο και μετά βελτιώθηκε πολύ η 8η σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης είδα Office που το ξέχασα παντελώς, και σε αυτό το σημείο δεν θυμάμαι καν τι έγινε στο φινάλε. (LOL) Μόνο η Kathy Bates άξιζε. Πολύ κακή σεζόν για τη σειρά, όλοι οι καλοί φύγανε και πήγανε στα Πάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα φινάλε FLash Forward, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική με την οποία κόπηκε αυτό και έμεινε το πολύ χειρότερο V.
    Μετά την διακοπή τα τελευταία 8-9 επεισόδια ήταν αρκετά καλά.
    Αν από την αρχή έμεναν συγκεντρωμένοι στην κεντρική ιστορία και δεν πιάνονταν με ένα σωρό subplots (ακόμα δεν κατάλαβα το νόημα του τύπου με την κόρη στο Αφγανιστάν) και δεν άλλαζαν showrunners κάθε τρεις και λίγο η σειρά θα είχα να δώσει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μερικές από τις ιστορίες έχει κάτι σαν closure. Για το big picture όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Cotsos

    Συμφωνώ πως στα τελευταία επεισόδια βελτιώθηκε αρκετά το Flash Forward, αλλά δεν μπορώ να πω πως το V είναι πολύ χειρότερο... Πάντως το φινάλε του μου άρεσε περισσότερο απ΄το αντίστοιχο του LOST (δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό)!!! Κρίμα που κόπηκε τώρα που άρχισε να βελτιώνεται...

    @dark tyler

    Όταν γύριζαν το φινάλε δεν ήξεραν πως θα κοπούν, οπότε αναγκαστικά τελείωσε με cliffhanger...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ φροντισμένο αφιέρωμα, θα σε tweet-άρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή